Μονεμβασιά–Γύθειο–Ελαφόνησος-Σπήλαια Διρού, 30/8 - 1/9/2013

August 30, 2013

ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ – ΓΥΘΕΙΟ – ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ - ΣΠΗΛΑΙΑ ΔIΡΟΥ ,

3/μερη οδική εκδρομή , 30-31/8-1/9/2013

1η μέρα Πάτρα – Σπάρτη – Μονεμβασιά – Γύθειο: Αναχώρηση στις 07:30 το πρωί μέσω Ισθμού Αρτεμισίου, Σπάρτης και αφού κάνουμε μικρές στάσεις   για καφέ και ξεκούραση  στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε  στη μεσαιωνική καστροπολιτεία, Μονεμβάσια ή Μονεμβασία, Μαλβάζια, Μαλβαζούϊ, Μικρό Γιβραλτάρ, ή Βράχος . Το 375 μχ αποκόπηκε από την Λακωνία, μετά από έναν τρομερό σεισμό, και πήρε τη μορφή που βλέπουμε σήμερα, όπως ακριβώς συνέβη και με την Ελαφόνησο νοτιότερα. Κατά τον μεσαίωνα κατοικήθηκε, οχυρώθηκε και γνώρισε μεγάλη ακμή. Περιτριγυρισμένη από ορμητήρια πειρατών και κουρσάρων η Μονεμβασιά δεν θα επιβίωνε χωρίς τον βράχο. Θα επισκεφτούμε την Κάτω πόλη. Είναι κτισμένη δίπλα στην θάλασσα, στην νοτιοανατολική πλευρά του Βράχου, με άριστα συντηρημένα και αναπαλαιωμένα κτίσματα από μια μοναδική ελληνική αρχιτεκτονική με άρωμα Αιγαίου και πέτρας. Συνέχεια η Άνω Πόλη είναι κτισμένη στην πάνω πλευρά του βράχου, με θέα, από ψηλά, το Μυρτώο πέλαγος. Αποτελεί απόρθητο φυσικό οχυρό, με αρκετά χαλάσματα αλλά και ελάχιστα κτίσματα να διασώζονται ως σήμερα. Το ανέβασμα γίνεται περπατώντας μέσα από την κάτω πόλη. Εδώ θα γευματίσουμε και μετά το γεύμα θα αναχωρήσουμε για το ξενοδοχείο που βρίσκεται 3,5 χιλ. μετά το Γύθειο στην Παραλία του Μαυροβουνίου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

2η μέρα Ελαφόνησος: Mετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για τη πανέμορφη Ελαφόνησο. Η Ελαφόνησος βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο της Πελοποννήσου με έκταση 19 τετραγωνικά χιλιόμετρα και απόσταση μόνο 570 μέτρα από την απέναντι Πελοποννησιακή ακτή της Πούντας που μαζί με άλλα 3 τετραγωνικά χιλιόμετρα γης στην Λακωνία αποτελούν την Κοινότητα Ελαφονήσου Θα κάνουμε μπάνιο στην γραφική παραλία του Σίμου, η καλύτερη του νησιού, και θα γευματίσουμε στα παραλιακά ταβερνάκια και ουζερί. Το απόγευμα κατά την επιστροφή θα πιούμε το καφεδάκι μας στην παραλίας της Ελιάς Ένα πανέμορφο γραφικό χωριό στο Λακωνικό κόλπο. Είναι κτισμένο στα ερείπια της αρχαίας πολιτείας Βιανδίνη. Η νέα ονομασία του χωριού λέγεται πως προήλθε από μια μεγάλη ελιά που βρισκόταν κοντά στο λιμάνι και είχε γίνει τόπος συνάντησης των ψαράδων, των εμπόρων και των ντόπιων, τότε το λιμάνι της Ελιάς είχε μεγάλη κίνηση. Σήμερα φιλοξενεί βάρκες και ψαροκάικα Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και το βράδυ βόλτα στο Γύθειο με το γραφικό λιμανάκι και τις ψαροταβέρνες να μας περιμένουν.  Διανυκτέρευση.

3η μέρα Σπήλαια Διρού – Γύθειο – Πάτρα: Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για τα περίφημα σπήλαια του Διρού, η ύπαρξη των οποίων είναι γνωστή από το 1950 που το ζεύγος Πετροχείλου τα εξερεύνησε. Θεωρούνται ως ένα από τα ομορφότερα σπήλαια λιμνών του κόσμου. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουμε την πανοραμική διαδρομή γεμάτη μνήμες και μεσαιωνικούς πύργους στη Μεσσηνιακή Μάνη, με στάση για φαγητό και μπάνιο για να φτάσουμε στη Καλαμάτα. Το απόγευμα θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής και θα καταλήξουμε στην Πάτρα.

 Τιμή συμμετοχής: 130 €

          Περιλαμβάνει:

  • Μεταφορές περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Διαμονή σε ξενοδοχείο 4* Thirides Beach RESORT
  • 2 Πρωινά
  • Εισιτήρια του πλοίου για την Ελαφόνησο
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης, ΦΠΑ

Για  πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων, επικοινωνήστε με το γραφείο μας

ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ  2610 623881

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ

 

PATRAS TRAVEL -  ΟΘΩΝΟΣ ΑΜΑΛΙΑΣ  4 –  ΠΑΤΡΑ  -  ΤΗΛ. :0030 2610 623881,  421165 – FAX: 2610 270780

Email:patrastravel1@gmail.com