ΤΑ ΣΤΟΛΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ: ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ-ΣΤΕΜΝΙΤΣΑ-ΒΥΤΙΝΑ

Ιούνιος 4, 2016
2ήμερη
Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο 60,00 ευρώ για διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο

  ΔΙΗΜΕΡΗ  4-5/6/2016

ΛΑΓΚΑΔΙΑ – ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ – ΣΤΕΜΝΙΤΣΑ – ΒΥΤΙΝΑ – Ι.ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ

1η ΗΜΕΡΑ
Αναχώρηση πρωί 07.00 από τον σταθμό του υπεραστικού ΚΤΕΛ Ν. ΑΧΑΙΑΣ. Ξεκινάμε την εκδρομή μας κάνοντας μια ενδιάμεση στάση στα Τριπόταμα για ξεκούραση. Λίγο αργότερα θα παρακάμψουμε από την διαδρομή μας για επισκεφτούμε τα Λαγκάδια, «το κρεμαστό χωριό της Πελοποννήσου», όπως αποκαλείται από παλιά. Είναι ένα αριστούργημα φυσικό και αρχιτεκτονικό.

 

Συνεχίζουμε για να περάσουμε το μεσημέρι μας στην όμορφη και γραφική Στεμνίτσα. Κηρυγμένη ως ιστορικός διατηρητέος οικισμός από το 1985, αποτελεί ολόκληρη ένα αξιοθέατο για την φυσική της ομορφιά και θέση αλλά κυρίως για την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της, τα πέτρινα αρχοντικά της, την θέα προς το φαράγγι, τα γραφικά καλντερίμια της, τις παλιές εκκλησίες της και τα παραδοσιακά της καταστήματα.

 

Μετά συνεχίζουμε για να τακτοποιηθούμε και να ξεκουρασούμε στο ξενοδοχείο μας στην Δημητσάνα. Το απόγευμα έως το βράδυ θα το περάσουμε στην όμορη και γραφική αυτή κωμόπολη, οικισμός διατηρητέος, γεμάτος μνήμες, ιστορία και μύθους. Είναι ολόκληρη ένα ζωντανό μουσείο παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, με τα ωραία πετρόκτιστα κτίριά της, τα φιδωτά κατηφορικά δρομάκια της, τις νεροτριβές της, ένα μουσείο ιστορίας με τα παλαιά μοναστήρια της, τα βυζαντινά και τα εκκλησιαστικά ιερά κειμήλια, την βιβλιοθήκη της με τα σπάνια έγγραφα και κώδικες, τους μπαρουτόμυλους, τις αρχαιολογικές και λαογραφικές συλλογές της.

 

2η ΗΜΕΡΑ

Αφού πάρουμε το πρωϊνό στο ξενοδοχείο μας θα πάμε να επισκεφτούμε το μουσείο υδροκίνησης.Δημιουργήθηκε το 1997 και είναι το μοναδικό μουσείο στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια όπου προβάλλει την τεχνολογία της προβιομηχανικής εποχής με κινητήρια δύναμη το νερό.

Συνεχίζουμε για την όμορφη Βυτίνα, το πετράδι του Μαινάλου. Απλώνεται μέσα στο Μαίναλο, τα έλατα την οριοθετούν και την αρωματίζουν και την προικίζουν με το σπάνιο κλίμα της που εδώ και χρόνια θεωρήθηκε θεραπευτικό ψυχής και σώματος. Εκεί θα κάτσουμε και θα απολαύσουμε το φαγητό μας στις όμορφες παραδοσιακές ταβέρνες.

 

  Άλλη μία παράκαμψη για να  επισκεφτούμε για προσκύνημα την Ιερά Μονή Παναγίας Κερνίτσης η οποία είναι κτισμένη το 1386 και είναι αφιερωμένη στην κοίμηση της Θεοτόκου. Η μονή έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επανάσταση του 1821. Στα χρόνια της τουρκοκρατίας ήταν κρυφό σχολειό και καταφύγιο των κατατρεγμένων.

Επιστροφή στην πόλη μας γεμάτοι με όφορφες καταπράσινες εικόνες.

 

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο 60,00 ευρώ για διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο

Στην τιμή περιλαμβάνεται:

Διαμονή σε 3* αστέρων ξενοδοχείο Koustenis village με πρωϊνό

Μετακίνηση με πολυτελές λεωφορείο (διαθέτει δωρεάν wi-fi)

Aρχηγός – ασφάλιση

 

Παρατηρήσεις: H επίσκεψη των ενδιάμεσω χωριών και μοναστηριών μπορεί να γίνει με διαφορετική  σειρά για την καλύτερη προς εσάς εξυπηρέτηση.

Οι θέσεις είναι έγκυρες κατόπιν προκαταβολής 30% του συνολικού ποσού.