ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΣΤΑ ΤΡΙΖΟΝΙΑ

Ιούλιος 21, 2024
1ήμερη
28€ / άτομο

 

ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΣΤΑ ΤΡΙΖΟΝΙΑ

21/07/2024

ΜΠΑΝΙΟ – ΦΑΓΗΤΟ ΣΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ

 

Αναχωρούμε στις --:-- από το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Αχαΐας και μετά από ενδιάμεσες στάσεις φτάνουμε στο χωριό Χάνια από όπου θα πάρουμε πεζοί το καραβάκι για να περάσουμε στα Τριζόνια. Εκεί θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να απολαύσουμε το μπάνιο μας στις πανέμορφες παραλίες του νησιού, το φαγητό μας στις γραφικές ψαροταβέρνες και την βόλτα μας. Επιστροφή στην πόλη μας το βράδυ.

Λίγα λόγια για τα Τριζόνια.

‘Ένα μικρό, πολύχρωμο και ήσυχο νησί. Μόλις 2,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα, με μέγιστο μήκος τα 3 χλμ., διεκδικεί επάξια τον τίτλο ενός από τα μικρότερα νησιά της χώρας. Τα χρωματιστά του σπίτια, οι ελιές και ατελείωτες πικροδάφνες συνθέτουν τον χρωματικό πίνακα. Λείπει η βουή, καθώς οι μοναδικοί ήχοι που ακούει κανείς στα Τριζόνια είναι αυτοί των σκαφών που φθάνουν συνεχώς, των τζιτζικιών και των κυμάτων. Και των χαρούμενων επισκεπτών του. Τα αυτοκίνητα απαγορεύονται διά νόμου στο αγαπημένο νησί των ντόπιων και από τις δύο πλευρές - και από τη Φωκίδα και από την Αχαΐα.

Τα Τριζόνια βρίσκονται πολύ κοντά στη στεριά, σε απόσταση μόλις 500 μέτρων από τις ακτές της Φωκίδας και συγκεκριμένα από τα χωριά Σπηλιά και Γλυφάδα. Τα καΐκια μεταφέρουν το ένα πίσω από το άλλο, σε μερικά λεπτά, όσους αποζητούν να απολαύσουν λίγες στιγμές ηρεμίας και να κάνουν και τη βουτιά τους στις πεντακάθαρες ακτές του μικρού αυτού νησιού με τις γωνιές που μοιάζουν να βγαίνουν από άλλη εποχή.

Ένας μικρός οικισμός 50 σπιτιών, ένα μικρό λιμάνι, μια εκκλησία, μια μαρίνα, μερικές ταβέρνες που απλώνουν τα τραπέζια τους μέχρι εκεί που χτυπάει το κύμα και τέσσερις παραλίες. Μια ακρογιαλιά μπροστά από το λιμανάκι, η Πούντα, 2 χλμ. νοτιοανατολικά από το λιμάνι και δυο ακόμη με θέα την Πελοπόννησο, τα Άσπρα Χαλίκια και οι Καψάλες. Αυτό είναι όλο και όλο το άγνωστο αυτό νησί του Κορινθιακού. 

Ένα νησί-ιδανικός προορισμός για μονοήμερες αποδράσεις, για οικογενειακές διακοπές και για όσους αποζητούν την ηρεμία, ένας τόπος που χρησιμεύει ως ενδιάμεσος σταθμός για σκάφη αναψυχής που κατευθύνονται από τον Σαρωνικό και το Αιγαίο προς τον Πατραϊκό Κόλπο και το Ιόνιο και αντίστροφα. Τα παλιά χρόνια, μάλιστα, ήταν πραγματικά κομβικό σημείο στον Κορινθιακό κόλπο (αναφέρεται ότι απέχει το ίδιο από τη Λευκάδα και τον Πειραιά, 89 μίλια και από τα δύο μέρη). Στο απάνεμο φυσικό λιμάνι του νησιού παλαιότερα διανυκτέρευαν οι ναυτικοί προκειμένου να συνεχίσουν με ασφάλεια το ταξίδι τους την επομένη, ενώ σήμερα τα κότερα και τα γιοτ χρησιμοποιούν τη μαρίνα των Τριζονιών ως σταθμό ξεκούρασης.

 

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο:                 28,00 ευρώ   

           

Στην τιμή περιλαμβάνεται:

 

  • Αρχηγός – συνοδός του γραφείου
  • Μεταφορά με πολυτελές λεωφορείο του γραφείου μας
  • Η μεταφορά με την βαρκούλα στο νησάκι