ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΠΡΕΣΠΕΣ – ΝΥΜΦΑΙΟ

Νοέμβριος 29, 2019
3ήμερη
130€ / άτομο για διαμονή σε δίκλινο

29/11-01/12/2019

1η ΗΜΕΡΑ: Αναχώρηση από το κεντρικό σταθμό του ΚΤΕΛ Ν. ΑΧΑΙΑΣ ΑΕ.  στις 7.00 π.μ. με ενδιάμεσες στάσεις  για καφέ και ξεκούραση. Λίγο πριν φτάσουμε στην Καστοριά θα επισκεφτούμε τον Λιμναίο οικισμό του Δισπηλιού, ο οποίος ανακαλύφθηκε τυχαία το 1932. Είναι ένας από τους αρχαιότερους οικισμούς που έχουν ανακαλυφθεί στην Ευρώπη και τοποθετείται γύρω στο 5.500 π.Χ. Το απόγευμα ελεύθερη βόλτα και φαγητό στην γραφική Καστοριά, πλάι στην λίμνη με θέα τον γαλαζοπράσινο συνδυασμό των χρωμάτων βουνού και λίμνης. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο το βράδυ.
 
 
2η ΗΜΕΡΑ: Αφού πάρουμε το πρωινό μας αναχωρούμε για τις Πρέσπες σ’ έναν από τους προστατευόμενους Εθνικούς Δρυμούς της χώρας μας. Η Μικρή και η Μεγάλη Πρέσπα είναι τα  υγρά σύνορα μεταξύ  Ελλάδας, Αλβανίας και πρώην Γιουγκοσλαβίας. Εκεί θα σταματήσουμε για να επισκεφτούμε το νησάκι Άγιος Αχίλλειος στην Μικρή Πρέσπα. Φεύγοντας από εκεί συνεχίζουμε για το χωριό Ψαράδες στις όχθες της  Μεγάλης Πρέσπας  όπου θα γίνει στάση για το μεσημεριανό μας. Το απόγευμα  θα επισκεφτούμε το μοναστήρι της Μαυριώτισσας, χαρακτηριστικό γνώρισμα του οποίου είναι οι εξωτερικές του τοιχογραφίες καθώς επίσης και για το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της οθωμανικής κυριαρχίας έχουν αφαιρεθεί από όλες τις τοιχογραφίες του ναού τα μάτια από τα εικονιζόμενα πρόσωπα. Ελεύθερο βράδυ στην Καστοριά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.
        
3η ΗΜΕΡΑ: Αφού πάρουμε το πρωινό μας ξεκινάμε για να επισκεφτούμε το Νυμφαίο, το  αλπικό στολίδι της Φλώρινας σε υψόμετρο 1.350 μ. Περικυκλωμένο από δάση οξιάς και καταπράσινη φύση, έχει την τύχη να αποτελεί ένα σημαντικό πόλο έλξης των τουριστών. Εκεί θα μείνουμε για να κάνουμε ξενάγηση στο Περιβαλλοντικό Πάρκο Προστασίας της καφέ Αρκούδας «ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ» όπου φιλοξενούνται κακοποιημένες αρκούδες. Αναχωρούμε για να καταλήξουμε για το μεσημεριανό μας γεύμα στον τελευταίο μας προορισμό τα Γρεβενά για φαγητό. Μετά το φαγητό επιστρέφουμε στην πόλη μας με ενδιάμεσες στάσεις.

              

Τιμή κατ’ άτομο  130,00 ευρώ για διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο
Επιβάρυνση μονόκλινου 40,00 ευρώ.

Στην τιμή περιλαμβάνεται:
•    2 διανυκτερεύσεις με πρωινό στο 4* Afkos Grammos Boutique Hotel.
•    Μεταφορά με πολυτελές λεωφορείο του γραφείου μας
•    Αρχηγός-συνοδός

Δεν περιλαμβάνονται:
•    Ό,τι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα.
•    Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κτλ.

Παρατηρήσεις:
Η ροή του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας.
Οι κρατήσεις θεωρούνται έγκυρες κατόπιν κατάθεσης προκαταβολής 70,00€.