Μονή ΟΣΙΟΥ ΛΟΥΚΑ - ΛΙΒΑΔΕΙΑ (ΠΗΓΕΣ ΚΡΥΑΣ), ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ-ΑΓΟΡΙΑΝΗ

Οκτώβριος 24, 2021
1ήμερη
25 € / άτομο

Αναχώρηση 07:00 από το ΚΤΕΛ Αχαΐας με προορισμό  τη Λειβαδιά. Μέσω Διστόμου θα φτάσουμε στην μονή Οσίου Λουκά, χτισμένη το 950 στη δυτική πλαγιά του Ελικώνα, η οποία περικλείεται από περίβολο και περιλαμβάνει διώροφα και τριώροφα συγκροτήματα κελιών, τράπεζα και δύο ενωμένους ναούς, το δε καθολικό λειτουργεί ως μουσείο.(Το καλύτερα διατηρημένο μοναστηριακό συγκρότημα της μεσοβυζαντινής περιόδου στην Ελλάδα ). Βρίσκεται από το 1991 στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της unesko. Θα δούμε εκτός των άλλων τα ψηφιδωτά που διακοσμούν το καθολικό κτισμένο στις πρώτες δεκαετίες του 11ου αι. και αποτελούν κορυφαία αριστουργήματα της βυζαντινής τέχνης. Παραμονή για προσκύνημα.

 Στη συνέχεια, θα αναχωρήσουμε για την Λειβαδιά. Το κάστρο της πόλης χρονολογείται στην περίοδο της Καταλανικής κυριαρχίας.   όπου θα επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο της Έρκυνας και τις Πηγές Κρύας τη Λήθη και τη Μνημοσύνη που απ’ την αρχαιότητα έως και σήμερα υδρεύουν την πόλη της Λειβαδιάς. Μια πανέμορφη περιοχή όπου τρεχούμενα νερά, αιωνόβιοι πλάτανοι, πέτρινα γεφύρια, νερόμυλοι και μικροί καταρράκτες συνθέτουν το τοπίο. Κοντά βρίσκεται και Μαντείο του Τροφωνίου Διός.  Συνεχίζουμε για τον  Ορχομενό, όπου θα κάνουμε στάση για καφέ, και θα δούμε το θολωτό τάφο γνωστό ως θησαυρό του ΜΙΝΥΑ.

 

Αμέσως μετά, θα επισκεφθούμε τη βυζαντινή Μονή Της Παναγίας Σκριπούς που χτίστηκε το 873 και σήμερα σώζεται το καθολικό της. Στη συνέχεια μέσω Αράχοβας θα φτάσουμε στην ΑΓΟΡΙΑΝΗ όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο.

 

Κατόπιν θα πάρουμε το δρόμο της

Επιστροφής  μέσω Ιτέας  προς την πόλη μας, γεμάτοι με συναισθήματα που αποπνέουν τα ιστορικά μνημεία μας από την αρχαία αλλά και νεότερη Ελλάδα.

 

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο: 25.00€

                                                             

Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται :

  • Μεταφορά με λεωφορείο του Patras Travel με δωρεάν σύνδεση WiFi.
  • Αρχηγός - Συνοδός γραφείου.
  •  Φ.Π.Α.

 

 

Σημείωση

Από 12 ετών και άνω

Μάσκα προφύλαξης υποχρεωτική!

Υποχρεωτικό rapid test για τους ανεμβολίαστους.

Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί χωρίς παραλήψεις για την καλύτερη διεξαγωγή

* Σε όλες μας τις εκδρομές η πληρότητα των λεωφορείων μας  εναρμονίζεται με το ποσοστό της ισχύουσας νομοθεσίας την αντίστοιχη περίοδο.