ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ 2018: «ΑΧΑΡΝΕΙΣ» του Αριστοφάνη

Ιούνιος 29, 2018
2ήμερη
70€ (με εισιτήριο πάνω διάζωμα), 80€ (με εισιτήριο κάτω διάζωμα)

ΔΙΗΜΕΡΗ 29-30/6/2018

«ΑΧΑΡΝΕΙΣ» του Αριστοφάνη

 

ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ – ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ ΝΑΥΠΛΙΟ

 

       Στους Αχαρνείς, ένα από τα πιο αντιπολεμικά έργα του Αριστοφάνη, πρωταγωνιστεί ο Δικαιόπολις, ένας ηλικιωμένος αγρότης που αγανακτισμένος από την αδράνεια της πόλης παρά τον πόλεμο που συνεχίζεται, αποφασίζει να αυτενεργήσει: στέλνει προσωπικό αγγελιοφόρο στους Σπαρτιάτες, προτείνοντάς τους να συνάψουν ειρήνη. Έτσι, αρχίζουν να τον καταδιώκουν και οι πολεμοχαρείς Αχαρνείς, που θέλουν να εκδικηθούν τους Σπαρτιάτες, αλλά και ο αξιωματικός Λάμαχος, λίγο πριν φύγει για μία ακόμα μάχη. Θα καταφέρει να τους πείσει ο Δικαιόπολις για τα πλεονεκτήματα της ειρήνης;

  Ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο Παύλος Χαϊκάλης, ο Κώστας Κόκλας, ο Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης, ο Τάκης Παπαματθαίου, αναλαμβάνουν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους για να μας μιλήσουν μέσα από το πρώτο σωζόμενο έργο του Αριστοφάνη, για έννοιες όπως η ειρήνη και η δικαιοσύνη.

Στο πλευρό τους θα βρεθούν ταλαντούχοι ηθοποιοί και μουσικοί (αλφαβητικά): Βατικιώτης Νίκος, Ζουγανέλης Αλέξανδρος, Καμμένος Παναγιώτης, Κατσώλης Παναγιώτης, Κοράκης Κωνσταντίνος, Κυπαρίσσης Βαγγέλης, Κωστάκης Ηρακλής, Παυλίδης Παύλος, Πετκίδης Μάριος, Σταμούλης Γρηγόρης, Τσουρνάκης Γιώργος, Φλέουρας Χάρης, Χιώτης Χάρης.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Απόδοση-Σκηνοθεσία-Χορογραφίες: Κώστας Τσιάνος

Σκηνικά-Κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ

Μουσική: Γιώργος Ανδρέου

Μουσική διδασκαλία: Παναγιώτης Τσεβάς

Παραγωγή: Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη

 

Μετά την παράσταση θα διανυκτερεύσουμε στο  όμορφο Ναύπλιο  και την επόμενη ημέρα αφού πάρουμε το πρωϊνό στο ξενοδοχείο μας θα κάνουμε την βόλτα μας στα γραφικά πλακόστρωτα σοκάκια και θα αναχωρήσουμε να απολαύσουμε το μπάνιο μας και το φαγητό μας στο Παράλιο Άστρος Κυνουρίας. Ελεύθερος χρόνος και το απογευματάκι θα αναχωρήσουμε για την Πάτρα.

 

  Αναχώρηση από Πάτρα  από το σταθμό του ΚΤΕΛ. Έναρξη παράστασης 21.00

 

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο:       70  ,00 (με εισιτήριο πάνω διάζωμα)   

                                                                             80 ,00 (με εισιτήριο κάτω διάζωμα)

Διαμονή στο κεντρικό ξενοδοχείο Ναυπλίου «Ρεξ»