ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ - ΑΓ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΚΑΪΜΑΚΤΣΑΛΑΝ) – ΕΔΕΣΣΑ – ΒΕΡΟΙΑ – ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ

ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ-  ΑΓ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΚΑΪΜΑΚΤΣΑΛΑΝ) – ΕΔΕΣΣΑ – ΒΕΡΟΙΑ – ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ
Μάρτιος 24, 2020
2ήμερη
70€ / άτομο

24-25/03/2020

1η ΗΜΕΡΑ
Συγκέντρωση και αναχώρηση 07.00 από τον Υπεραστικό σταθμό του  ΚΤΕΛ Ν. ΑΧΑΙΑΣ.  και αναχωρούμε για την Βόρεια Ελλάδα. Μετά από ενδιάμεση στάση στο δρόμο για καφέ και ξεκούραση φτάνουμε στο γραφικό χωριό του  Παλαιού Αγίου Αθανάσιου ή Τσέγανη, όπως ονομαζόταν παλιά. Χτισμένος σε υψόμετρο 1200 μέτρων, στους πρόποδες του όρους Βόρας, παρά το γεγονός, ότι πριν από μερικά χρόνια είχε νεκρώσει, αποτελεί πλέον τον πιο χειμερινό προορισμό της Βόρειας Ελλάδας. Το χωριό χτίστηκε στα τέλη του 16ου αιώνα από κτηνοτρόφους και χτίστες από την Ήπειρο ενώ το 1992 χαρακτηρίστηκε παραδοσιακός.
Αξιοπρόσεκτα τα παραδοσιακά πέτρινα σπίτια με τα κεραμίδια, δείγματα της παραδοσιακής τοπικής Μακεδονίτικης αρχιτεκτονικής, κτισμένα από πελεκητή πέτρα. Με την δημιουργία του χιονοδρομικού κέντρο Καϊμακτσαλάν, το χωριό μεταμορφώθηκε σε έναν κοσμικό οικισμό, ο οποίος θεωρείται ένας από τα ομορφότερους ορεινούς οικισμούς της  Ελλάδας, με παραδοσιακούς ξενώνες, εντυπωσιακές αναπαλαιωμένες κατοικίες, γραφικά μαγαζάκια και κυρίως νυχτερινά κέντρα.
 
Συνεχίζουμε για την  όμορφη πόλη της Έδεσσας όπου εκεί θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό και περιήγηση . Η Έδεσσα δεν θα μπορούσε να λέγεται πόλη των νερών χωρίς τους περίφημους Καταρράκτες τους μεγαλύτερους σε όλα τα Βαλκάνια. Οι καταρράκτες  βρίσκονται στην άκρη βράχου σε ένα μοναδικό γεωπάρκο σμιλεμένο από το νερό που λέγεται ‘φρύδι της πόλης’ με 11 καταρράκτες. Οι δύο είναι μεγάλοι, ορατοί, επισκέψιμοι και προσφέρουν μοναδική ατμόσφαιρα της δύναμης της φύσης δημιουργώντας τον μύθο της υδάτινης πολιτείας.
Δεν θα παραλείψετε να κάνετε την βόλτα σας στο αριστοκρατικό «Βαρόσι» Εδώ βρίσκονται τα ωραιότερα παλιά σπίτια της Έδεσσας, κτισμένα πάνω στον βράχο με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική που θα συναντήσετε σε ολόκληρη τη Μακεδονία. Την ξεχωριστή ατμόσφαιρα της γειτονιάς ενισχύουν οι παλιές βυζαντινές εκκλησίες της Κοίμησης της Θεοτόκου και των Αγίων Πέτρου και Παύλου, κτισμένες τον 14ο αιώνα και με ενδιαφέρουσες τοιχογραφίες.

 
Μετά από την  Έδεσσα, συνεχίζουμε για τη Βέροια όπου εκεί βρίσκεται το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια μας και το βράδυ ελεύθερο στη πόλη.

2η ΗΜΕΡΑ
Πρωϊνό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για να απολαύσουμε τα Λουτρά Πόζαρ και να αφεθούμε στην ομορφιά της φύσης. Οι ιαματικές πηγές Λουτρών Λουτρακίου ή Λουτρών Πόζαρ, αναβλύζουν σε υψόμετρο 360 -390 μ.
Δημιουργούνται από το νερό της βροχής που εισχωρεί στο έδαφος και φτάνει σε μεγάλο βάθος, όπου θερμαίνεται, ανεβαίνει ψηλότερα και στην πορεία του εμπλουτίζεται με μέταλλα και άλλα συστατικά.
Οι θεραπευτικές ιδιότητες του νερού συνιστώνται για παθήσεις του κυκλοφορικού και του αναπνευστικού συστήματος, ρευματοπάθειες, γυναικολογικές και δερματικές παθήσεις.
 
Το μεσημέρι αναχώρηση για το Άλσος Αγίου Νικολάου,  ένα πανελλήνιο τουριστικό κέντρο αναψυχής μόλις 3 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της ηρωικής πόλης της Νάουσας. Ένας επίγειος παράδεισος στην καρδιά της Ημαθίας. Εξήντα στρέμματα πανέμορφης γης παίρνουν ζωή από τις πηγές του ιστορικού και πολλαπλά πολύτιμου, ποταμού της Αράπιτσας. Μοναδικό στην Ελλάδα το υπεραιωνόβιο άλσος πλατάνων εντυπωσιάζει τον επισκέπτη σε κάθε εποχή για την μεγαλοπρέπεια και τον όγκο του. Στη σκιά του αναπαύεται το απέραντο πράσινο του φυσικού χλοοτάπητα που συνυπάρχει με το άγριο αυτοφυές πυξάρι, τη φλαμουριά, τη βελανιδιά και το άφθονο νερό σε μια σπάνια συμφωνία ήχων και χρωμάτων. Αυτόν τον πανέμορφο τόπο χρηματοδότησε η Ευρωπαϊκή Ένωση στα πλαίσια του προγράμματος LIFE αφενός για να τον προστατεύσει και αναδείξει και αφετέρου για να βάλει τις βάσεις για μια ορθολογικά οικολογική διαχείριση ώστε το πολυποίκιλο πλέγμα χρήσεων και δραστηριοτήτων που φιλοξενούνται στο χώρο να επιτρέπουν την αειφορία. Αποτέλεσμα της αξιόλογης αυτής προσπάθειας υπήρξε το Ειδικό Ευρωπαϊκό Βραβείο σημαντική διάκριση στα πλαίσια του θεσμού των Ευρωπαϊκών Βραβείων αστικού και περιφερειακού σχεδιασμού το 1997
 

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο 70,00 για διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο
Επιβάρυνση μονόκλινου 20,00 ευρώ.

Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται:
•    Μεταφορά με πολυτελές πούλμαν
•    Μία διανυκτέρευση στο Villa Elia 3* με πρωϊνό στη Βέροια
•    Αρχηγός – Συνοδός

Η κράτηση είναι έγκυρη εφόσον καταβληθεί προκαταβολή 40,00€ έως 06/03/2020.
Η ροή του προγράμματος μπορεί να διαφοροποιηθεί, αν αυτό κριθεί απαραίτητο, για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας.