ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟ ΑΓ. ΣΑΡΑΝΤΑ – ΧΕΙΜΑΡΡΑ – ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ - ΒΟΥΘΡΩΤΟ

Μάρτιος 23, 2024
3ήμερη
150€

1η ημέρα: 23/03/2024 ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ – ΑΓ.ΣΑΡΑΝΤΑ

Αναχωρούμε νωρίς το πρωί στις 07:00 π.μ. από το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν. Αχαΐας και μετά από ενδιάμεσες στάσεις, φτάνουμε στα σύνορα της Κακαβιάς. Επίσκεψη στο χωριό Βουλιαράτες, όπου βρίσκεται το Στρατιωτικό Νεκροταφείο των Ελλήνων πεσόντων του 1940 – 41.  Επίσκεψη στα ελληνόφωνα χώρια της Δρόπολης  και το  κεφαλοχώρι της την Δερβιτσάνη όπου θα ξεναγηθούμε στην εκκλησία της Θεοτόκου. Στην συνέχεια, επίσκεψη στο Αργυρόκαστρο, πόλη – προπύργιο της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού, έδρα  της προσωρινής κυβέρνησης της Αυτόνομης  Βορείου Ηπείρου (1914). Γνωρίζουμε από ψηλά το την ιστορία της πέτρινης πόλης και του κάστρου. Το ιστορικό κέντρο του Αργυροκάστρου αποτελεί από το 2005 Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ και μαζί με τα αναρίθμητα σπίτια από πέτρα, συνθέτουν ένα πλούσιο "ψηφιδωτό",  που μαρτυρεί την πλούσια κληρονομιά που άφησαν πίσω τους όσοι κατοίκησαν την περιοχή, στο πέρασμα των αιώνων. "Κρεμασμένη" από έναν βράχο, στις πλαγιές της Κοιλάδας του Δρίνου, η μοναδική αρχιτεκτονική του Αργυροκάστρου "δένει" αρμονικά με τον περιβάλλοντα χώρο, καθώς τα παραδοσιακά σπίτια του είναι φτιαγμένα από πέτρα, σαν να πρόκειται για φυσική συνέχεια του τοπίου. Μεταφερόμαστε στους Αγ. Σαράντα, η πόλη είναι χτισμένη πάνω στα ερείπια της αρχαίας πόλης Όγχησμο, που άκμασε στους ρωμαϊκούς χρόνους καθώς ήταν εμπορικός σταθμός για το εμπόριο μεταξύ Ηπείρου και Ιταλίας. Καταστράφηκε το 552 μ.Χ. μετά από αλλεπάλληλες επιδρομές των Γότθων. Σήμερα σημαντικός τουριστικός προορισμός. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο/διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: 24/03/2024  ΑΓ.ΣΑΡΑΝΤΑ – ΧΕΙΜΑΡΡΑ – ΑΓ. ΣΑΡΑΝΤΑ

Μετά το πρωινό μας, διασχίζοντας στον δρόμο μας πανέμορφες γαλάζιες παραλίες, κάνουμε την πρώτη στάση μας  στον παραλιακό πεζόδρομο της νέας πόλης της Χιμάρας για καφέ και περίπατο. Στην  συνέχεια, θα επισκεφθούμε το παλαιό χωριό, οπού θα δούμε τον Ναό τον Αγ. Πάντων που έκτισε ο Αγ. Κοσμάς και το σχολείο ‘’ΟΜΗΡΟΣ’’  το οποίο είναι το μοναδικό ελληνικό το οποίο λειτουργεί στην περιοχή. Επιστροφή στους Αγ. Σαράντα και επίσκεψη στο κάστρο του Λεκουρέσι το οποίο κτίστηκε με εντολή του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή σε ψηλό λόφο με πανοραμική θέα την πόλη των Αγ. Σαράντα και απέναντι την Κέρκυρα. Ελεύθερος χρόνος στην παραλιακή.  Ακολουθεί δείπνο με ζωντανή μουσική. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: 25/03/2024 ΑΓ. ΣΑΡΑΝΤΑ – ΒΟΥΘΡΩΤΟ - ΠΑΤΡΑ

Μετά το πρωινό μας η μέρα μας ξεκινάει με επίσκεψη στην αρχαία πόλη του Βουθρωτού του 7º - 6° π.χ. αιώνα. Προστατευόμενη από τον διεθνή οργανισμό UNESCO από το 1992 και από τον παγκόσμιο οργανισμό του RAMSAR ως υγροβιότοπος.  Μοναδικό αρχαιολογικό μνημείο με θέατρο από το 3º π.χ., ιερό ναό  του  Ασκληπιού  μέσα  σε  ένα  πανέμορφο  δάσος, Μεγάλη βασιλική του VI αιώνα, αγορά, γυμνάσιο, βαπτιστήριο του 6ου αιώνα, αγορά, γυμνάσιο,  κ.α. Βρισκόταν στην αρχαία περιοχή της Ηπείρου και είναι κτισμένη πάνω σε χερσόνησο σε πηλώδες λιμάνι στην περιοχή Χαονίας της Κεστρίνης, δίπλα στη διώρυγα Βίβαρι που συνδέει τη λίμνη του Βουθρωτού με το στενό της Κέρκυρας. Η περιοχή κατοικείται από τα προϊστορικά χρόνια και το Βουθρωτό αποτέλεσε ρωμαϊκή αποικία και έδρα χριστιανικής επισκοπής. Συνεχίζουμε προς το συνοριακό φυλάκιο του Μαυροματίου και, μετά τις απαραίτητες διαδικασίες, μπαίνουμε στην Ελλάδα. Μετά από ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και ξεκούραση, άφιξη στην πόλη μας το βράδυ.

 

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο 150,00 για διαμονή σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο

Επιβάρυνση μονόκλινου 40,00 ευρώ.

 

Περιλαμβάνονται:

  • Εκδρομές, περιηγήσεις με πολυτελές πούλμαν του Patras Travel με ελληνόφωνο έμπειρο ξεναγό
  • 2 διανυκτερεύσεις σε 4* ξενοδοχείο στους Αγ. Σαράντα
  • 2 δείπνα
  • 2 πρωινά
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 

 

Δεν Περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία, αξιοθέατα
  • Ό,τι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα

 

Γενικές σημειώσεις προγράμματος

  • Παιδιά που ταξιδεύουν συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
  • Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα (μικρότερη των 15 ετών)
    Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.
  • Κράτηση θέσεων μόνο κατόπιν προκαταβολής. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
  • Η ροή του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, αν χρειαστεί, για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας.