ΔΙΗΜΕΡΗ ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ -ΚΟΝΙΤΣΑ-ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΔΙΗΜΕΡΗ ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ -ΚΟΝΙΤΣΑ-ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Οκτώβριος 27, 2018
2ήμερη
κατ’ άτομο 100 € σε δίκλινο δωμάτιο

ΠΟΛΥΤΕΛΗΣ ΑΠΟΔΡΑΣΗΣΤΟ 5* GRANDSERAI CONGRESS & SPA HOTEL

 27-28/10/2018

1η ΗΜΕΡΑ:

Αναχώρηση στις 07:00 από Πάτρα με προορισμό τα Ζαγοροχώρια, με ενδιάμεση στάση.

Πρώτη μας επίσκεψη το Τσεπέλοβο και αμέσως μετά θα πάμε στο Γεφύρι του Κόκκορη που βρίσκεται στο Ζαγόρι του νομού Ιωαννίνων. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό μονότοξο γεφύρι που βρίσκεται μεταξύ των χωριών Κουκούλι, Δίλοφο και Κήποι στο Κεντρικό Ζαγόρι. Έχει μήκος 24 περίπου μέτρα και ύψος 13 μέτρα. Στη συνέχεια θα πάμε στο Μονοδένδρι όπου θα επισκεφθούμε την Ι.Μ. Αγίας Παρασκευής. Η συγκεκριμένη τοποθεσία προσφέρει καταπληκτική θέα της χαράδρας του Βίκου, όπου φαίνεται το πολύ μεγάλο βάθος της χαράδρας και τον Βίκο να κυλά στο κατώτερο σημείο της. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό και βόλτα.
 

Αμέσως μετά θα κατευθύνουμε προς την Κόνιτσα, η οποία είναι χτισμένη αμφιθεατρικά στους πρόποδες του βουνού Γυμνάδι και η φυσική της ομορφιά είναι αξεπέραστη. Είναι κτισμένη κατά το παραδοσιακό στυλ της Ηπειρώτικης αρχιτεκτονικής. Κατά την επίσκεψη σας θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε τα παλιά πετρόκτιστα αρχοντικά τα οποία στέκονται από την εποχή της Τουρκοκρατίας καθώς και το περίφημο Γεφύρι της. Τέλος θα πάρουμε το δρόμο για τα Γιάννενα όπου βρίσκεται και το ξενοδοχείο μας, περνώντας απ’ το ένδοξο Καλπάκι όπου πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του Ελληνοϊταλικού Πολέμου (Νοέμβριος 1940) σφοδρές συγκρούσεις, στις οποίες επικράτησε ο Ελληνικός Στρατός. Ελεύθερος χρόνος και διανυκτέρευση.
 

 

2η ΗΜΕΡΑ:

Μετά το πρωινό μας και αφού θα έχουμε απολαύσει το υπέροχο ξενοδοχείο μας 5 αστέρων, θα είμαστε ελεύθεροι για βόλτα  στην πόλη όπου δεσπόζει η Παμβώτιδα η αλλιώς, λίμνη της «κυρά Φροσύνης» με το νησάκι της.
 
Στην πόλη των Ιωαννίνων θα έχουμε μπόλικο ελεύθερο χρόνο. Μπορούμε να παρακολουθήσουμε την παρέλαση και να επισκεφθούμε το Κάστρο όπου αναπτύχθηκαν τα ελληνικά γράμματα. Εκεί έζησε ο Αλή Πασάς με την κυρά Βασιλική κι εκεί ερωτεύτηκε την κυρά Φροσύνη. Επίσης μπορούμε να επισκεφτούμε το Μουσείο Αργυροτεχνίας  στην Ακρόπολη του Ιτς Καλέ, το Φετιχιέ Τζαμί κ.α., η να πάρουμε την βαρκούλα και να επισκεφτούμε το νησάκι.
 
Τέλος θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής περνώντας από την Άρτα με άφιξη στη Πάτρα αργά το βράδυ.

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο 100,00 ευρώ σε δίκλινο δωμάτιο

Επιβάρυνση μονόκλινου 50,00 ευρώ

Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται:

•    Μεταφορά με πολυτελές πούλμαν
•    Μία διανυκτέρευση με πρωινό στο 5* Grand Serai στα Ιωάννινα
•    Αρχηγός - Συνοδός