ΠΑΡΚΟ ΣΥΝΕΒΡΟ-ΖΑΡΟΥΧΛΑ

Δεκέμβριος 26, 2021
1ήμερη
28€ / άτομο, 23€ / παιδί

26/12/21   

ΜΟΝΟΗΜΕΡH ΕΚΔΡΟΜΗ ΠΑΡΚΟ ΣΥΝΕΒΡΟ-ΖΑΡΟΥΧΛΑ

Ταξίδι στο παραμύθι! 

 

ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΥΝΕΒΡΟ (ΑΚΡΑΤΑ) για μικρούς και μεγάλους που αγαπούν τα παραμύθια.

 

Εκεί που η μαγεία συναντά την πραγματικότητα!!

Με την πρώτη ματιά το θεματικό πάρκο στο δάσος του Συνεβρό κερδίζει και τον πιο δύσπιστο, κάνοντας τον και πάλι αθώο παιδί που ζει μέσα σ ’ένα παραμύθι.

 

Αναχώρηση από το ΚΤΕΛ ΑΧΑΙΑΣ στις 09:30 π.μ. Mιάμιση ώρα μετά θα φθάσουμε στο Συνεβρό όπου θα έχουμε επίσκεψη στο Θεματικό Πάρκο.

Η εξερεύνηση ξεκινάει.. Τα λόγια είναι περιττά μπροστά στην απεραντοσύνη της παρθένας φύσης αλλά και των καλλιτεχνικών παρεμβάσεων του ιδιοκτήτη και δημιουργού του πάρκου, κ. Μαρτίκ Μανικιάν.

Η πεζοπορία ξεκινά ανακαλύπτοντας κτίσματα παλαιότερης αρχιτεκτονικής. Θα έχουμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε στο Λαογραφικό Μουσείο και να δούμε από κοντά πως ήταν τα σπίτια με τις παραδοσιακές φορεσιές και τα οικιακά σκεύη της εποχής. Μικροί και μεγάλοι θα χαθούν πίσω στο χρόνο θαυμάζοντας πραγματικά παραδοσιακά αντικείμενα και να μάθουν τη ιστορία των επαγγελμάτων της εποχής.  Το πρώτο πράγμα που θα δει ο επισκέπτης στο θεματικό πάρκο  και σίγουρα θα του μείνει αξέχαστο, είναι οι τεράστιες φωλιές που είναι στημένες σε διάφορα δέντρα του πάρκουκάνοντας τον να αισθανθεί τη θαλπωρή και την ασφάλεια που προσφέρει η φωλιά στο κάθε πουλί και μεταφορικά σε κάθε άνθρωπο.

 

Φύση και τέχνη σε αρμονία. Στο πρώτο επίπεδο συναντούμε το χώρο τοξοβολίας και γαϊδουροανάβασης, καθώς και διάφορα άλλα είδη ζώων, τα οποία ζουν ανέμελα στο πάρκο (σκαντζόχοιροι, αγριοπούλια, σκιουράκια κτλ).

Βόλτα στο Κοτοχωριό και το Κουνελοχωριό

Συνεχίζουμε τη βόλτα μας, κατεβαίνοντας τις πετρόκτιστες σκάλες και οδηγούμαστε στην Αρμένικη εκκλησία και την κεντρική πλατεία. Στο κάτω διάζωμα μας περιμένουν μερικά ακόμα χωριά προς εξερεύνηση…. Δεν είναι άλλα από το διάσημο Κοτοχωριό με σπάνια είδη πουλερικών, ενώ λίγο πιο κάτω το Κουνελοχωριό,  θα κερδίσει τα βλέμματα με τα κουνέλια, τους λαγούς αλλά και τα παγώνια. Μετά από μια σύντομη στάση στην Εξέδρα για ανασύνταξη δυνάμεων και υπό τους ήχους του ποταμού Κριού, συνεχίζουμε τη βόλτα μας προς τις Ελαφονεράιδες μέσα σε ένα κατάφυτο δρόμο από πλατάνια, ο οποίος με τη σειρά του θα μας οδηγήσει στη λίμνη με τις πάπιες και τις χήνες.

Τέλος, θα επισκεφτούμε τον Παραδοσιακό Καφενέ, σημείο συγκέντρωσης της πολιτικοκοινωνικής και οικονομικής ζωής του χωριού.

Συνεχίζουμε για την ΖΑΡΟΥΧΛΑ, πνιγμένη στο πράσινο, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για γεύμα και περιπάτους. Το απόγευμα θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής με μια ολοκληρωμένη εμπειρία χαλάρωσης και πνευματικής ανάτασης, μέσω της ανεπιτήδευτης επαφής με τη φύση, χωρίς ιδιαίτερες παρεμβάσεις..

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο: 28,00€

Για παιδιά η τιμή είναι: 23,00€.

                                                             

Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται :

  • Μεταφορά με λεωφορείο του Patras Travel με δωρεάν σύνδεση WiFi.
  • Αρχηγός - Συνοδός γραφείου.
  •  Φ.Π.Α.
  • Είσοδος στο πάρκο

 

Σημείωση

Από 12 ετών και άνω

Μάσκα προφύλαξης υποχρεωτική!

Υποχρεωτικό rapid test η πιστοποιητικό εμβολιασμού η νόσησης κι’ επίδειξη αυτού.

* Σε όλες μας τις εκδρομές η πληρότητα των λεωφορείων μας  εναρμονίζεται με το ποσοστό της ισχύουσας νομοθεσίας την αντίστοιχη περίοδο.