ΣΙΚΕΛΙΑ - ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΥΛΙΑΣ

ΣΙΚΕΛΙΑ - ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΥΛΙΑΣ
Ιούνιος 26, 2019
8ήμερη
από 595€/ άτομο

 

8ΗΜΕΡΗ 26/06/19- 03/07/19

1η ημέρα:     ΠΑΤΡΑ - ΜΠΑΡΙ (ΕΝ ΠΛΩ)
Συγκέντρωση και αναχώρηση για το λιμάνι της Πάτρας. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για το λιμάνι του Μπάρι. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η ημέρα:     ΜΠΑΡΙ - ΜΑΤΕΡΑ – ΡΗΓΙΟ
Άφιξη στο λιμάνι του Μπάρι . Αναχώρηση για τη Ματέρα που απέκτησε διεθνή φήμη από τα σπίτια - σπηλιές μέσα στα βράχια από την προϊστορική περίοδο. Στην περιήγηση μας θα δούμε εκτός από τα σπίτια - σπηλιές και κάποιες από τις υπόσκαφες εκκλησίες. Το ιστορικό κέντρο της Ματέρα έχει ανακηρυχτεί από την Unesco, Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και η πόλη είναι πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2019. Άφιξη το απόγευμα στο Ρήγιο και επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο, για να δούμε τους ξακουστούς «Πολεμιστές του Ριάτσε», δύο μοναδικά αρχαία ελληνικά μπρούντζινα αγάλματα ,αλλά και αρκετές άλλες συλλογές. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

ΜΑΤΕΡΑ

 

3η ημέρα: ΡΗΓΙΟ – ΚΕΦΑΛΟΥ – ΠΑΛΕΡΜΟ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια θα περάσουμε στη Σικελία από το στενό της Σκύλας και της Χάρυβδης, και διασχίζοντας την βόρεια πλευρά του νησιού θα επισκεφθούμε την Κεφαλού για να θαυμάσουμε τη Πιάτσα Ντουόμο με τον Καθεδρικό Ναό (12ος-15ος αι.), με τα βυζαντινά ψηφιδωτά. Αργά το απόγευμα άφιξη στην πρωτεύουσα και διοικητική έδρα της αυτόνομης περιοχής της Σικελίας, το Παλέρμο, στους πρόποδες του βουνού Πελεγκρίνο. Η περιήγησή μας θα αρχίσει από το Βασιλικό Παλάτι – έδρα των Νορμανδών βασιλέων της Σικελίας και σήμερα του Κοινοβουλίου της –, και θα συνεχιστεί με τον Καθεδρικό Ναό, την Πιάτσα Πρετόρια με το «Συντριβάνι της Ντροπής» και το μέγαρο της Γερουσίας, την εκκλησία της Μαρτοράνα με τα περίφημα βυζαντινά ψηφιδωτά, το θέατρο Μάσιμο και την πλατεία με το  Πολυθέαμα Γαριβάλδη. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

 

ΠΑΛΕΡΜΟ

 

ΤΟ "ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ"

 

 

4η ημέρα: ΠΑΛΕΡΜΟ – ΜΟΝΡΕΑΛΕ – ΑΚΡΑΓΑΣ – ΚΑΤΑΝΙΑ
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για τον λόφο του Μονρεάλε, όπου δεσπόζει ο επιβλητικός Καθεδρικός Ναός (6.000 τ.μ.) με τα θαυμάσια ψηφιδωτά βυζαντινής τέχνης. Μετά την επίσκεψη μας, συνεχίζουμε για τον Ακράγαντα (Αγκριτζέντο), μία από τις πλουσιότερες και επιφανέστερες ελληνικές αποικίες της Μεγάλης Ελλάδας, όπου μας περιμένει ένα εκπληκτικό θέαμα στον αρχαιολογικό χώρο της «Κοιλάδας των Ναών». Θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση μας από τον Ναό της Ήρας και θα συνεχίσουμε με τον καλοδιατηρημένο Ναό της Ομόνοιας, του Ηρακλή και του Ολύμπιου Δία. Αργά το απόγευμα, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην περιοχή της Κατάνια. Διανυκτέρευση.

 

Ο ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΣ ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΜΟΝΡΕΑΛΕ

 

Η ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΩΝ ΝΑΩΝ

 

5η ημέρα: ΚΑΤΑΝΙΑ – ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ – ΤΑΟΡΜΙΝΑ – ΚΑΤΑΝΙΑ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τις Συρακούσες. Ξενάγηση στο αρχαιολογικό πάρκο της Νεάπολης, όπου θα δούμε τον Βωμό του Ιέρωνα, το «Αφτί του Διονύσου» στα Λατομεία του Παραδείσου, το αρχαίο θέατρο, το Νυμφαίο και το ρωμαϊκό αμφιθέατρο. Ακολουθεί επίσκεψη στο ιστορικό κέντρο της πόλης, που βρίσκεται πάνω στο νησάκι Ορτυγία, όπου θα θαυμάσουμε τον Ναό του Απόλλωνα, την Πλατεία Αρχιμήδη με την Κρήνη της Αρτέμιδος, τον Καθεδρικό Ναό, μετατροπή του αρχαίου Ναού της Αθηνάς σε χριστιανική εκκλησία και θα καταλήξουμε στην Πηγή της Αρέθουσας με τους παπύρους μέσα στο νερό. Χρόνος ελεύθερος. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την πανέμορφη και κοσμοπολίτικη Ταορμίνα ( Ταυρομένιον), με θέα το Ιόνιο. Τόπος καλλιτεχνών, μποέμ και συγγραφέων, η αρχαία αποικία των Ναξίων ασκεί ακαταμάχητη έλξη στον επισκέπτη. Περνώντας την Πόρτα Μεσσίνα, θα δούμε το Παλάτσο Κορβάια, που αποτέλεσε έδρα του πρώτου Σικελικού Κοινοβουλίου (1410), το αρχαίο ελληνικό θέατρο, με πανοραμική θέα στη θάλασσα και την Αίτνα, και διαμέσου της Κόρσο Ουμπέρτο, θα καταλήξουμε στην κεντρική πλατεία Πιάτσα Νόβε Απρίλε με την εκκλησία του Αγίου Αυγουστίνου και τον Πύργο του Ρολογιού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Κατάνια και απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα:   ΚΑΤΑΝΙΑ – ΜΕΣΣΗΝΗ – ΤΑΡΑΝΤΑΣ – ΛΕΤΣΕ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την Μεσσήνη, όπου σε μια σύντομη περιήγηση θα δούμε τον καθεδρικό ναό με το εντυπωσιακό καμπαναριό και τις διάφορες συμβολικές φιγούρες που το διακοσμούν ,την όπερα κ.α.. Αφού ξαναπεράσουμε το στενό με το πλοίο, θα σταματήσουμε στον Τάραντα, την μοναδική αποικία των Σπαρτιατών στην λεγόμενη Μεγάλη Ελλάδα, πόλη χτισμένη στις όχθες του ομώνυμου κόλπου. Θα επισκεφτούμε το ιστορικό κέντρο της πόλης, το φρούριο των Αραγονέζων και την κινητή γέφυρα που συνδέει την παλιά με τη νέα πόλη. Αργά το απόγευμα άφιξη στο Λέτσε, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

ΜΕΣΣΗΝΗ

 

7η ημέρα:   ΛΕΤΣΕ – ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ ΑΠΟΥΛΙΑΣ – ΜΠΑΡΙ
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Η πανοραμική περιήγηση μας ξεκινάει από την κεντρική πλατεία της πόλης του Αγίου Ορόντζο. Θα δούμε το καλοδιατηρημένο Ρωμαϊκό αμφιθέατρο, τη στήλη της Απίας Οδού, το Δικαστικό Μέγαρο και διασχίζοντας τον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης θα καταλήξουμε στην πλατεία του Καθεδρικού Ναού. Συνεχίζουμε την επίσκεψη μας σε ένα από Ελληνόφωνα χωριά του Σαλέντο, την Στερνατία που ακόμη και σήμερα οι κάτοικοι μιλούν την διάλεκτο «Γκρίγκο», που η προέλευση της χάνεται στα βάθη του χρόνου. Επόμενος σταθμός μας το Αλμπερομπέλο το χωριό που έχει ανακηρυχτεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Περιήγηση στα γραφικά σοκάκια του χωριού για να δούμε τα κατάλευκα σπίτια του (τους περίφημους τρούλους). Στη συνέχεια μεταφορά στο Μπάρι, επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και διανυκτέρευση εν πλω.

 

Η ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΗΣ SANTA CROCE, ΛΕΤΣΕ

 

8η ημέρα: ΠΑΤΡΑ (ΕΝ ΠΛΩ)
Χαρείτε τις ανέσεις του σύγχρονου πλοίου έως την ώρα που θα φθάσουμε στο λιμάνι της Πάτρας . Άφιξη το μεσημέρι.

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο για διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο (Ξενοδοχείο) και τετράκλινη  εσωτερική καμπίνα (Πάτρα-Μπάρι-Πάτρα ακτοπλοϊκώς): Από  595,00 €
Επιβάρυνση μονόκλινου δωματίου στο ξενοδοχείο: 120,00 €

Η παραπάνω τιμή περιλαμβάνει διανυκτέρευση  σε 4κλινη εσωτερική καμπίνα (ΑΒ4).

Για τις περιπτώσεις που είναι εφικτή η αναβάθμιση της καμπίνας στο πλοίο, υπάρχουν οι πιο κάτω επιβαρύνσεις κατ’ άτομο:
•    Δίκλινη εξωτερική 50 € το άτομο επιπλέον
•    Δίκλινη εσωτερική 45 € το άτομο επιπλέον
•    Τρίκλινη Εσωτερική 25 € το άτομο επιπλέον 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
•    Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
•    Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πάτρα – Μπάρι – Πάτρα σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες με wc/ντουζ (ΑΒ4)
•    Διαμονή και φόρος διανυκτέρευσης σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*.
•    Πρωινό μπουφέ καθημερινά (εκτός πλοίου).
•    Ξεναγός.
•    Έμπειρος Αρχηγός – Συνοδός του γραφείου μας.
•    Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
•    Εισιτήριο ferry boat Messina - Villa San Giovanni με επιστροφή.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
•    Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
•    Ότι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
•    Check points (15,00€).
 
Η σειρά του προγράμματος ενδέχεται να αλλάξει, χωρίς παραλείψεις, εφόσον κριθεί απαραίτητο από τον διοργανωτή για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.

Απαραίτητη προϋπόθεση ταυτότητα νέου τύπου ή διαβατήριο με ισχύ τουλάχιστον έξι μηνών

Οι κρατήσεις θεωρούνται έγκυρες κατόπιν κατάθεσης προκαταβολής 200 €.