ΣΠΗΛΑΙΟ ΚΑΨΙΑ – ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΑ ΒΑΣΤΑΣ

ΣΠΗΛΑΙΟ ΚΑΨΙΑ – ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΑ ΒΑΣΤΑΣ
Φεβρουάριος 1, 2020
1ήμερη
30€

ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ 01/02/2020

Αναχώρηση στις 07:30 από το σταθμό του ΚΤΕΛ με προορισμό Κάψια (Κάψιας). Κοντά στο μικρό αυτό αρκαδικό χωριό, σε απόσταση 1,5 χλμ Β, και ακολουθώντας τη σχετική σήμανση, οι ταξιδιώτες ανακαλύπτουν ένα από τα πλέον αξιόλογα σπήλαια της χώρας μας, το σπήλαιο Κάψια.

Το σπήλαιο, που ανήκει στο περίπλοκο σύστημα καταβοθρών του οροπεδίου της Μαντινείας, διασώζει πλούσιο λιθωματικό υλικό με σπάνιους χρωματισμούς, χρησιμοποιήθηκε δε από τον άνθρωπο κατά τους Νεολιθικούς και τους Ελληνιστικούς Χρόνους, καθώς και στην ύστερη αρχαιότητα (4ος-6ος αιώνας μ.Χ.).

Οι επισκέπτες εισέρχονται από το βόρειο τμήμα του σπηλαίου μέσω μιας τεχνητής εισόδου και ακολουθούν διαδρομή συνολικού μήκους 270 μέτρων. Στα ευρήματα του σπηλαίου συγκαταλέγονται πολυάριθμα θραύσματα ανθρώπινων οστών και κρανίων, καθώς και λυχνάρια που ανήκουν στην ύστερη αρχαιότητα.

Μετά την επίσκεψη στο σπήλαιο Κάψια θα κάνουμε μια στάση στην Τρίπολη. Αμέσως μετά ξεκινάμε για Μεγαλόπολη και ακολουθώντας μια διαδρομή που μας χαρίζει απλόχερα πανέμορφες εικόνες, φθάνουμε στην Αγία Θεοδώρα, κοντά στο χωριό Βάστα. Ελεύθερος χρόνος για προσκύνημα στο ναό της Αγίας Θεοδώρας, ο οποίος βρίσκεται μέσα σε καταπράσινη ρεματιά και αποτελεί το σημαντικότερο θρησκευτικό μνημείο της περιοχής. Ο ναός είναι του 11ου αι. και στη στέγη του υπάρχουν δεκαεπτά δέντρα! Κάτω από τον ναό βρίσκεται ποτάμι που τρέχει ασταμάτητα χειμώνα καλοκαίρι. Αναχώρηση με κατεύθυνση την Πάτρα.

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο: 30,00 ευρώ

                                                             

Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται :

  • Μεταφορά με λεωφορείο του Patras Travel με δωρεάν σύνδεση WiFi
  • Συνοδός γραφείου
  • Είσοδος στο σπήλαιο Κάψια