ΙΚΑΡΙΑ - 4 ΜΕΡΕΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΜΑΚΡΟΖΩΙΑΣ

Σεπτέμβριος 6, 2018
4ήμερη
175€/ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο, επιβάρυνση μονόκλινου 50€

1Η ΗΜΕΡΑ: Συγκέντρωση στον κεντρικό σταθμό του ΚΤΕΛ στις 02:30πμ   με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά. Επιβίβαση στο πλοίο και στις 07.35 απόπλους για Ικαρία. Άφιξη στον Εύδηλο και το παραδοσιακό του λιμάνι με τις πολύχρωμες βαρκούλες που αποτελεί και την κύρια πύλη εισόδου της Βόρειας Ικαρίας. Πρώτος μας σταθμός ο γραφικός Αρμενιστής όπου θα έχουμε σύντομη παραμονή και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το χωριό Χριστός Ραχών γνωστό και ως ‘Το χωριό που δεν κοιμάται ποτέ!’. Το χωριό έγινε γνωστό στους επισκέπτες τα τελευταία χρόνια, για τη νυχτερινή ζωή των κατοίκων και το ωράριο των τοπικών καταστημάτων που ανοίγουν αργά το βράδυ. Συνήθεια που έχει τις ρίζες της στην εποχή των πειρατών και έκανε διάσημο το χωριό για τον <Ικαριώτικο χρόνο>.

Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και ελεύθερος χρόνος να περιηγηθούμε στον Εύδηλο, που αποτελεί ένα από τα γραφικότερα χωριά της Νικαριάς. Με τις παραδοσιακές κατοικίες του και τα γραφικά καλντερίμια με τις ολάνθιστες αυλές και με την ιδιαίτερη πλατεία του καθώς και με τα παραδοσιακά καφενεία και ταβερνάκια. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: Πρωινό και αναχώρηση για την πρωτεύουσα του νησιού τον Άγιο Κήρυκο ή αλλιώς ο Άγιος, όπως τον αποκαλούν οι ντόπιοι, στο λιμάνι του οποίου ο επισκέπτης θα θαυμάσει το μοναδικό, σε χαρακτηριστικά, μεταλλικό άγαλμα που απεικονίζει τον Ίκαρο με τα φτερά του, την Ικαριάδα. Στην πλακοστρωμένη παραλιακή πλατεία με τα πολλά μαγαζάκια θα πιούμε τον καφέ μας και από εκεί θα κατευθυνθούμε στην όμορφη παραλία Θέρμα - γνωστή για την χρυσαφένια ψιλή άμμο - όπου θα έχουμε χρόνο για μπάνιο και βόλτα ενώ προαιρετικά υπάρχει η δυνατότητα για κρουαζιέρα στους Φούρνους, το θρυλικό νησί των Κουρσάρων που σήμερα είναι γνωστό για το άφθονο φρέσκο ψάρι του αλλά και για τις μαγευτικές παραλίες του. Επιστροφή το απόγευμα στον Εύδηλο, ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ

Πρωινό και σήμερα θα κινηθούμε προς τον παραλιακό Μαγγανίτη που γοητεύει με τα γραφικά σπίτια και αυλές, κάτω από τον επιβλητικό γρανιτόβραχο του Αθέρα, γνωστός για τα πεντακάθαρα νερά του στα οποία θα έχουμε χρόνο για μπάνιο και γεύμα ή προαιρετικά σε κάποια από τις κρυστάλλινες θάλασσες των γύρω παραλιών όπως το Καρκινάγρι, οι Σεϋχέλλες αλλά και η Τραπάλου τις οποίες μπορεί με σκάφος να τις επισκεφθεί κάποιος. Επιστροφή στον Εύδηλο, ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

 

4η ΗΜΕΡΑ

Πρωινό και αναχώρηση για το χωριό Πηγή όπου θα επισκεφθούμε την Ι.Μ. Θεοκτίστης, χτισμένη στα ερείπια του παλαιού μοναστηριού από το 1688 και εξ’ ολοκλήρου τοιχογραφημένη με μορφές Αγίων και παραστάσεις της Παλαιάς και Καινής Διαθήκης. Κατόπιν συνεχίζουμε για το φημισμένο παραθαλάσσιο θέρετρο Νας με την αμμώδη παραλία του όπου θα έχουμε χρόνο για μπάνιο και γεύμα ενώ στη συνέχεια επιστρέφουμε Εύδηλο όπου θα έχουμε λίγο ελεύθερο χρόνο πριν αποχαιρετήσουμε την όμορφη Νικαριά και επιβιβαστούμε στο πλοίο για το ταξίδι της επιστροφής.

 

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο 175,00 ευρώ σε δίκλινο δωμάτιο

Επιβάρυνση μονόκλινου 50,00 ευρώ

 

Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται:

  • Μεταφορά με πολυτελές πούλμαν σε όλη τη διαδρομή
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πειραιάς– Ικαρία – Πειραιάς
  • Διαμονή στο ξενοδοχείο  Atheras/Kerame 3* με πρωϊνό
  • Αρχηγός – Συνοδός
  • Φόρος Διαμονής