ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ

October 24, 2019
6ήμερη
από 300€ / άτομο
24 – 29/10/ 2019

6ήμερη οδική εκδρομή στην Τουρκία  Τροία - Τσανάκαλε - Αϊβαλί - Μοσχονήσι - Πέργαμος - Σμύρνη - Έφεσος - Ούρλα - Αλάτσατα - Τσεσμέ

1η ημέρα: ΠΑΤΡΑ- ΞΑΝΘΗ
Πρωινή αναχώρηση με ενδιάμεσες στάσεις για Ξάνθη. Άφιξη και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΞΑΝΘΗ- ΤΡΟΙΑ-ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ
Διέλευση Ελληνοτουρκικών συνόρων και πορεία για την μυθική Τροία, πόλη του Πριάμου, όπου θα δούμε ερείπια απ’ την αρχαία πόλη, καθώς και το αντίγραφο του Δούρειου Ίππου. Σύντομη ξενάγηση στην πόλη που χτίστηκε 9 φορές. Συνεχίζουμε για το Τσανάκαλε. Aμέσως μετά θα πάμε στο Αϊβαλί κέντρο του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας με μεγάλο εμπορικό λιμάνι, όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

3η ημέρα: ΑΙΒΑΛΙ -ΜΟΣΧΟΝΗΣΙΑ - ΠΕΡΓΑΜΟΣ - ΣΜΥΡΝΗ
Πρόγευμα και ξενάγηση. Θα επισκεφθούμε το Μοσχονήσι, απέναντι από το Αϊβαλί,  πολύ κοντά στην ακτή με την οποία συνδέεται οδικώς μέσω της νησίδας Κρεμμύδι και πορεία για Πέργαμο, όπου θα ξεναγηθούμε στο χώρο του Ασκληπιείου, όπου λατρευόταν ο αρχαίος θεός της ιατρικής. Θα δούμε επίσης τη Βασιλική του Αγίου Ιωάννου, την Κόκκινη Αυλή και την Παλιά Ελληνική συνοικία.   Άφιξη στη Σμύρνη και ξενάγηση στην πόλη-λίκνο της Ιωνικής τέχνης. Επίσκεψη στο Κορδελιό, την κεντρική πλατεία με το ρολόι, το λιμάνι την ελληνική γειτονιά της Πούντας, το ναό του Αγ. Βουκόλου και το πρώτο ελληνικό Πανεπιστήμιο, που δεν πρόλαβε να λειτουργήσει και σήμερα λειτουργεί ως Μουσείο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, ξεκούραση.

4η ημέρα: ΈΦΕΣΟΣ - ΟΥΡΛΑ - ΑΛΑΤΣΑΤΑ - ΤΣΕΣΜΕ
Επίσκεψη και ξενάγηση στην αρχαία Έφεσο, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε το ναό της Αρτέμιδος που ήταν ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου και θα συνεχίσουμε την περιήγησή μας ταξιδεύοντας στα πανέμορφα παράλια της Μικράς Ασίας, την περιοχή της Ερυθραίας, τα παλαιά Ελληνικά χωριά και τις κωμοπόλεις όπως τα Ούρλα, την πατρίδα του μεγάλου ποιητή Γιώργου Σεφέρη.  Θα βρεθούμε στα πανέμορφα Αλάτσατα και ολοκληρώνουμε τη μέρα στο λιμάνι Τσεσμέ με τη μεγάλη αγορά. Επιστροφή στη Σμύρνη, όπου θα επισκεφθούμε το Κονάκι και την προκυμαία.

5η ημέρα:  Αφού πάρουμε το πρωινό μας παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής. Διάπλους Ελλησπόντου με το καράβι για την Ευρωπαϊκή ακτή.Αφού φτάσουμε στον τούρκικο συνοριακό σταθμό των Υψάλων , περνάμε στην Ελλάδα, μέσω της γέφυρας των Κήπων. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην Κομοτηνή.

6η ημέρα: Κομοτηνή– Πάτρα
Πορεία επιστροφής στην Πάτρα με ενδιάμεσες στάσεις, και με τις καλύτερες εντυπώσεις .

Τιμή κατ’άτομο : 300,00 € σε δίκλινο δωμάτιο

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :
                           
•    Μεταφορά με σύγχρονο, πολυτελές, κλιματιζόμενο
•    1 διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Νέστος  στην Ξάνθη
•    1 διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 5*  στο Αϊβαλί
•    2 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4*στην Σμύρνη
•    1 διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο στην Κομοτηνή.
•    5 πρωινά (μπουφέ) – 3 Δείπνα-Γεύματα (στην Τουρκία)
•    Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα. Φ.Π.Α.
•     Εμπειρότατος ελληνόφωνος ξεναγός καθ’ όλη την διάρκεια της εκδρομής στην
Τουρκία.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

•    Οι είσοδοι στα μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους.
•    Τα φιλοδωρήματα
•    Τα ποτά στα γεύματα και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό

Σημειώσεις:
•    Κρατήσεις θεωρούνται έγκυρες κατόπιν κατάθεσης προκαταβολής 100€ .

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ Ή ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΣΕ ΙΣΧΥ