ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ - ΣΠΕΤΣΕΣ – ΥΔΡΑ - ΠΟΡΟΣ

September 20, 2019
3ήμερη
150€ / άτομο για διαμονή σε δίκλινο

ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ 20-22/09/2019

1η ΗΜΕΡΑ: Συγκέντρωση στον κεντρικό σταθμού του ΚΤΕΛ στις 08.00 πμ με προορισμό το Πόρτο Χέλι όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο στο οποίο και θα διανυκτερεύσουμε. Στάση στην διαδρομή για καφέ και ξεκούραση.  Άφιξη στο ξενοδοχείο τακτοποίηση, όποιος θέλει μπορεί να κάνει και το μπάνιο του στην πισίνα ή στην παραλία που βρίσκεται ακριβώς μπροστά στο ξενοδοχείο. Το μεσημέρι φαγητό στο εστιατόριο του ξενοδοχείου. Ξεκούραση και το απόγευμα θα μεταβούμε στην Κόστα για να πάρουμε καϊκάκια για  τις Σπέτσες. Ελεύθερος χρόνος εκεί για περιήγηση στα σοκάκια του νησιού. Επιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο μας.

 

2η ΗΜΕΡΑ: Αφού πάρουμε το πρωινό μας αναχωρούμε για το Μετόχι από όπου θα πάρουμε καραβάκια για να περάσουμε απέναντι στην γραφική Ύδρα.  O παραλιακός δρόμος, η Παύλου Kουντουριώτη, εκτείνεται, από το άγαλμα του Mιαούλη μέχρι την περιοχή Πέταλο.

H λιθόστρωσή του ολοκληρώθηκε το 1912 και σε αυτόν καταλήγουν όλα τα κάθετα σοκάκια, λιθόστρωτα και αυτά, που ξεκινούν από ψηλά και καταλήγουν στη θάλασσα. Δεξιά και αριστερά, στην είσοδο του λιμανιού της Ύδρας, βρίσκονται οι Προμαχώνες με τα κανόνια, που προστάτευαν την Ύδρα. Εκεί θα  έχουμε ελεύθερο χρόνο να κάνουμε την βόλτα μας, να πιούμε το καφέ μας, το ουζάκι μας και γιατί όχι εάν έχει καλό καιρό να κάνουμε την βουτιά μας στην βραχώδη γνωστή παραλία Σπηλιά με τα βαθιά καταγάλανα νερά της. Μετά το μεσημεριανό μας φαγητό παίρνουμε το καραβάκι για να γυρίσουμε στο Μετόχι από όπου θα μας περιμένει το λεωφορείο για να επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο. Το βράδυ δείπνο. Ελεύθερο χρόνος.

 

3η ΗΜΕΡΑ: Πρωϊνό στο ξενοδοχείο και επιβιβαζόμαστε στο λεωφορείο για το λιμάνι του Γαλατά. Από εκεί θα πάρουμε το Ferry boat της γραμμής για να περάσουμε απέναντι στο όμορφο νησί του Σαρωνικού τον Πόρο.

Η μικροσκοπική Χώρα, λιμάνι και πρωτεύουσα του νησιού, διατηρεί ατόφια την παλαιική της γοητεία. Τα λιτά νεοκλασικά κτίρια, τα στενά δρομάκια που οδηγούν στα ενδότερα του οικισμού και, κυρίως, η ομορφιά του τοπίου ( θυμίζει γαλήνια λιμνοθάλασσα ) θα σας κάνουν να αισθανθείτε ότι ξαναγυρνάτε σ’ έναν αγαπημένο τόπο διακοπών. Αξίζει να περπατήσετε στις παλιές γειτονιές, στην «Παλιά Χώρα» όπως τις αποκαλούν οι ντόπιοι. Ιδιαίτερα γραφική είναι η μικρή πλατεΐτσα δίπλα στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου και το παλιό υδραγωγείο. Απαραίτητη είναι και η επίσκεψη στο Ρολόι, σήμα κατατεθέν της θαλασσινής πολιτείας από το 1927. Χτισμένο στην υψηλότερη κορυφή του λόφου, έχει πανοραμική θέα σε όλο το κανάλι που χωρίζει το νησί από την απέναντι ακτή της Πελοποννήσου.

 

 Το μεσημέρι μετά το φαγητό επιστρέφουμε πίσω στο λεωφορείο στο πορθμείου του Γαλατά. Επιβιβαζόμαστε και επιστρέφουμε πίσω στην πόλη μας την Πάτρα με ενδιάμεση στάση.

 

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο για διαμονή σε δίκλινο: 150,00€

 

Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται:          

  • Αρχηγός – Συνοδός γκρουπ
  • Διαμονή με πρωινό και ημιδιατροφή στο 4* AKS Porto Heli Hotel
  • Μετακίνηση σε όλους τους παραπάνω προορισμούς με πολυτελές λεωφορείο
  • Εισιτήρια ναύλων για Σπέτσες – Ύδρα - Πόρο
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 

Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνεται:

  • Ότι δεν αναφέρεται στα ανωτέρω ως συμπεριλαμβανόμενο

 

Παρατηρήσεις:

  • Δηλώσεις συμμετοχής με προκαταβολή 80,00€
  • Η σειρά των επισκέψεων μπορεί να τροποποιηθεί για την καλύτερη έκβαση της εκδρομής.