7-ήμερη Εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη

Οκτώβριος 25, 2011
7ήμερη

1η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΤΡΑ – ΞΑΝΘΗ  25/10/2011

Συγκέντρωση στο Γραφείο μας ώρα 07:00 για Ξάνθη μέσω ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και ξεκούραση. Άφιξη στη Ξάνθη το απόγευμα – τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.  Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΞΑΝΘΗ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ  26/10/2011

Μετά το πρωινό αναχώρηση από την Πόλη της Ξάνθης. Η διαδρομή μας στο μεγαλύτερο μέρος ακολουθεί την Εγνατία Οδό. Αφήνοντας δεξιά μας την όμορφη Αλεξανδρούπολη  φθάνουμε στα Ελληνοτουρκικά σύνορα. Μετά τον απαραίτητο έλεγχο  περνάμε την γέφυρα του Έβρου και τον έλεγχο των Τουρκικών συνόρων για να συνεχίσουμε τη διαδρομή μας μέχρι τη Ραιδεστό όπου θα έχουμε την πρώτη μας στάση.

Νωρίς το απόγευμα θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο στη Κωνσταντινούπολη. Πρώτη γνωριμία με την φωτισμένη πόλη. Δείπνο στο εστιατόριο Γκελίκι (Λωξάνδρα). Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ:  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ (ξενάγηση πόλης) 27/10/2011

Μετά το πρωινό ολοήμερη ξενάγηση της Πόλης. Θα επισκεφτούμε το Πατριαρχείο, την Παναγία των Βλαχερνών τη περίφημη Μονή της Χώρας, το Μπαλουκλή (Μονή Ζωοδόχου Πηγής) με τα θρυλικά Ψάρια και τους τάφους των Πατριαρχών και να καταλήξουμε στο παλαιό ανάκτορο των    Σουλτάνων με τους αμύθητους θησαυρούς, το γνωστό Τοπ-Καπί. Γεύμα προαιρετικά και η περίφημη Σκεπαστή Αγορά (Καπαλί Τσαρσί) μας περιμένει στη συνέχεια με τα 4000 μαγαζιά για ενδιαφέρουσες αγορές . Χρόνος ελεύθερος. Δείπνο. Διανυκτέρευση

4η ΜΕΡΑ : ΝΤΟΛΜΑ ΜΠΑΧΤΣΕ-ΠΡΙΓΚΙΠΟΝΝΗΣΙΑ (ΧΑΛΚΗ- ΠΡΙΓΚΗΠΟΣ)  ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ 28/10/2011

Πρωινό και ξενάγηση στο Μουσείο Ντολμά Μπαχτσέ, παλάτι των άλλοτε Σουλτάνων, το καλύτερο μουσείο της Τουρκίας και από τα ωραιότερα της Ευρώπης. Αμέσως μετά, θα αναχωρήσουμε για την προβλήτα της πόλης, όπου θα πάρουμε το πλοίο για να επισκεφθούμε τα μαγευτικά Πριγκιποννήσια. Αρχικά σύντομη επίσκεψη στη Χάλκη και έπειτα στην Πρίγκηπο. Γεύμα ελευθέρως σε παραλιακή ταβέρνα και βόλτα με την άμαξα για να απολαύσετε την γαλήνια ομορφιά του καταπράσινου νησιού αλλά και τις παλιές αριστοκρατικές επαύλεις, κυρίως Ελλήνων της Πόλης.   Δείπνο.  Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ:  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ (ξενάγηση πόλης) 29/10/2011

Πρωϊνό και άλλη μια μέρα με πολλά αξιοθέατα αρχίζει. Επίσκεψη στο Βυζαντινό Ιππόδρομο όπου βρίσκεται η στήλη του Θεοδοσίου. Σε ένα από τα σπουδαιότερα τζαμιά της πόλης με έξι μιναρέδες θα ξεναγηθούμε στη συνέχεια, δεν είναι άλλο από το «Μπλε Τζαμί» του Σουλτάν Αχμέτ. Η ξενάγηση μας συνεχίζεται σε ένα από τα μεγαλύτερα σύμβολα του Χριστιανισμού, την Αγία Σοφία. Είναι ήδη μεσημέρι και μια βόλτα  στο Βόσπορο με τουριστικό καραβάκι, θα μας χαρίσει μοναδικά τοπία πριν καταλήξουμε για γεύμα σε επιλεγμένο  εστιατόριο. Ακολουθεί ελεύθερος χρόνος το απόγευμα για βόλτα στη μεγαλύτερη πλατεία της πόλης το Τaksim. Το βράδυ ακολουθήστε προαιρετικά την πρότασή μας  για διασκέδαση  σε νυκτερινό κέντρο με καλό φαγητό, μουσική και Oriental. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Kωνσταντινούπολη – Καβάλα 30/10/2011

Με όμορφες εικόνες, με τις καλύτερες εντυπώσεις και πολλά σουβενίρ ξεκινάμε από τη γνωστή πλέον διαδρομή για τη Ραιδεστό και τα Ελληνοτουρκικά σύνορα. Μετά τον απαραίτητο έλεγχο φθάνουμε στην πόλη της Αλεξανδρούπολης για φαγητό.

Η διαδρομή μας συνεχίζεται μέσω Εγνατίας Οδού για Καβάλα. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξεν/χείο.  Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Kαβάλα-Πάτρα 31/10/2011

Πρωϊνό και αναχώρηση για Πάτρα. Μικρές στάσεις για φαγητό και καφέ θα γίνουν, κατά την διάρκεια της επιστροφής μας. άφιξη στην Πάτρα αργά το βράδυ.

Τιμές

Τιμή κατ΄ άτομο σε δίκλινο/ τρίκλινο  δωμάτιο   450    Ευρώ

Παιδί έως 12 ετών στο δωμάτιο των γονέων 350 ευρώ

Διαφορά μονόκλινου 200  Ευρω

Περιλαμβάνονται

Μεταφορές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας
2 διανυκτερεύσεις με πρωινό στη Ελλάδα (Ξάνθη και Καβάλα).
4 διαν/σεις στην Κωνσταντινούπολη σε ξενοδοχείο 4* (ΤΑΧΙΜ) με πρωινό
4 δείπνα σε επιλεγμένα εστιατόρια στην Κωνσταντινούπολη

Ελληνόφωνο ξεναγό όλες τις ημέρες στην Κωνσταντινούπολη
Εκδρομές, ξεναγήσεις, περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
Μεταφορά με καραβάκι στα  Πριγκιπόννησα

Κρουαζιέρα στο Βόσπορο

Αρχηγός - Συνοδός
Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν Περιλαμβάνονται

Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους & θεάματα
Επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα
Ότι δεν περιλαμβάνετε στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό

Σημείωση:Η ανωτέρω ροή τής εκδρομής, ξεναγήσεων, περιηγήσεων ενδέχεται να αλλάξει για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ:

ΝΕΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ή ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΕ ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ