10ΗΜΕΡΗ ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ: ΠΟΛΩΝΙΑ - ΟΥΓΓΑΡΙΑ - ΣΕΡΒΙΑ

Αύγουστος 13, 2016
10ήμερη

  ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΑΛΑΤΩΡΥΧΕΙΑ ΒΙΕΛΙΤΣΚΑ – ΑΟΥΣΒΙΤΣ  ΤΣΕΤΣΟΧΟΒΑ – ΒΡΟΤΣΛΑΒ  - ΒΑΡΣΟΒΙΑ – ΜΠΡΝΟ – ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ ΝΟΒΙΣΑΝΤ – ΝΙΣ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

 

Γραφικές πόλεις με κορωνίδα την Κρακοβία, γοτθική ατμόσφαιρα, πολιτισμός, ιστορία και αρχιτεκτονική που θα σας εκπλήξει, ιδιαίτερες μπίρες γευσιγνωσίας και μαγική περιήγηση στην υπόγεια πόλη του αλατιού Wieliczka, η οποία μετρά 700 χρόνια Ιστορίας. Ένας από τους πιο άγνωστους, αλλά και πιο γοητευτικούς προορισμούς της Ευρώπης. Η Πολωνία αποκαλύπτει την κουλτούρα της, το ιστορικό της πρόσωπο και τη μοναδική της αρχιτεκτονική στο περιεκτικό μας πρόγραμμα. Το παζλ συμπληρώνουν οι περιηγήσεις μας στην μοναδική Βουδαπέστη που αποτελεί ένα ιδιαίτερο μωσαϊκό αρχιτεκτονικών επιρροών και το όμορφο στολίδι της Σερβίας που δίκαια έχει χαρακτηριστεί το «Βερολίνο των Βαλκανίων» μιας και η εναλλακτική και ζωντανή αύρα που αποπνέει δίκαια σε γοητεύει με τις πολλές αντιθέσεις του. Ένα ταξίδι που σας προσκαλεί να ακολουθήσετε την μαγική του πορεία!!!

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Ημέρα 1η 13/8: ΠΑΤΡΑ – ΝΙΣ Συγκέντρωση και αναχώρηση ώρα 05:30 για Ρίο – Αντίρριο – Αμφιλοχία – Τέροβο. Στάση για καφέ 30 λεπτά και συνεχίζουμε μέσω Εγνατίας οδού για Μέτσοβο – Βέροια. Άλλη μια σύντομη στάση επί της εθνικής οδού και κατευθυνόμαστε προς τον συνοριακό σταθμό των Ευζώνων. Διατυπώσεις, διέλευση συνόρων και διασχίζουμε τη χώρα των Σκοπίων παράλληλα με τον Αξιό ποταμό, που εδώ γίνεται Βαρδάρης. Μετά από πορεία 4,5 ωρών περίπου με μια ενδιάμεση στάση για καφέ, φτάνουμε στα σύνορα της Σερβίας. Διατυπώσεις, διέλευση. Συνεχίζουμε την πορεία μας διασχίζοντας καταπράσινες περιοχές, χωριά και πόλεις όπως Βράνια – Νις. Άφιξη το απόγευμα στο Νις, τακτοποίηση στο ξεν/χείο μας, δείπνο, διαν/ση.

Ημέρα 2η 14/8: ΝΙΣ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ  Πρωινό  και αναχώρηση για Βουδαπέστη. Προσπερνούμε το Βελιγράδι και το Νόβισαντ για να φτάσουμε στα σύνορα Σερβίας – Ουγγαρίας για την πόλη του Σέγκετ όπου θα έχουμε σύντομη στάση. Νωρίς το απόγευμα άφιξη στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας που ο Δούναβης την χωρίζει στα δύο. Στην πολύβουη Πέστη με τα μουσεία και τα καταστήματα και την ήσυχη Βούδα με τον Πύργο των Ψαράδων και τον ναό του Αγ. Ματθία. Τακτοποίηση στο ξεν/χείο μας, πρώτη γνωριμία, δείπνο, διαν/ση.

Ημέρα 3η 15/8: ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗΣ – ΚΡΑΚΟΒΙΑ Μετά το πρωινό ξενάγηση της Βουδαπέστης (Πλατεία Ηρώων, Άγιο Στέφανο, Πύργο Ψαράδων, Γέφυρα Λεόντων κ.α.) Στην συνέχεια αναχώρηση μέσω ενδιαφέρουσας διαδρομής με ενδιάμεση στάση για την ωραιότερη πόλη της Πολωνίας την Κρακοβία που περιλαμβάνεται στον κατάλογο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco. Άφιξη αργά το απόγευμα στο ξεν/χείο μας και θα έχουμε την ευκαιρία για μια πρώτη γνωριμία και περίπατο στο ιστορικό κέντρο. Διαν/ση.

Ημέρα 4η 16/8: ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΚΡΑΚΟΒΙΑΣ – ΑΛΑΤΩΡΥΧΕΙΑ ΒΙΕΛΙΣΚΑ Πρωινό και ξεκινάμε την γνωριμία μας με την πρωτεύουσα των Γιαγγελόνων. Θα δούμε το μεσαιωνικό κέντρο, το πάρκο Πλάντυ, τον λόφο Βαβέλ, την πύλη Φλοριάνσκα, την Γοτθική Μητρόπολη όπου γινόταν η στεψη και ο ενταφιασμός των Πολωνών Βασιλιάδων, το πανεπιστήμιο Jagelontian το δεύτερο αρχαιότερο στην Ευρώπη, την εκκλησία με τον φύλακα τρομπετιστή στην κορυφή του καμπαναριού, το μνημείο του ποιητή Miskevits με τις τέσσερις αλληγορικές μορφές (πατρίδα, επιστήμη, αξία, ποίηση) την κεντρική μεσαιωνική πλατεία με την υφασματαγορά, την Εβραϊκή συνοικία κ.α. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε τα αλατωρυχεία Vieliczka και θα κατέβουμε σε 300 μέτρα βάθος που λειτουργούν εδώ και 700 χρόνια και συμπεριλαμβάνονται στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της OUNESCO. Θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τα καταπληκτικά γλυπτά από αλάτι μεταξύ των οποίων και ο ναός της Αγίας Κίνγκας λαξευμένος 135 μέτρα κάτω από την γη. Επιστροφή στην Κρακοβία. Το βράδυ δείπνο σε παραδοσιακό εστιατόριο (έξοδα εξ’ ιδίων). Διαν/ση.

Ημέρα 5η 17/8: ΑΟΥΣΒΙΤΣ – ΤΣΕΤΣΟΧΟΒΑ – ΒΡΟΤΣΛΑΒ Πρωινό και αναχώρηση για το μνημείο του Άουσβιτς, το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης των Ναζί κατά την διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου πολέμου. Επίσκεψη… μια εμπειρία που συγκλονίζει… Συνεχίζοντας την διαδρομή μας προς την πρωτεύουσα της Πολωνίας, θα πάμε στο Czestochowa για να επισκεφθούμε το μοναστήρι Γιάσνα – Γκόρας. Η πόλη αποκαλείται θρησκευτική πρωτεύουσα της Πολωνίας και συρρέουν χιλιάδες πιστών για να προσκυνήσουν την θαυματουργή εικόνα της Μαύρης Μαντόνας για την οποία ο θρύλος λέει ότι είναι έργο του Ευαγγελιστή Λουκά και είναι κομμάτι ξύλο από το τραπέζι της Παναγίας της Ναζαρέτ. Επίσης θα έχουμε σύντομη επίσκεψη στην πόλη του Βρότσλαβ. Το απόγευμα άφιξη στην Πολωνική πρωτεύουσα Βαρσοβία. Τακτοποίηση στο ξεν/χείο, πρώτη γνωριμία, δείπνο, διαν/ση.

Ημέρα 6η 18/8: ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΒΑΡΣΟΒΙΑΣ Πρωινό και ξεκινούμε από την παλιά πόλη και τα βασιλικά ανάκτορα, Royal, γοτθικό κτίσμα του 13ου αιώνα σήμερα με Μπαρόκ μορφή, το παλάτι Wilnaow γνωστό και σαν Μικρές Βερσαλλίες με έπιπλα εποχής, πορσελάνες και πορτρέτα που περιβάλλεται από Πάρκο, το μνημείο Κοπέρνικου, το πάρκο Lazieki από τα ωραιότερα της Ευρώπης που κατασκευάστηκε από τον τελευταίο βασιλιά της Πολωνίας το 1766 μέσα στο οποίο βρίσκεται το Παλάτι της Λίμνης με τις θαυμάσιες αίθουσες χορού, την αίθουσα των πορτρέτων, την μεγάλη τραπεζαρία όπου ελάμβαναν χώρα τα περίφημα δείπνα της Πέμπτης, το άγαλμα της Σειρήνας κ.α. Η υπόλοιπη ημέρα ελεύθερη για βόλτες, αγορές, καφέ στην οδό Nowy Swiat κ.α. διαν/ση.

Ημέρα 7η 19/8: ΒΑΡΣΟΒΙΑ – ΜΠΡΝΟ – ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ Πρωινό και αναχώρηση διασχίζοντας όμορφα τοπία με χαρακτηριστικά Πολωνικά χωριά και πόλεις για Μπρνό όπου θα έχουμε σύντομη επίσκεψη και το απόγευμα θα φτάσουμε στην πρωτεύουσα της Σλοβακίας, την όμορφη Μπρατισλάβα. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξεν/χείο μας, πρώτη γνωριμία, δείπνο, διαν/ση.

Ημέρα 8η 20/8: ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ – ΝΟΒΙΣΑΝΤ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ Πρωινό, σύντομη περιήγηση της Μπρατισλάβα και αναχώρηση για Νόβισαντ, το κέντρο του οποίου κοσμούν ιστορικά κτίρια διαφόρων ρυθμών. Στάση για βόλτα, φαγητό και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Σερβίας, το όμορφο Βελιγράδι. Τακτοποίηση στο ξεν/χείο μας, πρώτη γνωριμία με την πόλη, βόλτα στην Κνεζ Μιχαήλοβα μιας και βρισκόμαστε στο κέντρο, δείπνο, διαν/ση.

Ημέρα 9η 21/8: ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ – ΟΧΡΙΔΑ Πρωινό και γνωριμία με την πόλη του Βελιγραδίου που μοιάζει με ηφαίστειο που ξυπνά γεμάτη εκπλήξεις και συναισθήματα. Η παλιά πόλη (Stari Grand) κληρονομιά των Αψβούργων με τα μουσεία, τα Artnouveau κτίρια, τον πεζόδρομο της Knez Mihailova, το νησάκι του ποταμού Σάββα, τα πλωτά εστιατόρια στο Δούναβη, η γέφυρα Brankov με την εκπληκτική θέα και το φρούριο Kalemegdan στην συμβολή των ποταμών Δούναβη και Σάββα με τον πύργο όπου δολοφονήθηκε ο Ρήγας Φεραίος, τον Άγ.Σάββα, τον μεγαλύτερο ορθόδοξο ναό του κόσμου όπως λένε. Αργά το μεσημέρι αναχώρηση για τα σύνορα των Σκοπίων, διατυπώσεις, διέλευση και άφιξη στην Οχρίδα. Τακτοποίηση στο ξεν/χείο μας, δείπνο, διαν/ση.

Ημέρα 10η 22/8: ΟΧΡΙΔΑ – ΜΠΙΤΟΛΑ – ΠΑΤΡΑ Πρωινό, σύντομη περιήγηση στην πόλη της Οχρίδας (Αγ. Σοφία, πεζόδρομο) και αναχώρηση για την Μπίτολα, το παλιό Ελληνικό Μοναστήρι. Επίσκεψη στον Ναό του Αγ. Δημητρίου, βόλτα στον πεζόδρομο και φαγητό. Αργά το μεσημέρι αναχώρηση για τα σύνορα της Νίκης, διέλευση και αναχώρηση για την πόλη μας με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση.

 

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Το γραφείο διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης του προγράμματος χωρίς παραλείψεις.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ ! Για το ταξίδι στην Πολωνία είναι απαραίτητη η ελληνική ταυτότητα νέου τύπου (λατινικούς  χαρακτήρες) ή ελληνικό διαβατήριο σε ισχύ τα οποία και θα πρέπει να μας προσκομίζεται κατά την δήλωση συμμετοχής σας για καταγραφή απαραίτητων στοιχείων λόγω διέλευσης συνόρων

 

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο : 599,oo€
Επιπλέον επιβάρυνση μονόκλινου 190,οο€

 

ΕΞΥΠΝΗ ΚΡΑΤΗΣΗ : Δηλώστε έγκαιρα την συμμετοχή σας με προκαταβολή 200,οοΕ έως 20/7 & κερδίστε έκπτωση 15,οο€ κατ' άτομο

 

Η ανωτέρω τιμή περιλαμβάνει :

  • Όλες τις μεταφορές & περιηγήσεις με το πούλμαν
  • Εννιά (9) διαν/σεις σε ξεν/χεία 4*  (1 Νις, 1 Βουδαπέστη, 2 Κρακοβία, 2 Βαρσοβία, 1 Μπρατισλάβα, 1 Βελιγράδι, 1 Οχρίδα)
  • Εννέα (9) πρωινά & πέντε (5) δείπνα
  • Τοπικοί ξεναγοί Βουδαπέστη, Κρακοβία, Βαρσοβία
  • Αρχηγό – συνοδό του γραφείου
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Ενημερωτικά φυλλάδια
  • Φ.Π.Α 24%

 

Δεν περιλαμβάνει : Εισόδους μουσείων & επισκεπτόμενων χώρων, φιλοδωρήματα, ποτά, επιπλέον φαγητά, οτιδήποτε προαιρετικό ή προτεινόμενο και γενικώς οτι ρητά δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα

 

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ :

Η επικύρωση των θέσεων γίνεται μόνο κατόπιν προκαταβολής σε μετρητά ποσού 200,οο€ κατ’ άτομο το αργότερο έως 20/07/16.

Η εξόφληση θα πρέπει να γίνει με μετρητά έως 6/8/06 υποχρεωτικά διότι σύμφωνα και με το νέο φορολογικό κώδικα τα πάντα θα πρέπει να είναι προεξοφλημένα πριν την αναχώρηση οποιαδήποτε εκδρομής.

Σε περίπτωση που κάποιος επιθυμεί την εξόφληση να την κάνει μέσω πιστωτικής κάρτας (εφάπαξ καταβολή) ή χρεωστική θα πρέπει να γίνει το αργότερο έως 3/08/16.

Πέραν από αυτή την ημερομηνία δεν δεχόμαστε κάρτες χρεωστικές ή πιστωτικές ή πληρωμές μέσω e-banking άλλων τραπεζών πλην της Πειραιώς.

 

ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ : Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα ξενοδοχεία προπληρώνονται από το γραφείο και δεν δέχονται ακύρωση για κανένα λόγο (ακόμη και υγείας) γι’ αυτό και σας παραθέτουμε παρακάτω τι ισχύει σε περιπτώσεις ακύρωσης :

Για ακύρωση από 21/07/16 έως 1/08/16 υπάρχει κράτηση της προκαταβολής 200,οο€

Για ακύρωση από 1/08/16 έως και την ημέρα της αναχώρησης της εκδρομής υπάρχουν ακυρωτικά 100% και θα πρέπει να καταβληθεί στο γραφείο εξολοκλήρου το ποσό συμμετοχής εκτός και αν ο πελάτης αντικαταστήσει ο ίδιος τη θέση με άλλο άτομο

 

Θα πρέπει να κατανοείτε και να προβαίνετε σε έγκαιρες κρατήσεις μέχρι την προκαθορισμένη αναγραφόμενη ημερομηνία διότι μας δίδεται από τα ξεν/χεία αντίστοιχα option ημερομηνία στην οποία θα πρέπει να κάνουμε οριστική επιβεβαίωση για την επικύρωση των δωματίων με χρήματα. Φυσικά όπως καταλαβαίνεται το Γραφείο δεν έχει ιδιόκτητα ξεν/χεία για να μπορεί να τροποποιεί τους όρους όπως αυτό θέλει και γι αυτό σας παρακαλούμε ιδιαίτερα να κατανοείτε και να συμμερίζεστε τον λόγο για τον οποίο σας αναφέρουμε συγκεκριμένη προθεσμία συμμετοχών. Διαφορετικά αναγκαζόμαστε να ακυρώνουμε τις εκδρομές με αποτέλεσμα όταν αποφασίσετε να προβείτε σε κράτηση να είναι ήδη αργά για την εξασφάλιση δωματίων σε καλά ξεν/χεία. Ο αριθμός θέσεων στο πούλμαν καθορίζεται με βάση την σειρά που δηλώνεται την συμμετοχή σας. Στα ξεν/χεία τα τρίκλινα δωμάτια συνήθως είναι δίκλινα με την προσθήκη μιας ακόμα κλίνης εκτός και αν διαθέτουν κανονικά τρίκλινα δωμάτια.

 

Τέλος αυτό που θα θέλαμε να σας επισημάνουμε είναι να διαβάζετε με προσοχή το πρόγραμμα και τις λεπτομέρειες αυτού διότι παίζει πολύ σημαντικό ρόλο ο πελάτης να κατανοεί την αντιστοιχία τιμής του προγράμματος και παροχής υπηρεσιών. Τον τελευταίο καιρό έχει παρατηρηθεί ότι κυκλοφορούν στην αγορά καθώς και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης κάποιες δήθεν οικονομικές τιμές χωρίς να αναλύουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Σε αυτές όμως τις οικονομικές τιμές κρύβονται παγίδες τις οποίες ο πελάτης τις περισσότερες φορές αγνοεί αφού το μόνο που του μένει εκείνη τη στιγμή προκειμένου να πραγματοποιήσει το ταξίδι είναι το ‘άκουσμα αυτής της ‘ οικονομικής τιμής’ Για να αποφύγετε λοιπόν τέτοιου είδους παγίδες, σας συνιστούμε να ζητάτε γραπτώς και αναλυτικά ποιες ακριβώς υπηρεσίες περιλαμβάνονται στη τιμή ώστε η σύγκριση καθώς και η επιλογή για ένα ταξίδι να γίνεται όχι μόνο με βάση την τιμή αλλά με βάση και τις παρεχόμενες υπηρεσίες

 

Η επικύρωση συμμετοχής με προκαταβολή σε οποιαδήποτε οργανωμένη εκδρομή του γραφείου μας σημαίνει ταυτόχρονα την χωρίς επιφύλαξη αποδοχή των όρων συμμετοχής και των γενικών παρατηρήσεων που ισχύουν για τα οργανωμένα ταξίδια. Θα τους βρείτε αναρτημένους στην ιστοσελίδα μας και επίσης μπορείτε να ενημερωθείτε από το γραφείο μας.