7ήμερη Σόφια-Σινάϊα-Πύργος Δράκουλα-Βουκουρέστι-Σαντάνσκι

Αύγουστος 7, 2014
7ήμερη

ΡΟΥΜΑΝΙΑ
ΣΟΦΙΑ - ΣΙΝΑΪΑ - ΜΠΡΑΣΟΒ - ΠΥΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΥΛΑ - ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ
7ΗΜΕΡΗ : 7/8 ΕΩΣ 13/8

Κίνητρο για αυτή την εκδρομή είναι σίγουρα το Βουκουρέστι που θεωρείτε μία από τις πιο ωραίες πόλεις της Ευρώπης με τις μεγάλες λεωφόρους, τιs τεράστιες πλατείες, τα πάρκα και τα επιβλητικά δημόσια κτίρια. Αλλά και η περιοχή της Τρανσυλβανίας (Καρπάθια όρη)  όπου βρίσκονται οι μεσαιωνικές πόλεις Σινάϊα & Μπρασόβ, φημίζεται για τα εντυπωσιακά τοπία και την παραδοσιακή της ατμόσφαιρα. Σίγουρα είναι ένα εντυπωσιακό ταξίδι που θα σας ξαφνιάσει ευχάριστα.

1η  ΗΜΕΡΑ

Συγκέντρωση και αναχώρηση ώρα 05:00π.μ. μέσω γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου – Αμφιλοχίας για το Τέροβο. Στάση για καφέ και συνεχίζουμε μέσω Εγνατίας οδού για Γρεβενά – Βέροια. Στάση (επι της εθνικής) για φαγητό και αναχώρηση για τα Ελληνο – Βουλγαρικά σύνορα του Προμαχώνα. Διατυπώσεις, διέλευση και συνεχίζουμε παράλληλα με τον ποταμό Στρυμόνα και μέσω των στενών της Κρέσνα για την Σόφια. Άφιξη αργά το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξεν/χείο, ξεκούραση, δείπνο, διαν/ση.

2η ΗΜΕΡΑ

Πρωινό και αναχώρηση ώρα 08:00 μέσω Πλίβεν – Ρούσε για τα σύνορα της Βουλγαρίας – Ρουμανίας. Διατυπώσεις και διέλευση της γέφυρας του Δούναβη που είναι το φυσικό σύνορο μεταξύ των δύο χωρών. Το απογευματάκι θα καταλήξουμε στην γραφική Σινάϊα. Τακτοποίηση στο ξεν/χείο μας, ξεκούραση, βόλτα, δείπνο, διαν/ση.

3η ΗΜΕΡΑ

Πρωινό και ξεκινούμε να γνωρίσουμε την περιοχή των Καρπαθίων. Θα ξεκινήσουμε με το περίφημο παλάτι Πέλες και το μοναστήρι των Κατακουζηνών. Στην συνέχεια θα πάμε στο Bran για να επισκεφθούμε το περίφημο κάστρο του πρίγκιπα Vlad Tepes του τοπικού ηγεμόνα που η λογοτεχνία της Δύσης ταύτισε με τον θρύλο του Κόμη Δράκουλα. Επίσκεψη, ξενάγηση, χρόνος ελεύθερος για καφεδάκι ή φαγητό και αναμνηστικά. Συνεχίζουμε με Πογιάνα Μπρασόβ και την μεσαιωνική πόλη του Μπρασόβ όπου θα δούμε το παλιό Δημαρχείο όπου φέρει στην πρόσοψη τα εμβλήματα της πόλης. Ούγγροι, Ρουμάνοι, Σλάβοι και Γερμανοί είχαν εγκατασταθεί με το πέρασμα των αιώνων στο Μπρασόβ κάνοντάς το την πιο κοσμοπολίτικη πόλη των Βαλκανίων. Θα δούμε ακόμη την Μαύρη εκκλησία, τον Μαύρο και τον Λευκό Πύργο και την οδό του Σχοινιού. Χρόνος ελεύθερος για βόλτες, φωτογραφίες. Επιστροφή στο ξεν/χείο μας, διαν/ση.

4η ΗΜΕΡΑ

Πρωινό και αναχώρηση ώρα 09:00 για το όμορφο Βουκουρέστι, την Ρουμανική πρωτεύουσα και θα αρχίσουμε αμέσως την ξενάγησή μας στο ιστορικό κέντρο όπου θα δούμε τις πλατείες Βικτοριέι και Ουνιβερσιτάτζι, το Αθήναιο, το θέατρο Καρατζιάλε, τον Πατριαρχικό ναό, την Βουλή, την Στρατιωτική Ακαδημία, την Αψίδα του Θριάμβου και φυσικά την οδό Ουνίρι με τα σιντριβάνια. Τακτοποίηση στο ξεν/χείο. Απόγευμα ελεύθερο για βόλτες μιας και βρισκόμαστε στο κέντρο. Δείπνο, διαν/ση.

5η ΗΜΕΡΑ

Πρωινό και ώρα 09:00 θα ολοκληρώσουμε την ξενάγησή μας βλέποντας το Χωριό και το μουσείο Χωριού, το μαυσωλείο πεσόντων και το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Η υπόλοιπη ημέρα ελεύθερη για βόλτες και αγορές. Δείπνο, διαν/ση

6η ΗΜΕΡΑ

Πρωινό και ώρα 08:00 αναχώρηση για τα σύνορα Γκιούργκιου. Διατυπώσεις, διέλευση και διασχίζοντας την Βουλγαρία με ενδιάμεσες στάσεις θα φτάσουμε το απόγευμα στην πόλη του Σπάρτακου στο όμορφο Σαντάνσκι. Τακτοποίηση στο ξεν/χειο, δείπνο, διαν/ση

7η ΗΜΕΡΑ

Πρωινό και ώρα 10:30π.μ. αναχώρηση για τα Κούλατα. Διέλευση συνόρων. Φαγητό στην πόλη των Σερρών και αναχώρηση για επιστροφή στην πόλη μας με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ. Άφιξη στην Πάτρα το βράδυ.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ! Η σειρά των επισκέψεων μπορεί να αλλάξει αν το κρίνει σκόπιμο το γραφείο , για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εκδρομέων χωρίς βέβαια παραλήψεις.

 

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο σε δίκλινο  δωμάτιο : 430,οο€
Μονόκλινο επιπλέον επιβάρυνση 130,οο€

Η ανωτέρω τιμή περιλαμβάνει :
•    Μεταφορές και περιηγήσεις με το πούλμαν σύμφωνα με το ανωτέρω πρόγραμμα
•    Έξι  (6) διαν/σεις  όλες σε ξεν/χεία 4* αστέρων (1 Σόφια, 2 Σινάϊα, 2 Βουκουρέστι , 1 Σαντάνσκι)
•    Ημιδιατροφή έξι (6) πρωινά και έξι (6) δείπνα
•    Ελληνόφωνος ξεναγός  για όλες τις ημέρες στην Ρουμανία
•    Αρχηγό – συνοδό του γραφείου
•    Ασφάλεια αστικής ευθύνης
•    Ενημερωτικά φυλλάδια
•    Φ.Π.Α

Δεν περιλαμβάνονται :

Είσοδοι μουσείων και χώρων, φιλοδωρήματα, ποτά,  οτιδήποτε προαιρετικό και γενικότερα ότι δεν αναφέρεται ως περιλαμβανόμενο στην τιμή του προγράμματος.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ :

ΣΟΦΙΑ - RAMADA PRINCESS HOTEL 4*  www.princesshotelsofia.com

ΣΙΝΑΪΑ – PALACE HOTEL 4*  www.palacesinaia.ro

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – ROYAL HOTEL 4*  www.hotelroyalbucharest.ro

ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ – SANTANSKI HOTEL 4*  www.interhotelsandanski.bg

 

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: Η επικύρωση των θέσεων γίνεται κατόπιν προκαταβολής τουλάχιστον 150,οο€ κατ’ άτομο το αργότερο έως 15/7/14 και εφόσον υπάρχουν ακόμα διαθέσιμες θέσεις και η εξόφληση των χρημάτων θα πρέπει να γίνει έως 31/7/14
ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ : Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα ξενοδοχεία προπληρώνονται από το γραφείο και δεν δέχονται ακύρωση για κανένα λόγο ( ακόμα και υγείας ή θανάτου) γι’ αυτό και σας παραθέτουμε παρακάτω τι ισχύει σε περιπτώσεις ακύρωσης :

  • Για ακύρωση έως 26/7/14  υπάρχουν ακυρωτικά 150,οο€ κατ’ άτομο
  • Για ακύρωση από 27/7/14 έως και την ημέρα της αναχώρησης της εκδρομής υπάρχουν ακυρωτικά 100%  δεν γίνεται δεκτή καμία ακύρωση για κανένα λόγο ακόμη και υγείας και θα πρέπει να καταβληθεί στο γραφείο ολόκληρο το ποσό συμμετοχής της εκδρομής

 

ΠΡΟΣΟΧΗ ! ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ τελευταίου τύπου (με αγγλικούς χαρακτήρες). Παρατήρηση! Όσες ταυτότητες είναι γραμμένες τα ονόματα στα Αγγλικά αλλά στον αριθμό τους έχουν τα ελληνικά ψηφία όπως Φ, Ξ, Σ, Ρ, Γ, Δ, Θ, Λ, Π, Ω και γενικότερα όσα δεν υπάρχουν στην αγγλική αλφάβητο δεν ισχύουν  και θα πρέπει να βγάλουν καινούρια ταυτότητα . Επίσης όσοι έχουν ή ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ σε ισχύ  μπορούν να το χρησιμοποιήσουν αντί ταυτότητας. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να τα προσκομίζεται στο γραφείο μας  με την επικύρωση της κράτησης για καταγραφή στοιχείων σε ειδικές καταστάσεις που είναι απαραίτητες για τα σύνορα των χωρών

PATRAS TRAVEL – ΟΘΩΝΟΣ ΑΜΑΛΙΑΣ 4 – ΠΑΤΡΑ – ΤΗΛ. 0030 2610 623881, 421165 –FAX 2610 270780
Email: info@patras-travel.gr