ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ

Οκτώβριος 28, 2016
3ήμερη

28-30/10/2016

ΚΑΒΑΛΑ – ΞΑΝΘΗ – ΠΟΜΑΚΟΧΩΡΙΑ – ΠΟΡΤΟ ΛΑΓΟΣ-

ΠΑΛΑΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝΑΣ- ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ

Τριήμερη απόδραση στις  28 – 30 Οκτωβρίου  στην Καβάλα, στα γραφικά Πομακοχώρια , στην όμορφη πόλη της Ξάνθης!!!!

 

1η ΗΜΕΡΑ

 Αναχώρηση από τον κεντρικό Σταθμό του ΚΤΕΛ Ν. ΑΧΑΙΑΣ Α.Ε.  στις 07.30. Ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση. Μικρή στάση για να δούμε μέχρι το σημείο που επιτρέπεται, τον Τύμβο της Αμφίπολης (Καστά). Συνεχίζουμε για τον προορισμό μας με ενδιάμεση στάση για φαγητό καθ΄οδόν ώσπου και καταλήγουμε στην Καβάλα νωρίς το απόγευμα. Τακτοποίηση στο  ξενοδοχείο μας μπροστά στην παραλία στο κέντρο της πόλης. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα στην νυχτερινή  πόλη της Καβάλας.

 

2η ΗΜΕΡΑ

Μετά το πρωϊνό στο ξενοδοχείο μας αναχωρούμε μαζί με τον ξεναγό μας για να ανακαλύψουμε λίγες από τις ομορφιές για την μακρινή για εμάς Θράκη.

Πρώτος μας σταθμός η υπέροχη Λίμνη Βιστωνίδας, με τα κυριότερα αξιοθέατά της το Πόρτο Λάγο, φημισμένο ψαροχώρι κτισμένο πάνω στην στενή χερσόνησο που χωρίζει την Βιστωνίδα λίμνη από τη Θάλασσα, με το ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Νικολάου και την εκκλησία της Παντάνασσας, μετόχι της Μονής Βατοπεδίου του Αγίου Όρους , που είναι χτισμένο πάνω σε νησίδα της Βιστωνίδας και συνδέεται με την στεριά με δύο ξύλινες γέφυρες, επίσκεψη και προσκύνημα

 

Συνεχίζουμε για  τα περίφημα Πομακοχώρια. Μια περιοχή όπου η ζωή και η δραστηριότητα δε διακόπηκε παρά στην μετανάστευση, η οποία έπληξε τα περισσότερα ορεινά χωριά της χώρας Οι μουσουλμάνοι κάτοικοι αποτελούν ζωντανή απόδειξη της πολυτισμικότητας των βαλκανίων. Στην αρχιτεκτονική κληρονομιά, τις παραδοσιακές φορεσιές, στο χαρακτήρα και στην ιδιαίτερη διάλεκτο του του μοναδικού αυτού ορεινού πληθυσμού συνυπάρχουν αρμονικά στοιχεία Σλαβικά και Ελληνικά, Μουσουλμανικά και Χριστιανικά. Θα περάσουμε από την Σμίνθη και θα καταλήξουμε όπου θα κάνουμε και στάση στον Εχίνο.

 

Επόμενή μας στάση  η όμορφη πόλη της Ξάνθης η οποία φημιζόταν για τον εξαιρετικό καπνό  που παρήγαγε, γεγονός που την έκανε και πλούσια. Παρά τους σεισμούς που κατέστρεψαν μεγάλο μέρος της πόλης, η Ξάνθη έχει να δείξει ένα τεράστιο αριθμό από καπναποθήκες, οι οποίες σήμερα στεγάζουν σημαντικές διοικητικές υπηρεσίες, ενώ άλλες χρησιμοποιούνται σαν μουσεία σε πολιτιστικά κέντρα. Το σημαντικότερο σημείο της πόλης είναι η Παλιά της Πόλης. Αρχοντικά σπίτια και σπίτια εργατών διασώζονται χάριν σε νόμο που ψηφίστηκε το 1994 και απαγόρευε την οποιαδήποτε εξωτερική αλλαγή των κατοικιών.  Ελεύθερος χρόνος για φαγητό.

 

  Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας με μια μικρή στάση στην πόλη της Νέας Καρβάλης και να γευθούμε τους περίφημους κουραμπιέδες.

Υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο.

 

3η ΗΜΕΡΑ

Τελευταία μέρα και τελευταία βόλτα στην όμορφη πόλη της Καβάλας και ξεκινάμε για να κατηφορίσουμε στην πόλη μας.

Στάση το μεσημέρι για βόλτα και φαγητό στον όμορφο, αναπαλαιωμένο, παραδοσιακό οικισμό του Παλαιού Παντελεήμονα, χτισμένος στις πλαγιές του Κάτω Ολύμπου, σε υψόμετρο 700 μ. με μοναδική θέα προς τον Θερμαϊκό κόλπο και τις ακτές της Νότιας Πιερίας. Διατηρεί ομοιόμορφη αρχιτεκτονική στα κτίσματά του. Στην κεντρική πλακόστρωτη πλατεία με τα αιωνόβια πλατάνια της υπάρχει η παλιά εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα, το παλιό σχολείο που έχει αναπαλαιωθεί και παραδοσιακές ταβέρνες . Στα στενά πλακόστρωτα δρομάκια  μπορείτε να θαυμάσετε τα αναπαλαιωμένα πέτρινα σπίτια και τα γραφικά καταστήματα που διαθέτουν παραδοσιακά προϊόντα  και είδη λαϊκής τέχνης.

 

  Επόμενη μας στάση για καφέ τα ιστορικά Αμπελάκια. Το χωριό είναι χτισμένο στα 400 μ. υψόμετρο, σε μια πλαγιά του όρους Κίσσαβος. είναι γνωστά για την ίδρυση του πρώτου συνεταιρισμού στον κόσμο με την επωνυμία «Κοινή Συντροφία και Αδελφότητα των Αμπελακίων», που προέκυψε από τη συνένωση των πέντε κυριότερων οικοτεχνικών («Συντροφίες») το 1778. Ο συνεταιρισμός αύξησε με γοργούς ρυθμούς την παραγωγή δίνοντας έμφαση στην ποιότητα της βαφής των νημάτων (με το ριζάρι) και μετέτρεψε τα Αμπελάκια σε οικονομικό κέντρο. Απόρροια η άνθιση των τεχνών και των γραμμάτων. Ο Συνεταιρισμός διαλύθηκε οριστικά το 1812. 

Αξίζει να επισκεφτούμε το Αρχοντικό του Γεωργίου Μαύρου Σβαρτς, ισόβιος «διοικητής και επιστάτης» της «Κοινής Συντροφίας και Αδελφότητας των Αμπελακίων». Αποτελεί εξαιρετικό δείγμα της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής του 18ου αιώνα. Σήμερα λειτουργεί ως Μουσείο.

 

  Επιστροφή στην Πάτρα αργά το βράδυ.

 

 

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο για διαμονή σε δίκλινο:                135,00

Επιβάρυνση μονόκλινου δωματίου:                                            45,00

Παιδί έως 12 ετών για διαμονή στο ίδιο δωμάτιο με

τους γονείς:                                                                                90,00

 

Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται:          

·         Αρχηγός γκρουπ

·         Διαμονή με πρωινό στο 4* AIROTEL GALAXY (δύο διανυκτερεύσεις σε δωμάτια με θέα θάλασσα)

·         Μετακίνηση σε όλους του παραπάνω προορισμούς με πολυτελές λεωφορείο

·         Ξεναγός κατά την διάρκεια της δεύτερης ημέρας (29/10/2016)

 

Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνεται:

·         Είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

 

Για την έγκαιρη κράτηση της θέσεως σας παρακαλώ ενημερώστε το γραφείο μας έως 10/10/2016 καθώς να προκαταβάλετε το ποσό των 40,00 ευρώ.