ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ 25/07/2020 ΚΟΡΩΝΗΣΙΑ - ΑΡΤΑ (ΒΥΖΑΝΤΙΝΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ)

Ιούλιος 25, 2020
1ήμερη
30€ / άτομο

Αναχώρηση 07.30 από τον Σταθμό του ΚΤΕΛ με προορισμό την  Άρτα. Στάση και καφέ στην όμορφη παραλία του Μενιδίου. Συνεχίζουμε και σταματάμε στο γεφύρι της Άρτας να το περπατήσουμε και να δούμε τον πλάτανο που στέκει εκεί αγέρωχος εδώ και χρόνια!! 

Επίσκεψη στην  Παναγία την  Παρηγορήτισσα η οποία είναι ο πιο σημαντικός και διάσημος βυζαντινός ναός του νομού Άρτας. Χτίστηκε τον 13ο αιώνα από τον Νικηφόρο τον Α' Κομνηνό Δούκα, στην ακμή του Δεσποτάτου της Ηπείρου. Ο ναός είναι αφιερωμένος στον ευαγγελισμό της Θεοτόκου και υπάρχουν ενδείξεις ότι τον 16ο αιώνα ήταν το Καθολικό γυναικείου μοναστηριού.

Συνεχίζουμε την βόλτα μας στην πόλη της Άρτας όπου θα επισκεφτούμε τον ναό της Αγίας Θεοδώρας ο οποίος  είναι αφιερωμένος στην πολιούχο της πόλης, που στα τελευταία χρόνια της ζωής της μόνασε εκεί.

Συνεχίζοντας για την Κορωνησία ακολουθούμε την επαρχιακή οδό Άργας Σαλαώρας όπου υπάρχει το Εθνικό Πάρκο Υγροτόπων Αμβρακικού κόλπου. Ο  Αμβρακικός κόλπος είναι τόπος μοναδικός στην Ελλάδα.  Η επιστήμη της γεωγραφίας τον χαρακτηρίζει κλειστό κόλπο καθώς επικοινωνεί με το Ιόνιο πέλαγος μέσω στενού δίαυλου πλάτους μόλις 500 μέτρων, ανάμεσα στο Άκτιο και στην Πρέβεζα. Κινούμαστε  πάνω σε στενή λωρίδα γης που χωρίζει τις δύο λιμνοθάλασσες Λογαρού και Τσουκαλιό. Το καταπράσινο περιβάλλον, οι ψαρόβαρκες και τα είδωλά τους να ζωγραφίζουν το νερό δημιουργούν εικόνες ειδυλλιακές.

Η Κορωνησία, ένα μικρό ψαράδικο οικισμό με πληθυσμό που δεν ξεπερνά τους 350 κατοίκους. Το χωριό απλώνει τα σπίτια του κυκλικά σε μικρό ύψωμα, κοιτώντας ολόγυρα τη κλειστή θάλασσα και τις αμμονησίδες. Αξιόλογος είναι ο παλιός Βυζαντινός ναός του 7ου αι., (ή κατά άλλους μελετητές του 10ου αι), αφιερωμένος στην Παναγιά.

Ελεύθερος χρόνος και από εδώ μπορείτε ν’ ανακαλύψετε γνωστές και άγνωστες γωνιές του Αμβρακικού, ν’ απολαύσετε το φαγητό στις ψαροταβέρνες και να περιηγηθείτε με τα πόδια. Επιστροφή στην Πάτρα αργά το απόγευμα.

Τιμή συμμετοχής:  30,00 ευρώ το άτομο

 

Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί χωρίς παραλήψεις για την καλύτερη διεξαγωγή.