Το μοναδικό μαύρο θέατρο της Πράγας

Δεκέμβριος 9, 2018
1ήμερη
από 55 €

Όταν το απόκοσμο σκοτάδι γεννά τη φαντασμαγορία του εκτυφλωτικού... μαύρου!

 

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

 

Το περίφημο black theatre (ή καλύτερα black light theatre) της Πράγας είναι ένα μοναδικό στον κόσμο θέαμα που συνεπαίρνει το κοινό με την ομορφιά των εικόνων του, την καλλιτεχνική του αρτιότητα και τη μη-λεκτική δυναμική του.

 

Πρόκειται για ένα μείγμα κινησιολογίας, χορού, μουσικής και παντομίμας που βασίζεται σε μια απλή οπτική πλάνη, γνωστή ως «μαύρο δωμάτιο» ή «μαύρο κουτί»

 

58 χρόνια ζωής κλείνει φέτος το περίφημο Μαύρο Θέατρο της Πράγας, που ίδρυσε ο 86χρονος σήμερα Ζίρι Σρνετς. Η τσέχικη αυτή ομάδα με τους καλλιτέχνες της (ηθοποιοί, που είναι συγχρόνως κουκλοπαίκτες, μίμοι και χορευτές) έρχεται στην Αθήνα για να παρουσιάσει μια παράσταση με τα ωραιότερα παραμύθια έτσι όπως τα παρουσιάζει ο ιδρυτής του Μαύρου θεάτρου της Πράγας!

 

Η τεχνική βασίζεται στον φωτισμό του υπεριώδους φωτός (γνωστού ως black light), που κάνει το ανθρώπινο μάτι να προσλαμβάνει διαφορετικά τα καθημερινά αντικείμενα. Οι ηθοποιοί, ντυμένοι στα μαύρα (ή, όταν οι αφηγηματικές ανάγκες το προστάζουν, φορώντας πολύχρωμα κοστούμια), χρησιμοποιούν αντικείμενα που με τον κατάλληλο υποβλητικό φωτισμό και τις τεχνικές κίνησης μοιάζουν να αποκτούν ζωή, την ίδια ώρα που οι άνθρωποι πάνω στη σκηνή αψηφούν τη βαρύτητα και πετούν!

 

 

 

Ώρα παράστασης: 12:00

 

 

 

Μετά την παράσταση ελεύθερος χρόνος για βόλτα και φαγητό στην Αθήνα

 

 

 

Τιμή συμμετοχής:

 

Α ΖΩΝΗ: ΚΑΝΟΝΙΚΟ: 63,00 ΕΥΡΩ

 

ΠΑΙΔΙΚΟ: 40,00 ΕΥΡΩ

 

 

 

Β ΖΩΝΗ: ΚΑΝΟΝΙΚΟ: 55,00 ΕΥΡΩ

 

ΠΑΙΔΙΚΟ: 36,00 ΕΥΡΩ

 

 

 

Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται:

 

Μεταφορά με πολυτελές πούλμαν

 

Εισιτήρια θεατρικής παράστασης

 

Συνοδός

 

 

 

Σημείωση:

 

Η κράτηση θεωρείται έγκυρη κατόπιν κατάθεσης προκαταβολής έως 10/11/2018