8- ΗΜΕΡΗ ΟΔΙΚΗ: ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΔΑΛΜΑΤΙΚΩΝ ΑΚΤΩΝ

Αύγουστος 16, 2017
8 μέρες
540€ ανά άτομο

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΔΑΛΜΑΤΙΚΩΝ ΑΚΤΩΝ, 8- ΗΜΕΡΗ ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΑΛΒΑΝΙΑ – ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ –ΒΟΖΝΙΑ- ΚΡΟΑΤΙΑ- ΣΛΟΒΕΝΙΑ – ΣΕΡΒΙΑ – ΦΥΡΟΜ 

3-10/08/2017

 

1η  ημέρα: Πάτρα - Κακαβιά– Τεπελένι – Φιέρι – Τίρανα  - 03/08/2017  

Αναχώρηση νωρίς το πρωί από Πάτρα  και  συνεχίζουμε για το συνοριακό φυλάκιο της Κακαβιάς, άφιξη (σύνορα, διατυπώσεις κ.λ.π.). Περνάμε τις πόλεις Αργυρόκαστρο, Τεπελένι, Φιέρι και το απόγευμα φτάνουμε στα Τίρανα. Περιήγηση, ξενάγηση στην  πρωτεύουσα της Αλβανίας τα Τίρανα. Το βράδυ άφιξη στο  ξενοδοχείο μας σε προάστιο των Τιράνων όπου θα έχουμε και το δείπνο μας. Διανυκτέρευση.

 

2η  ημέρα:  Τίρανα – Μπούτβα  - Κότορ  - Τρέμπινιε – 04/08/2017

Μετά το πρωινό μας  αναχωρούμε για Μαυροβούνιο. Περνάμε από τις πόλεις Λέζα φτάνουμε στα σύνορα (Σκόνδρα), και η πρώτη πόλη του Μαυροβούνιου που θα συναντήσουμε στο δρόμο μας είναι το Μπαρ το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. Μέσω της παραθαλάσσιας διαδρομής που θα ακολουθήσουμε θα έχουμε τη δυνατότητα να θαυμάσουμε το όμορφο νησάκι του Αγίου Στεφάνου. Άφιξη στη Μπούτβα, ελεύθερος χρόνος για περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης μέσα στο κάστρο. Ερευνητές και ιστορικοί υποστηρίζουν πως η παλιά πόλη ήταν αρχικά νησί και αργότερα ενώθηκε με την ακτή σχηματίζοντας έναν αμμώδη ισθμό. Λέγεται πως η περιοχή ανακαλύφθηκε από κάποιον Έλληνα ναυτικό που ονομαζόταν Boutoua. Αργότερα τις ακτές του Μαυροβουνίου κατέλαβαν οι Βενετοί, την επιρροή των οποίων βλέπουμε και στην αρχιτεκτονική των κτιρίων της παλιάς πόλης. Στην παλιά πόλη της Μπούντβα, όπου κυριαρχεί η βενετσιάνικη αρχιτεκτονική, θα θαυμάσουμε τις εκκλησίες του Αγίου Ιωάννη, της Αγίας Μαρίας της Πούντα και της Αγίας Τριάδας, το Εθνογραφικό Μουσείο με εκθέματα από την ίδρυση της πόλης και θα δούμε το φρούριο – Σιταντέλ – που χρονολογείται από τον 5ο–6ο αιώνα. Συνέχεια αναχωρούμε για Κότορ όπου ξεχωρίζουν τα Παλιά Τείχη, η Παλιά Πόλη με τον Ρωμαϊκό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Τρύφωνος από τον 12ο αιώνα και η μαρίνα με τα πανάκριβα κότερα. Πάνω από την πόλη του Κότορ δεσπόζει το κάστρο στο οποίο για να ανέβεις πρέπει να «σκαρφαλώσεις» 1.200 σκαλοπάτια για το φρούριο του Αγ. Γεωργίου. Επιβίβαση στο πούλμαν και  αργά το απόγευμα φτάνουμε στο ξενοδοχείο μας στο Τρεμπινιε. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

 

 

3η  ημέρα:  Τρέμπινιε - Ντουμπρόβνικ  05/08/2017

Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε την ξενάγηση σε μια από τις ομορφότερες πόλεις της Μεσογείου, προστατευόμενη από την UNESCO το Ντουμπρόβνικ. Στην πόλη με την ονομασία ‘Ραγκούσα’ θα δούμε τα ανάκτορα, του Σπόνζα του 16ου αιώνα, το παλάτι των Ρέκτορς, στον καθεδρικό ναό και στην εκκλησία του προστάτη της πόλης του Αγίου Βλασίου, το Φραγκισκανικό μοναστήρι και το παλαιότερο φαρμακείο της Ευρώπης. Θα μπούμε από την πύλη Πιλ και θα βγούμε από την πύλη Πλος ή και αντίστροφα, όπου θα δούμε επίσης τη μικρή και τη μεγάλη κρήνη του Ονούφριου, καθώς και τα φρούρια Μινσέτα, Μποκάρ, Σεντ Ιβάν, Ρεβελίν και Λοβρίτζενακ. Η Παλιά Πόλη είναι περιτριγυρισμένη από τείχη του 10ου αιώνα, τα μεγαλύτερα ίσως στην Ευρώπη. Θα προσκυνήσουμε στην Ορθόδοξη Σέρβικη εκκλησία, χρόνος ελεύθερος στο κέντρο της πόλης και προαιρετικά προγράμματα (κρουαζιέρα στο Lokrum και τελεφερίκ). Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα:  Τρέμπινιε - Σπλιτ –  Λοζοβατς    - 06/08/2017

Πρωινό και ακολουθούμε στης πανέμορφες δαντελωτές ακτές όπου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε πανέμορφους κολπίσκους  και ατελείωτα νησάκια και γραφικά ψαροχώρια. Φτάνουμε στο  Σπλιτ θα δούμε τον λόφο Μοργιάν – σύμβολο της πόλης – θα απολαύσουμε την πανοραμική θέα ολόκληρης της πόλης με το λιμάνι, την αμμώδη παραλία στο κέντρο της και τον παραλιακό πεζόδρομο, θα επισκεφτούμε το παλάτι του Διοκλητιανού, το οποίο ανήκει στον κατάλογο Εθνικής κληρονομιάς της UNESCO – αξιόλογο δείγμα της Ρωμαϊκής αρχιτεκτονικής στην ανατολική πλευρά της Αδριατικής θάλασσας. Ελεύθερο χρόνο κατά τον οποίο έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τον καφέ μας η το μεσημεριανό μας σε ένα από τα πολλά καφέ η εστιατόρια στα στενά η στο γοητευτικό πεζόδρομο. Επιβίβαση στο πούλμαν και  αργά το απόγευμα φτάνουμε στο  Σίμπενικ (Λόζοβατς). Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

5η  ημέρα: Λόζοβατς -  Λίμνες Πλίτβιτσε – Ντομζαλε (Ljubljana)  - 07/08/2017

Μετά το πρωινό μας, αρχίζει η επίσκεψη στο Ζαντάρ, όπου θα δούμε την χερσαία πύλη και τα τείχη, την πλατεία του λαού, την πύλη της Θάλασσας και το Φόρουμ. Η πόλη τον μεσαίωνα ήταν η κυριότερη βάση του Βυζαντινού στόλου. Το 1409 ο Βασιλιάς της Ουγγαρίας πούλησε στους Βενετούς τις πόλεις τις Δαλματίας για 100.000 δουκάτα. Στη συνέχεια αναχωρούμε για την περιοχή των λιμνών Πλίτβιτσε στον επίγειο παράδεισο . Ένα τεράστιο εθνικό πάρκο με μία σειρά λιμνών που συνδέονται με μικρούς η μεγαλύτερους καταρράκτες είναι ένα θέαμα μοναδικό με μαγικές εικόνες. Η φύση δημιούργησε ένα από τα πιο όμορφα θαύματά  της, που αφήνουν άναυδο τον επισκέπτη. Ένα συγκρότημα 16 λιμνών άλλα υψηλότερα, άλλα χαμηλότερα που με μια σειρά καταρρακτών, τα νερά πέφτουν από τη μια λίμνη στην άλλη. Ελεύθερος χρόνος και αναχωρούμε για την Ντόμζαλε - Λιουμπλιάνα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο- Διανυκτέρευση.

 

6η  ημέρα:  08/08/2017   Λιουμπλιάνα – Ζάγκρεμπ

Πρωινό και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Σλοβενίας, τη Λουμπλιάνα. Πήρε  το όνομα της από τον ποταμό Λιουμπλιάνιτσα και σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, στην περιοχή πρώτοι εμφανίστηκαν οι αρχαίοι Έλληνες, όταν ο Ιάσων και οι Αργοναύτες του έζησαν εκεί έναν ολόκληρο χειμώνα, μαζί με το χρυσόμαλλο δέρας, που είχαν αρπάξει από τη Μαύρη θάλασσα και το μετέφεραν με την Αργώ, μέσω των ποταμών Δούναβη, του  Σάββα και του Λιουμπλιάνιτσα. Στην αρχοντική Λιουμπλιάνα θα περπατήσουμε στα πλακόστρωτα δρομάκια της παλιάς πόλης και περνώντας από την τριπλή γέφυρα  Tromostovje, θα δούμε τον καθεδρικό ναό, την πλατεία Πρέσερν, την γέφυρα του Δράκου και φυσικά την ανοιχτή αγορά του Πλέσκιν.  Αναχώρηση για την επίσκεψη στα μεγαλοπρεπή σπηλαία Ποστόϊνα, που θεωρούνται τα δεύτερα σε μέγεθος σπήλαια της Ευρώπης. Με το ειδικό τραινάκι διασχίζουμε ένα μεγάλο τμήμα του μεγάλου σπηλαίου και απολαμβάνουμε το μοναδικό φαντασμαγορικό εσωτερικό διάκοσμο, από σταλακτίτες και σταλαγμίτες διαφόρων σχημάτων και αποχρώσεων.  Αναχώρηση για το όμορφο Ζάγκρεμπ όπου  θα δούμε την λεωφόρο Κυρίλλου και Μεθοδίου, την πλατεία του Αγίου Μάρκου με το θυρεό της χώρας και το Δημαρχείο με την Πέτρινη Αψίδα. Θα περιηγηθούμε επίσης στην Άνω πόλη, όπου βρίσκεται ο επιβλητικός Καθεδρικός ναός και η Αρχιεπισκοπή. Επίσης θα δούμε το Προεδρικό μέγαρο, τη Βουλή και άλλα κυβερνητικά κτίρια. Δείπνο. Διανυκτέρευση. Ελεύθερος χρόνος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

 

7η  ημέρα:   Ζάγκρεμπ –  Βελιγράδι - Νις – 09/08/2017

Πρωινό και αναχωρούμε για την πρωτεύουσα της Σερβίας, το όμορφο Βελιγράδι, την πρωτεύουσα που καθρεφτίζεται στα νερά του Δούναβη. Ξενάγηση στην πόλη: από τον κεντρικό & εμπορικό δρόμο Κνεζ Μιχαήλοβα θα οδηγηθούμε στο εντυπωσιακό Κάστρο Καλεμεγδάν, στη συμβολή των ποταμών Σάβα & Δούναβη, με εκπληκτική θέα! Θα δούμε επίσης τις εκκλησίες Ρούτζικα και Aγ. Παρασκευή, την πλατεία Δημοκρατίας, το Εθνικό Θέατρο, το αρχοντικό της Πριγκίπισσας Λιούμπικα, το Κοινοβούλιο. Αναχώρηση για το Νις.  Δείπνο, διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα:  Νις – Πάτρα- 10/08/2017

Πρωινό και διασχίζουμε πόλεις της  Σερβία και τα Σκόπια και με τις απαραίτητες στάσεις αφού περάσουμε τα σύνορα των Ευζώνων μπαίνουμε στην Ελλάδα το βράδυ φτάνουμε στην Πάτρα.

Κόστος κατ’ άτομο 2κλινο 1κλινο
  430,00€ 540,00€

    

Περιλαμβάνονται:

 • Εκδρομές, περιηγήσεις με πολυτελές πούλμαν του Patras Travel
 • 1 διανυκτέρευση στα Τίρανα, 2 διανυκτερεύσεις στο Τρέμπινιε, 1 στο Σύμπενικ  (Λόζοβατς), 1 στη Λιουμπλιάνα, 1 στο Ζάγκρεμπ και 1 στη Νις, σε ξενοδοχεία 3* sup  &  4*
 • 7 γεύματα ή δείπνα
 • 7 πρωϊνά
 • Έμπειρος αρχηγός
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 

Δεν Περιλαμβάνονται:

 • Είσοδοι σε μουσεία, αξιοθέατα, Λίμνες Πλίτβιτσε, σπήλαιο Ποστόινα
 • Checkpoint 20,00€
 • Ό,τι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα

 

Γενικές σημειώσεις προγράμματος:

 1. Παιδιά που ταξιδεύουν συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
 2. Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου (μικρότερη των 10 ετών)
 3. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.
 4. Κράτηση θέσεων μόνο με προκαταβολή 150,00€
 5. Εξόφληση έως   15/7/2017