ΟΛΙΒΕΡ ΤΟΥΙΣΤ

December 22, 2019
1μέρα
35 €/ άτομο

ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ«ΘΕΑΤΡΟΝ» και προαιρετικάΜΟΥΣΕΙΟ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΩΝ

Πρωταγωνιστούν:
Ρένος Χαραλαμπίδης, Τάσος Κωστής, Κωνσταντίνος Κάππας, Μαρία Αντουλινάκη
Όλιβερ Τουίστ ο Διονύσης Πιφέας
Μαζί τους οι: Τατιάνα Μελίδου,Κωνσταντίνος Μουταφτσής, Ρίνος Τζάνηs κ.α.

 

Το κλασσικό και διαχρονικό έργο του Ντίκενς με το νεαρό Όλιβερ, που έχει εμπνεύσει άπειρες κινηματογραφικές και θεατρικές παραγωγές, ανεβαίνει στο θεατρικό σανίδι σε μία υπερπαραγωγή για μικρούς και μεγάλους με την οξυδερκή και φρέσκια σκηνοθετική ματιά της Κωνσταντίνας Νικολαΐδη, πλούσια κοστούμια και σκηνικά από τη Μαρία Φιλίππου, πρωτότυπη μουσική του Γιάννη Οικονόμου  και χορογραφίες από τη Χριστίνα Φωτεινάκη.

Η υπόθεση

ΟΛΙΒΕΡ ΤΟΥΙΣΤ του  ΚΑΡΟΛΟΥ ΝΤΙΚΕΝΣΜεταφερόμαστε στην Αγγλία του 19ου αιώνα. Ο Όλιβερ Τουίστ γεννιέται σε ένα φτωχοκομείο της αγγλικής επαρχίας, ενώ η μητέρα του πεθαίνει στη γέννα. Το βρέφος καταλήγει σε ένα ορφανοτροφείο. Εκεί, ο παιδονόμος αναλαμβάνει να του δώσει ένα όνομα, που το διαλέγει για κάθε ορφανό με αλφαβητική σειρά. Ο Όλιβερ είναι ένα παιδί χλωμό και αδύνατο, πάντα δειλό και τρομαγμένο. Μια μέρα διαπράττει το «τρομερό αμάρτημα» να ζητήσει λίγο παραπάνω φαγητό. Ο διευθυντής του ιδρύματος κ. Μπαμπλ εξαγριώνεται με το θρασύ αίτημά του, τον τιμωρεί με απομόνωση και έπειτα με διωγμό από το ορφανοτροφείο. Ο Όλιβερ, χωρίς πλέον στέγη και μόνος, πιάνει δουλειά στον κύριο που τον «πούλησε» ο κ. Μπαμπλ. Η αμοιβή του είναι ένα πολύ μικρό πιάτο φαγητό και ένας ύπνος σε μια γωνιά, στη βρώμικη σοφίτα του σπιτιού. Μην αντέχοντας άλλο να ζει κάτω από αυτές τις άθλιες συνθήκες, αποφασίζει να δραπετεύσει, περπατώντας μέχρι το Λονδίνο. Εκεί, η ευκαιρία για ένα νέο σπιτικό θα δοθεί στον μικρό Όλιβερ από μια συμμορία πορτοφολάδωνΟ πρωταγωνιστής ακροβατεί ανάμεσα σε δύο κόσμους που κλονίζουν την παιδικότητα του και την ηθική του ακεραιότητα. Μια πάλη ανάμεσα στο καλό και στο κακό, στο φως και στο σκοτάδι, ξεκινάει..

 

Μετά την παράσταση, επιβιβαζόμαστε στο λεωφορείο μας, με προορισμό το κέντρο, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να απολαύσουμε την Χριστουγεννιάτικη Αθήνα.

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ μπορείτε να επισκεφθείτε το Μουσείο Ψευδαισθήσεων.

Κατά τις 17:00 θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής για την πόλη μας, κρατώντας βαθιά μέσα μας το Πνεύμα των Χριστουγέννων.

 

Αναχώρηση στις 07:45 το πρωί

Έναρξη παράστασης στις 11:30.

Διάρκεια παράστασης 2:30

 

Τιμή συμμετοχής:   35,00 €

Στην τιμή περιλαμβάνεται:

  • Μεταφορά με πολυτελές πούλμαν

  • Εισιτήριο παράστασης

  • Συνοδός

Σημείωση:

Η κράτηση θεωρείται έγκυρη κατόπιν προκαταβολής μέχρι τις 05/12/18.