ΗΜΕΡΗΣΙΑ - ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ - ΑΓ.ΛΑΥΡΑ 28/11/20 (ΜΕ ΟΔΟΝΤΩΤΟ)

Νοέμβριος 28, 2020
1ήμερη
20€ / άτομο

Αναχώρηση 08.00 για ΔΙΑΚΟΠΤΟ, όπου βρίσκεται η αφετηρία του οδοντωτού Σιδηροδρόμου (προαιρετικό)έργο τέχνης ανθρώπων, που ταιριάζει απόλυτα με το μοναδικό φυσικό περιβάλλον που διατρέχει, το φαράγγι του Βουραϊκού, το έργο τέχνης της φύσης.

Επιβίβαση στο τραινάκι για μια φανταστική διαδρομή  και περνώντας τη ΖΑΧΛΩΡΟΥ φτάνουμε στα ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ, όπου θα περιμένει το λεωφορείο μας, με τους επιβάτες που δεν επιθυμούν την εκεί μετάβαση με τον οδοντωτό.

Πόλη με εκπληκτική φυσική ομορφιά, που θεωρείται τόπος σταθμός στην ιστορία της νεότερης Ελλάδας. Θα επισκεφθούμε το μνημείο και το μουσείο του ολοκαυτώματος, το ρολόι του Μητροπολιτικού Ναού στο κέντρο της πλατείας, το οποίο είναι σταματημένο την ώρα που έγινε η εκτέλεση των ανδρών της πόλης, καθώς και το Παλάτι της Παλαιολογίνας, το οποίο πιθανολογείται πως κτίστηκε από το Θωμά Παλαιολόγο. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα στην πόλη και ψώνια στα τοπικά μαγαζιά της περιοχής.

Στη συνέχεια  θα επισκεφθούμε την  Ιστορική Μονή της Αγίας Λαύραςτον τόπο όπου ο Παλαιών Πατρών Γερμανός ύψωσε το λάβαρο της Επανάστασης του 1821. Θα επισκεφθούμε το σκευοφυλάκιο της Μονής όπου στεγάζονται ανεκτίμητα κειμήλια, όπως το λάβαρο της Επανάστασης, τα άμφια και η ποιμαντορική ράβδος του Παλαιών Πατρών Γερμανού, καθώς και το αδαμαντοκόλλητο Ευαγγέλιο, δώρο της Αικατερίνης της Μεγάλης της Ρωσίας.

 

Γυρίζοντας προς την πόλη μας, θα επισκεφθούμε το Ιστορικό Μοναστήρι του         ΜΕΓΑΛΟΥΣΠΗΛΑΙΟΥ  φωλιασμένο σ΄ έναν άγριο και απότομο βράχο ύψους 120μ  στην  οροσειρά του Χελμού σε υψόμετρο 940 μ. επάνω από την απότομη χαράδρα του Βουραϊκού. Το μοναστήρι κατά την παράδοση ιδρύθηκε το 362μχ από τους μοναχούς Συμεών και Θεόδωρο στη θέση που βρέθηκε η  θαυματουργή εικόνα της Παναγιάς της Μεγαλοσπηλαιώτισσας, στο βάθος της σπηλιάς εκεί όπου υπάρχει η πηγή . Η εικόνα βρέθηκε από μια βοσκοπούλα και είναι πλασμένη από κερί και μαστίχα από τον Ευαγγελιστή Λουκά (είναι η εικόνα που χαράχτηκε στον κορμό του πλατάνου             -ΠΛΑΤΑΝΙΩΤΙΣΣΑ- όταν οι διωκόμενοι μοναχοί κατέφυγαν στην κουφάλα του, κατά την περίοδο των εικονομαχιών, προκειμένου να την διασώσουν).  Από τον εξώστη η θέα είναι μοναδική .                                                                             

Επιστροφή στην Πάτρα το βράδυ, έχοντας γνωρίσει καλύτερα την περιοχή που μας περιβάλλει..

                                                            

Τιμή κατά άτομο: 20,00€

 

Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται :

  • Μεταφορά με πολυτελές  λεωφορείο, του γραφείου μας
  • Συνοδός γραφείου