10/ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ 24/7 - 2/8 Πράγα - Βιέννη - Βουδαπέστη

July 24, 2013
10ήμερη

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 10ΗΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ : 24/7 ΕΩΣ 2/8

 

ΠΡΑΓΑ – ΒΙΕΝΝΗ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

ΙΝΝΣΜΠΟΥΡΚ – ΚΑΡΛΟΒΥ ΒΑΡΥ – ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΝΙΣ

Η Πράγα από τις ομορφότερες πόλεις της Ευρώπης, πλούσια σε πολιτιστικές εκδηλώσεις, που όσες φορές και να την επισκεφθεί κανείς, ποτέ δεν την χορταίνει, η μεγαλόπρεπη Bιέννη ή αλλιώς “μελωδική πόλη” που υπήρξε για αιώνες η έδρα της αυτοκρατορίας των Aψβούργων. και αρχοντική Βουδαπέστη που δίκαια την αποκαλούν το Μαργαριτάρι του Δούναβη , αποτελούν έναν θαυμάσιο συνδυασμό για ένα αξέχαστο ταξίδι εικόνων και εμπειριών όλες τις εποχές του χρόνου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Ημέρα 1η : Συγκέντρωση στο λιμάνι της Πάτρας ώρα 12:30μ.μ. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους. Διαν/ση εν πλω.

Ημέρα 2η : ΑΝΚΩΝΑ – ΙΝΣΜΠΟΥΡΓΚ. Άφιξη στο λιμάνι της Ανκώνα και άμεση αναχώρηση για Ινσμπουργκ μέσω των Άλπεων και του Μπρένερο. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξεν/χείο μας, δείπνο, διαν/ση.

Ημέρα 3η : ΙΝΣΜΠΟΥΡΓΚ – ΠΡΑΓΑ. Πρωινό και σύντομη περιήγηση στα αξιοθέατα της πρωτεύουσας του Τυρόλου (Χρυσή Στέγη, Αψίδα Θριάμβου). Στην συνέχεια αναχώρηση μέσω γραφικής διαδρομής μέσα στην Αυστρία και την Γερμανία (Μόναχο – Ρέγκενσμπουργκ), για την Πράγα, όπου θα φτάσουμε το βραδάκι. Τακτοποίηση στο ξεν/χείο μας και ελεύθεροι για μία πρώτη γνωριμία με την χιλιοτραγουδισμένη πρωτεύουσα της Τσεχίας. Δείπνο, διαν/ση

Ημέρα 4η : ΠΡΑΓΑ. Πρωινό και ξενάγηση της πόλης. Θα δούμε το Κάστρο Χρατσάνι, την Γέφυρα του Καρόλου, την Όπερα, το Δημαρχείο, την οδό των Αλχημιστών και την Μάλα Στράνα, το Λορέτο, τον Άγ. Βίτο, την Εβραϊκή συνοικία και την οδό Παρισίων , τον πιο ακριβό δρόμο της Πράγας. Το απόγευμα ελεύθερο για βόλτες και αγορές. Δείπνο, διαν/ση.

Ημέρα 5η : ΚΑΡΛΟΒΥ ΒΑΡΥ – ΠΡΑΓΑ. Πρωινό και αναχώρηση για την Λουτρόπολη του Καρόλου το Κάρλοβυ Βάρυ. Χτισμένο κατά μήκος του ποταμού Τέμπλα, έγινε γνωστό για τις ιδιότητες των Ιαματικών  του πηγών. Τον 14ο αιώνα ο αυτοκράτορας Κάρολος την χαρακτήρισε Βασιλική Πόλη και την καθιέρωσε σαν κέντρο συνάντησης ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών. Ήταν αγαπημένος προορισμός προσωπικοτήτων όπως ο Μέγας Πέτρος, η Μαρία Θηρεσία, ο Γκαίτε, ο Σίλερ, ο Μπετόβεν, ο Μπάχ κ.α. Βόλτες, αγορές αναμνηστικών. Νωρίς το απόγευμα επιστροφή στην Πράγα, δείπνο, διαν/ση.

Ημέρα 6η: ΒΙΕΝΝΗ. Πρωινό και αναχώρηση για την Βιέννη. Άφιξη στην αρχοντική πρωτεύουσα της Αυστρίας, τακτοποίηση στο ξεν/χείο μας και ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία. Σας προτείνουμε μια Βιεννέζικη ζεστή σοκολάτα στο φημισμένο καφέ Ζάχερ ή τον πύργο του Δούναβη για να δείτε πανοραμικά την πόλη. Δείπνο, διαν/ση

Ημέρα 7η: ΒΙΕΝΝΗ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ. Πρωινό και ξενάγηση στην αρχόντισσα της Ευρώπης. Θα δούμε την Όπερα, τα χειμερινά ανάκτορα των Αψβούργων (Hofburg), το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, τα θερινά ανάκτορα Schonbrun, την εκκλησία του Τάματος, τον καθεδρικό ναό του Αγ. Στεφάνου και θα περπατήσουμε  στην ιστορική συνοικία της Ελληνικής παροικίας. Αργά το μεσημέρι αναχώρηση για την Βουδαπέστη. Θα κάνουμε μία στάση για καφέ στην πρωτεύουσα της Σλοβακίας, την Μπρατισλάβα και το βραδάκι θα φτάσουμε στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, την όμορφη Βουδαπέστη. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξεν/χείο, δείπνο, διαν/ση.

Ημέρα 8η :   ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ. Πρωινό και ξενάγηση της Ουγγρικής πρωτεύουσας που ο Δούναβης την χωρίζει στα δύο. Στην Βούδα πιο ήσυχη με τον Πύργο  των Ψαράδων και την ζωηρή Πέστη με τα καταστήματα, τα ξεν/χεία, τα μουσεία. Θα δούμε την Πλατεία Ηρώων, τον Άγιο Στέφανο, την γέφυρα των Λεόντων,  το Κοινοβούλιο, την κλειστή αγορά κ.α. Γεύμα Το απόγευμα ελεύθερο για βόλτες και ξεκούραση. Το βραδάκι σας προτείνουμε (προαιρετικά )διασκέδαση με Ουγγαρέζικα βιολιά. Διαν/ση.

Ημέρα 9η: ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΝΙΣ. Πρωινό και αναχώρηση για τα σύνορα της Σερβίας. Έλεγχος, διέλευση και θα φτάσουμε στο όμορφο Βελιγράδι όπου θα έχουμε περιήγηση. (Εμπορικό δρόμο Κνέζ Μιχαήλοβα, Κάστρο Καλεμεγδάν, Πλ. Δημοκρατίας, Κοινοβούλιο κ.τ.λ). Νωρίς το απόγευμα αναχώρηση για την Νις. Τακτοποίηση στο ξεν/χείο μας, δείπνο, διαν/ση.

Ημέρα 10η: Πρωινό και αναχώρηση για τα σύνορα των Σκοπίων. παράλληλα με τον ποταμό Βαρδάρη (τον δικό μας Αξιό)  όπου συνεχίζουμε για Θεσ/νίκη και  δρόμος επιστροφής στην πόλη μας. Αφιξη αργά το βράδυ με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό, καφέ.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

Δηλώστε έγκαιρα την συμμετοχή σας με προκαταβολή χρημάτων έως 6/7 και κερδίστε έκπτωση 20,οο€ κατ’ άτομο από την τιμή συμμετοχής!!!!!

 

Τιμή Συμμετοχής κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο : 720,οο€

Μονόκλινο επιπλέον επιβάρυνση: 200,οο€

 

Η τιμή ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

 • Τα εισιτήρια πλοίου για Πάτρα – Ανκώνα σε  τετράκλινες εσωτερικές καμπίνες ΑΒ4
 • Όλες οι μεταφορές και περιηγήσεις με το πούλμαν σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Μία (1) διαν/ση στο Ινσμπουργκ σε 4* ξενοδοχείο
 • Τρεις (3) διαν/σεις στην Πράγα σε 4* ξενοδοχείο
 • Μία (1) διαν/ση στην Βιέννη σε 4* ξενοδοχείο
 • Δύο (2) διαν/σεις στην Βουδαπέστη σε 4* ξεν/χείο
 • Μία (1) διαν/ση στο Νις σε 4* ξεν/χείο
 • Ημιδιατροφή (8 πρωινά + 8 δείπνα)
 • Τοπικούς ξεναγούς στην Πράγα-  Βιέννη – Βουδαπέστη
 • Έμπειρο συνοδό με ξενάγηση σε όλο το πρόγραμμα 
 • Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης
 • Ενημερωτικά έντυπα
 • Φ.Π.Α 23%

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ : Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, ποτά, επιπλέον φαγητά, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά, ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο και γενικά ότι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα.

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ

Η επικύρωση των θέσεων γίνεται κατόπιν προκαταβολής τουλάχιστον 250,οο€ κατ’ άτομο το αργότερο έως 10/7 και εφόσον υπάρχουν ακόμα διαθέσιμες θέσεις και η εξόφληση των χρημάτων θα πρέπει να γίνει υποχρεωτικά  5 ημέρες πριν την αναχώρηση.

 

Παρακαλούμε τους ενδιαφερόμενους να προβούν σε έγκαιρη κράτηση το αργότερο μέχρι την προαναφερόμενη option ημερομηνία κρατήσεων διότι στις περιπτώσεις εκδρομών εξωτερικού  υπάρχει μία προθεσμία που δίδεται από τα ξεν/χεία και την ναυτιλιακή εταιρεία και  στην  περίπτωση λήξης της προθεσμίας αυτής το Γραφείο μας δεν θα είναι σε θέση να δεσμεύσει τα δωμάτια  ήτις καμπίνες σο πλοίο χωρίς να υπάρχουν επικυρωμένες κρατήσεις με χρήματα. Στα ξεν/χεία τα τρίκλινα δωμάτια συνήθως είναι δίκλινα με την προσθήκη μια ακόμα πρόσθετης πτυσσόμενης κλίνης. Ο αριθμός θέσεων στο πούλμαν καθορίζεται με  βάση την σειρά που δηλώνεται την συμμετοχή σας. Το Γραφείο διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος εφόσον το κρίνει σκόπιμο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εκδρομέων χωρίς βέβαια παραλήψεις. Η συμμετοχή σε οποιαδήποτε οργανωμένη εκδρομή του Γραφείου μας σημαίνει ταυτόχρονα χωρίς επιφύλαξη την αποδοχή των όρων συμμετοχής και των γενικών παρατηρήσεων που ισχύουν για τις οργανωμένες εκδρομές και που σας συνιστούμε να διαβάζετε πάντα με προσοχή και τους οποίους μπορείτε να ζητάτε από το Γραφείο μας

ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ : Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα ξενοδοχεία καθώς και οι ναυτιλιακές & αεροπορικές εταιρείες ιδιαίτερα σε περιόδους αυξημένης τουριστικής κίνησης προπληρώνονται από το γραφείο και δεν δέχονται ακύρωση για κανένα λόγο ( ακόμη και υγείας ή θανάτου) γι’ αυτό και σας παραθέτουμε παρακάτω τι ισχύει σε περιπτώσεις ακύρωσης :

 • Για ακύρωση έως 30/6 δεν υπάρχουν ακυρωτικά
 • Για ακύρωση από 1/7/13 έως 15/7/13 υπάρχει κράτηση της προκαταβολής 250,οο€ κατ’ άτομο
 • Για ακύρωση από 16/7/13 έως και την ημέρα της αναχώρησης της εκδρομής υπάρχουν ακυρωτικά 100% και θα πρέπει να καταβληθεί στο γραφείο εξολοκλήρου το ποσό συμμετοχής της εκδρομής (720,00€)  ή (920,οο€) στην περίπτωση μονόκλινου, εκτός αν ο ίδιος ο πελάτης αντικαταστήσει την θέση με άλλο άτομο.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ ! ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΣΕ ΙΣΧΥ ή ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ τελευταίου τύπου με λατινικούς χαρακτήρες  τα οποία και θα πρέπει να προσκομίζονται στο γραφείο μας όταν κάνετε κράτηση για καταγραφή στοιχείων σε ειδικές καταστάσεις που είναι απαραίτητες για τα σύνορα των χωρών