3 – ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ ΑΓ. ΣΑΡΑΝΤΑ – ΧΕΙΜΑΡΡΑ – ΒΟΥΘΡΩΤΟ – ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ

Οκτώβριος 26, 2019
3ήμερη
140€ / άτομο για διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο

26-28/10/2019

 

1η ημέρα: 26/10/2019 

Αναχώρηση στις 07:00 από Πάτρα, μετά από ενδιάμεσες στάσεις διέλευση των συνόρων Μαυροματίου και μετά τις απαραίτητες διαδικασίες μπαίνουμε στην Αλβανία. Συνεχίζουμε διασχίζοντας την πεδιάδα του Βούρκου και τα ελληνόφωνα χωριά προς τα παράλια του Ιονίου, απέναντι από την Κέρκυρα, στους Αγίους Σαράντα. Απολαμβάνουμε μέσα από μια γραφική διαδρομή την λίμνη του Βουθρωτού και το στενό της Κέρκυρας όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε και την κοντινότερη απόσταση μεταξύ τον δύο χωρών. Το απόγευμα μπορούμε να κάνουμε περίπατο στην παραλιακή και στο παλιό λιμανάκι.  Η πόλη είναι χτισμένη πάνω στα ερείπια της αρχαίας πόλης Όγχησμο, που άκμασε στους ρωμαϊκούς χρόνους καθώς ήταν εμπορικός σταθμός μεταξύ Ηπείρου και Ιταλίας. Καταστράφηκε το 552 μ.Χ. μετά από αλλεπάλληλες επιδρομές των Γότθων. Σήμερα είναι σημαντικός τουριστικός προορισμός. Επίσκεψη στην αρχαία πόλη του Βουθρωτού (7º - 6° π.χ. αιώνα), προστατευόμενη από τον διεθνή οργανισμό UNESCO από το 1992. Μοναδικό αρχαιολογικό μνημείο, με θέατρο από το 3º π.χ., βασιλική βυζαντινής εποχής του VI αιώνα, αγορά, γυμνάσιο, κ.α. Στην συνέχεια, δείπνο / διανυκτέρευση.

2η ημέρα: 27/10/2019

Μετά το πρωινό μας, απολαμβάνοντας στον δρόμο μας πανέμορφες γαλάζιες παραλίες με πρώτη στάση την παραλιακή πόλη της Χειμάρρας όπου θα δούμε το παλαιό χωριό, τον Ναό τον Αγ. Πάντων που έκτισε ο Αγ. Κοσμάς και το σχολειό το οποίο είναι το μοναδικό ελληνικό στην περιοχή και λειτουργεί με την μέριμνα της ορθόδοξης εκκλησίας και του Αρχιεπισκόπου.  Καφέ στην παραλία στο κέντρο της πόλης και στη συνέχεια επιστροφή στους Αγ. Σαράντα.

 

Στους Αγ. Σαράντα θα επισκεφτούμε το κάστρο του Λεκούρση το οποίο χτίστηκε με εντολή του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή σε ψηλό λόφο με πανοραμική θεά την πόλη των Αγ. Σαράντα και την Κέρκυρα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και γλέντι με παραδοσιακά και ηπειρώτικα κλαρίνα, λαϊκά, ευρωπαϊκά κ.α..

 

3η ημέρα: 28/10/2019

Μετά το πρωινό μας, αναχώρηση προς το  κεφαλοχώρι της Δερόπολης την Δερβιτσάνη όπου θα ξεναγηθούμε στην εκκλησία της Θεοτόκου του 19ου αιώνα, ελεύθερος χρόνος για καφέ. Μετά κατευθυνόμαστε προς το Αργυρόκαστρο, πόλη – προπύργιο της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού της Αλβανίας, έδρα  της προσωρινής κυβέρνησης της Αυτόνομης Βορείου Ηπείρου (1914). Γνωρίζουμε από ψηλά την ιστορία της πέτρινης πόλης και του κάστρου. Το Αργυρόκαστρο έχει πληθυσμό 30.000 κατοίκους περίπου. Το ιστορικό κέντρο και αποτελεί από το 2005 Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο χωριό Βουλιαράτες, όπου βρίσκεται το Στρατιωτικό Νεκροταφείο των Ελλήνων πεσόντων του 1940 – 41. Στη συνέχεια περνάμε το συνοριακό φυλάκιο της Κακαβιάς, (σύνορα, διατυπώσεις κ.λ.π.). Αργά το βράδυ επιστροφή στην Πάτρα.

 

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο 140,00 για διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο

 

Περιλαμβάνονται:

 • Εκδρομές, περιηγήσεις με πολυτελές πούλμαν του Patras Travel
 • 2 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο New Heaven 4* Αγ. Σαράντα
 • 2 γεύματα ή δείπνα
 • 2 πρωϊνά
 • Έμπειρος αρχηγός
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 

Δεν Περιλαμβάνονται:

 • Είσοδοι σε μουσεία, αξιοθέατα
 • Checkpoint
 • Ό,τι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα

 

Γενικές σημειώσεις προγράμματος

 1. Παιδιά που ταξιδεύουν συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
 2. Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου (μικρότερη των 10 ετών)
  Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.
 3. Κράτηση θέσεων μόνο με προκαταβολή 50,00€
 4. Εξόφληση έως 15/10/2019