ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ- ΕΔΕΣΣΑ – ΒΕΡΟΙΑ – ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ

Νοέμβριος 29, 2023
2ήμερη
από 85€ / άτομο για διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο

29-30/11/2023

ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ (ΑΡΓΙΑ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ)

1η ΗΜΕΡΑ

Συγκέντρωση 07.00 στον Υπεραστικό σταθμό του  ΚΤΕΛ Ν. ΑΧΑΪΑΣ απ’ όπου και θα αναχωρήσουμε με προορισμό την όμορφη πόλη της Έδεσσας, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο.

 

Η Έδεσσα δεν θα μπορούσε να λέγεται πόλη των νερών χωρίς τους περίφημους Καταρράκτες τους μεγαλύτερους σε όλα τα Βαλκάνια. Οι καταρράκτες  βρίσκονται στην άκρη βράχου σε ένα μοναδικό γεωπάρκο σμιλεμένο από το νερό που λέγεται ‘φρύδι της πόλης’ με 11 καταρράκτες.

Δεν θα παραλείψετε να κάνετε την βόλτα σας στο αριστοκρατικό «Βαρόσι». Εδώ βρίσκονται τα ωραιότερα παλιά σπίτια της Έδεσσας, κτισμένα πάνω στον βράχο με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική που θα συναντήσετε σε ολόκληρη τη Μακεδονία. Την ξεχωριστή ατμόσφαιρα της γειτονιάς ενισχύουν οι παλιές βυζαντινές εκκλησίες της Κοίμησης της Θεοτόκου και των Αγίων Πέτρου και Παύλου, κτισμένες τον 14ο αιώνα και με ενδιαφέρουσες τοιχογραφίες.

 

Μετά από την  Έδεσσα, συνεχίζουμε για το Λουτράκι Αριδαίας όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια και προαιρετική μετάβαση στα λουτρά για το μπάνιο μας. Το βράδυ  ελεύθερο στο χωριό. Η ονομασία τους προέρχεται από τις λέξεις «πο» και «ζαρ», που σημαίνουν «κάτω από την φωτιά». Οι ιαματικές πηγές Λουτρών Λουτρακίου ή Λουτρών Πόζαρ, αναβλύζουν σε υψόμετρο 360 -390 μ.

Δημιουργούνται από το νερό της βροχής που εισχωρεί στο έδαφος και φτάνει σε μεγάλο βάθος, όπου θερμαίνεται, ανεβαίνει ψηλότερα και στην πορεία του εμπλουτίζεται με μέταλλα και άλλα συστατικά.

Οι θεραπευτικές ιδιότητες του νερού συνιστώνται για παθήσεις του κυκλοφοριακού και του αναπνευστικού συστήματος, ρευματοπάθειες, γυναικολογικές και δερματικές παθήσεις.

Πρόκειται για έναν τόπο πλούσιο σε βλάστηση, φυσική αρμονία και πολλές ξεχωριστές ομορφιές. Το ιδιαίτερο αυτό τοπίο συνδυάζει την μοναδικότητα και το μεγαλείο ενός φυσικού θαύματος: μία χαράδρα έχει δημιουργηθεί σε ένα μεγαλοπρεπές, βραχώδες βουνό και μέσα της ρέει ο θερμοπόταμος «Τόπλιτσα», σχηματίζοντας μικρούς καταρράκτες και ρηχές κοίτες στις όχθες.

2η ΗΜΕΡΑ

Πρωϊνό στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος για να απολαύσουμε τα λουτρά μας και να αφεθούμε στην ομορφιά της φύσης.

 

Νωρίς το μεσημέρι αναχώρηση για την πόλη της Βέροιας όπου θα έχουμε στάση και χρόνο και απαραίτητο χρόνο για μεσημεριανό φαγητό και βόλτες στην πόλη. Μετά το μεσημεριανό μας, συνεχίζουμε για την Καστανιά Ημαθίας, όπου στις πλαγιές του Βερμίου, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να προσκυνήσουμε την Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά, το ιερό κέντρο του, ανά τον κόσμο, ποντιακού ελληνισμού.

Επιστροφή στην πόλη μας, με ενδιάμεσες στάσεις, το βράδυ.

 

 

 

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο 85,00 για διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο

Επιβάρυνση μονόκλινου 25,00 ευρώ.

 

       Στην τιμή περιλαμβάνονται:

 

  • Μεταφορά με πολυτελές πούλμαν
  • Μία διανυκτέρευση στο Λουτράκι Αριδαίας σε ξενοδοχείο με πρωϊνό
  • Αρχηγός – Συνοδός

 

Σημειώσεις:

Η ροή του προγράμματος μπορεί να διαφοροποιηθεί, για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, χωρίς παραλείψεις.

Κρατήσεις θέσεων γίνονται κατόπιν προκαταβολής 40€.