ΚΡΑΓΚΟΥΓΕΒΑΤΣ - ΦΡΟΥΣΚΑ ΓΚΟΡΑ - ΝΟΒΙΣΑΝΤ - ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΝΙΣ

Οκτώβριος 27, 2022
5ήμερη
δίκλινο δωμάτιο 300€ / άτομο

ΠΕΝΘΗΜΕΡΗ ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ

(ΑΡΓΙΑ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ)

 

27 – 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022

 

1Η ΜΕΡΑ
ΠΑΤΡΑ – ΚΡΑΓΚΟΥΓΙΕΒΑΤΣ

Συγκέντρωση στο χώρο του υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαίας και ώρα 05:15 το πρωί, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για ΚΡΑΓΚΟΥΓΙΕΒΑΤΣ . Στάση για καφέ και συνεχίζουμε για το σταθμό των Ευζώνων. Έλεγχος των διαβατηρίων και αναχώρηση για την Σερβία και την  παραποτάμια πόλη ΚΡΑΓΚΟΥΓΙΕΒΑΤΣ στις όχθες του ΛΕΠΕΝΙΤΣΑ όπου και θα διανυκτερεύσουμε. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση, δείπνο, διανυκτέρευση.

 

 

2Η ΜΕΡΑ

ΚΡΑΓΚΟΥΓΙΕΒΑΤΣ – ΦΡΟΥΣΚΑ ΓΚΟΡΑ – ΝΟΒΙ ΣΑΝΤ - ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ
Μετά το πρωινό μας, αναχωρούμε από το ξενοδοχείο μας και συνεχίζουμε για τα Φρούσκα Γκόρα τα οποία είναι οροσειρά στην κεντρική Σερβία και εθνικό πάρκο της Σερβίας. Θα επισκεφθούμε τα μοναδικά μοναστήρια <<Χόποβο Νόβο>> ,το <<Κρούσεντολ>> θα γνωρίσουμε την μικρή πόλη Σρέμσκι Καρλόβσκι (Κάρλοβιτς) και θα θαυμάσουμε το κάστρο <<Πετροβαραντίν>>. Ένα από τα πιο σημαντικά μνημεία της χώρας. Συνεχίζουμε επισκεπτόμαστε το Νόβι Σάντ, μια πόλη γεμάτη χρώματα! Θα περιηγηθούμε στην πόλη, η οποία είναι Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης για το 2022, θα θαυμάσουμε τα κτίρια με την μοναδική αρχιτεκτονική τους και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο. Το απόγευμα οδεύουμε προς Βελιγράδι όπου και θα έχουμε δείπνο και διανυκτέρευση.

 

 

3Η ΜΕΡΑ
ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)

Πρωινό, επιβίβαση στο πούλμαν και ξεκινάμε για την ξενάγηση μας για την πόλη με την αστείρευτη ενέργεια! Το Βελιγράδι είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας. Βρίσκεται στην συμβολή των ποταμών Σάβου και Δούναβη και έχει πλυθησμό 1,23 εκατομμύρια. Είναι μία από τις παλαιότερες πόλεις της Ευρώπης καθώς χτίστηκε από τους Κέλτες τον τρίτο αιώνα π.Χ. Μπορεί οι βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ το 1999 να έχουν αφήσει ακόμη ανοιχτές πληγές στην πόλη, όμως είναι λίγα τα σημεία που θυμίζουν εκείνους τους χαλεπούς καιρούς. Η πλευρά απέναντι από το ποτάμι, ονομάζεται <<Νέο Βελιγράδι>> και αυτό συμβαίνει διότι εκεί χτυπάει η καρδιά της σύγχρονης πόλης. Εκεί έχουν χτιστεί σύγχρονα κτίρια, ουρανοξύστες κτλ. Μετά την ξενάγησή μας, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στην πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση. 

 

 

4Η ΜΕΡΑ
ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΝΙΣ

Μετά το πρωινό μας, αναχωρούμε για την ιστορική πόλη Topola χτισμένη στην καρδιά των μεγάλων σέρβικών αμπελώνων. Εδώ εκλέχθηκε και ο αρχηγός της πρώτης Σερβικής επανάστασης ο Εθνικός ήρωας της χώρας, Καραγεώργης Σερβίας. Συνεχίζουμε για Νις, την πόλη με τον έντονο <<βαλκανικό χαρακτήρα>>! Η Νις είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη στη Σερβία και μία από τις παλαιότερες πόλεις σε όλη την Ευρώπη. Ιδρύθηκε το 279 π.Χ., αλλά πολύ γρήγορα καταλήφθηκε από τους Ρωμαίους και αργότερα, τους Οθωμανούς. Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, το Νις κυβερνήθηκε από τους Γερμανούς Ναζί, οι οποίοι προκάλεσαν όλεθρο στην πόλη, σκοτώνοντας πολλούς πολίτες της. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να περιηγηθούμε στη πόλη και να απολαύσουμε το φαγητό μας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

 

5Η ΜΕΡΑ
ΝΙΣ – ΠΑΤΡΑ

Μετά το πρωινό, αφήνουμε την Σερβία και ξεκινάμε το ταξίδι της επιστροφής μας για τον συνοριακό σταθμό των Ευζώνων. Έλεγχος των διαβατηρίων και συνεχίζουμε για την Πάτρα με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό. Άφιξη το βράδυ και τέλος της εκδρομής.

 

 

Τιμή σε δίκλινο δωμάτιο : 300,00€  κατ’ άτομο

Διαφορά  μονόκλινου     : 100,00€   επιπλέον

 

Περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας
  • Μία διανυκτέρευση με ημιδιατροφή στο Κραγκούγιεβατς σε 4* ξενοδοχείο.
  • Δύο διανυκτερεύσεις με ημιδιατροφή σε 4* ξενοδοχείο στο Βελιγράδι.
  • Μία διανυκτέρευση με ημιδιατροφή στη Nις σε 4* ξενοδοχείο.
  • Δημοτικός φόρος πόλεων.
  • Ελληνόφωνος αρχηγός, ξεναγός.
  • Εκδρομές, ξεναγήσεις, περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Αρχηγός - Συνοδός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 

Δεν Περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους & θεάματα.
  • Επιπλέον γεύματα - δείπνα, ποτά, φιλοδωρήματα.
  • Και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο και γενικά ότι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα.

Σημείωση: Η ανωτέρω ροή τής εκδρομής, ξεναγήσεων, περιηγήσεων ενδέχεται να αλλάξει για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος χωρίς καμία παράληψη.

 

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

ΝΕΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ή ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΕ ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ

ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 100€ κατά την κράτηση.