Εκδρομή Ιωάννινα - Κόνιτσα - Μονοδένδρι 5 - 7/12/2014

Δεκέμβριος 5, 2014
3ήμερη

1η ημέρα:        Αναχώρηση το μεσημέρι 14.00 από το σταθμό του ΚΤΕΛ για τον  προορισμό μας τα Γιάννενα. Ενδιάμεση στάση για καφέ και ξεκούραση στην Αμφιλοχία. Άφιξη αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση. Το βράδυ ελεύθερη βραδινή έξοδος στα γραφικά στέκια των Ιωαννίνων.

2η ημέρα:        Πρωινό και αναχώρηση για επίσκεψη στο ιστορικό Μουσείου του Καλπακίου  Οι στρατιώτες ξεναγοί λύνουν τις απορίες των επισκεπτών σχετικά με τα γεγονότα του πολέμου και υπάρχουν πλούσια εκθέματα, γραφική και ηχητική αναπαράσταση της μάχης του Καλπακίου.

Λίγο πιο πέρα θα δούμε  την σπηλιά όπου χρησιμοποιήθηκε ως Στρατηγείο του Διοικητή της 8ης Μεραρχίας κατά τη διάρκεια του πολέμου. Την είσοδο της σπηλιάς κοσμεί η προτομή του Χαράλαμπου Κατσιμήτρου, που με την πίστη του να υπερασπιστεί τη γραμμή άμυνας Ελαίας - Καλαμά καθήλωσε τις Ιταλικές δυνάμεις στο Καλπάκι.

 Συνεχίζουμε για επίσκεψη στο εθνικό πάρκο του Μπουραζανίου. Εντός του Πάρκου Άγριας Ζωής υπάρχει άμεση οπτική επαφή με τα άγρια ζώα που φιλοξενούνται (ελάφια, πλατόνια, αγριοπρόβατα, αγριογούρουνα, αγρίμια της Κρήτης και ζαρκάδια). Στο ειδικά διαμορφωμένο κτίριο για την οπτικό-ακουστική περιβαλλοντική εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση ο κτηνίατρός του πάρκου ενημερώνει για τους βιολογικούς κύκλους των άγριων ζώων καθώς και για την χλωρίδα και πανίδα της περιοχής.

Μετά το πάρκο θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Μολυβδοσκέπαστης .Εκεί που οι πρόποδες του όρους Νεμέρτσικα συναντούν τον Αώο ποταμό, κοντά στη συμβολή του με το Σαραντάπορο, βρίσκεται η μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μολυβδοσκέπαστης. Το όνομα της Μονής προέρχεται από τις μολύβδινες πλάκες που, αντί για κεραμίδια ή πέτρινες πλάκες,  σκέπαζαν το καθολικό της παλιότερα.

  Μεσημεριανή μας κατάληξη στο γραφικό χωριό της Κόνιτσας όπου θα δούμε και το καταπληκτικό μονότοξο γεφύρι της που χτίστηκε το 1870 από το συνεργείο του πρωτομάστορα Ζιώγα Φρόντζου. Μέσα στο χωριό θα δούμε την  «πατρική οικία Γέροντα Παισίου», το σπίτι που μεγάλωσε και έζησε τα εφηβικά του χρόνια ο μοναχός. Το μεσημέρι ελεύθερο για φαγητό και ξεκούραση.

Συνεχίζουμε για την επιστροφή μας στα Γιάννενα με μία μικρή στάση να δούμε και το γεφύρι της Κλειδωνιάς.  Στις όχθες του Βοϊδομάτη και σε απόσταση 2 χμ. από την Κλειδωνιά βρίσκεται το γεφύρι της Κλειδωνιάβιστας (ή Βοϊδομάτη). Πρόκειται για μονότοξο γεφύρι με στιβαρή επιμήκυνση του τόξου του, κτισμένο το 1853 με δαπάνες της ευεργέτιδας Μπαλκίζ Χανούμ, η οποία έδωσε για την κατασκευή του 37.000 γρόσια.

Ελεύθερο το υπόλοιπο στην όμορφη πόλη των Ιωαννίνων προτείνοντας σας περπάτημα στην όμορφη λίμνη  είτε για ένα πέρασμα με τις βαρκούλες  στο Νησάκι της , ένας γραφικότατος οικισμός που συγκροτείται από εκατό περίπου οικογένειες.

 

3η ημέρα:        Πρωινό και αναχώρηση για να επισκεφθούμε το γραφικό χωριό  Ζαγορίου, το Μονοδένδρι.  Πριν καταλήξουμε στο Μονοδένδρι θα κάνουμε μία μικρή παράκαμψη για να δούμε το   Γεφύρι Νούτσου ή Κόκκορη. Το Γεφύρι του Νούτσου ή Κόκκορη βρίσκεται μεταξύ των χωριών Κουκούλι, Δίλοφο και Κήποι του Κεντρικού Ζαγορίου, πάνω στον κεντρικό δρόμο για το Ζαγόρι. Θα σας εντυπωσιάσει η καμάρα του γεφυριού. Την κατασκευή του γεφυριού χρηματοδότησε ο Νόυτσος Κοντοδήμος από το Βραδέτο γύρω στο 1750, όπου οφείλει και το ένα του όνομα ενώ πολλοί ήταν αυτοί που συμμετείχαν στην επισκευή του όπως ο μυλωνάς Γρηγόρης Κόκκορης από το Κουκούλι που διέθεσε χρήματα για να επισκευαστεί το γεφύρι το 1910. Σε αυτόν οφείλει το δεύτερο όνομά του.

Φτάνουμε στο γραφικό χωριό του Μονοδενδρίου και περπατάμε τα λιθόστρωτα δρομάκια για να φτάσουμε σιγά σιγά στην Ιερά Μονή της Αγίας Παρασκευής και να απολαύσουμε την απίστευτη θέα της χαράδρας του Βίκου, το βαθύτερο φαράγγι παγκοσμίως, σύμφωνα με το βιβλίο Guinnes. Για τους πιο τολμηρούς προτείνουμε να περπατήσουνε πάνω στα βράχια και να δούνε την χαράδρα ακόμα από πιο ψηλά……

  Ελεύθερη βόλτα μέσα στο χωριό για φαγητό, καφέ, χαλάρωση, κρατώντας μέσα μας

όμορφες εικόνες  για την  επιστροφή μας στην Πάτρα  …..

 

 

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο 120,00 ευρώ σε δίκλινο δωμάτιο.

Επιβάρυνση μονόκλινου 50,00 ευρώ το άτομο.

Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται:

  • 2 διανυκτερεύσεις στο MITSIS  GRAND SERAI HOTEL ***** με πρωϊνό
  • Είσοδος στο περιβαλλοντικό πάρκο Μπουραζανίου
  • Συνοδός του γραφείου
  • Μεταφορά και περιήγηση στις περιοχές με λεωφορείο μας

 

PATRAS TRAVEL        ΖΑΙΜΗ 2 & ΟΘ. ΑΜΑΛΙΑΣ        τηλ.επικοινωνίας:   2610623881-2610623882