ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΙΚΡΟΚΑΣΤΡΟΥ- ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΥΡΙΩΤΙΣΣΑΣ - ΠΡΕΣΠΕΣ

Μάρτιος 25, 2022
3ήμερη
140€ / άτομο

25-27/03/22 ΤΡΙΗΜΕΡΗ

Γ’ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

1η ΗΜΕΡΑ:

Αναχωρούμε στις 07:00 π.μ. από το Υπεραστικό Σταθμό ΚΤΕΛ Ν. ΑΧΑΙΑΣ όπου μετά από ενδιάμεσες στάσεις φτάνουμε στην πανέμορφη Καστοριά, όπου και θα γευματίσουμε. Μετά το μεσημεριανό μας, συνεχίζουμε για το πανέμορφο γυναικείο μοναστήρι της Παναγίας Μικροκάστρου, αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου με την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας. Ο ναός χτίστηκε το 1797 και έχει εξαιρετικής τέχνης τοιχογραφίες.  Αφού παρακολουθήσουμε την Ακολουθία των Γ’ χαιρετισμών, θα συνεχίσουμε για να επισκεφθούμετο μοναστήρι της Μαυριώτισσας. Χαρακτηριστικό γνώρισμα του είναι οι εξωτερικές του τοιχογραφίες καθώς επίσης και το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της οθωμανικής κυριαρχίας έχουν αφαιρεθεί από όλες τις τοιχογραφίες του ναού τα μάτια από ταεικονιζόμενα πρόσωπα. Συνεχίζουμε για το ξενοδοχείο μας στο Νεστόριο Καστοριάς.Τακτοποίηση και ξεκούραση.

2η ΗΜΕΡΑ: Αφού πάρουμε το πρωινό μας αναχωρούμε για τις Πρέσπες σ’ έναν από τους προστατευόμενους Εθνικούς Δρυμούς της χώρας μας. Η Μικρή και η Μεγάλη Πρέσπα είναι τα  υγρά σύνορα μεταξύ  Ελλάδας- Αλβανίας και πρώην Γιουγκοσλαβίας. Εκεί θα σταματήσουμε για να επισκεφτούμε το νησάκι Άγιος Αχίλλειος στην Μικρή Πρέσπα. Φεύγοντας, συνεχίζουμε για το χωριό Ψαράδες στις όχθες της  Μεγάλης Πρέσπας. Επόμενη στάση μας η πανέμορφη Φλώρινα, όπου θα έχουμε χρόνο για την βόλτα μας και το μεσημεριανό μας. Επιστροφή στο Νεστόριο στο ξενοδοχείο μας.

3η ΗΜΕΡΑ:

Μετά το πρωινό μας θα επισκεφτούμε το Νυμφαίο, το  αλπικό στολίδι της Φλώρινας. Περικυκλωμένο από δάση οξιάς και καταπράσινη φύση, έχει την τύχη να αποτελεί ένα σημαντικό πόλο έλξης των τουριστών. Εκεί, εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες, θα γίνει ξενάγηση στο Περιβαλλοντικό Πάρκο Προστασίας της καφέ Αρκούδας «ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ» όπου φιλοξενούνται κακοποιημένες αρκούδες. Επόμενη επίσκεψή μας ο Παλαιός Άγιος Αθανάσιος, όπου θα γευματίσουμε κιόλας. Χτισμένος σε υψόμετρο 1200 μέτρων, στους πρόποδες του όρους Βόρας, παρά το γεγονός, ότι πριν από μερικά χρόνια είχε νεκρώσει, αποτελεί πλέον τον πιο χειμερινό προορισμό της Βόρειας Ελλάδας. Το χωριό χτίστηκε στα τέλη του 16ου αιώνα από Ηπειρώτες ενώ το 1992 χαρακτηρίστηκε παραδοσιακός. Με την δημιουργία του χιονοδρομικού κέντρο Καϊμακτσαλάν, το χωριό μεταμορφώθηκε σε έναν κοσμικό οικισμό, απ’ τους  ομορφότερους ορεινούς οικισμούς  της  Ελλάδας. Επιστροφή  στην πόλη μας με ενδιάμεσες στάσεις.

Τιμή κατ’ άτομο  140,00€ για διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο

Διαφορά μονόκλινου 50,00€.

 

Στην τιμή περιλαμβάνεται:

  • Δυο διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* στο Νεστόριο Καστοριάς.
  • Μεταφορά με πολυτελές λεωφορείο του γραφείου μας
  • Αρχηγός-συνοδός

Παρατηρήσεις:

Η ροή του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας.