ΔΑΒΙΑ – ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΙ – ΛΙΜΠΟΒΙΤΣΙ

Νοέμβριος 28, 2021
1ήμερη
25€

ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ 28/11/2021

Αναχώρηση στις 07:30 από το σταθμό του ΚΤΕΛ με προορισμό την Τρίπολη με ενδιάμεση στάση. Πρόκειται για μια ονειρεμένη διαδρομή. Περνώντας την Τρίπολη μετά από 14 υπέροχα χιλιόμετρα, μέσα στη φύση, μπαίνει κανείς στην επικράτεια της Φαλάνθου. Όλα τα χωριά είναι εξαιρετικά διατηρημένα από αρχιτεκτονική άποψη. Πετρόχτιστα σπίτια, καλοδουλεμένες κρήνες και βέβαια ένας ιστορικός πλάτανος σε κάθε πλατεία, σημείο συνάντησης των ντόπιων και των επισκεπτών.

Η Δαβιά, ή μάλλον οι Δαβιές, μιας και χωρίζεται σε Άνω και Κάτω επικράτεια, υπήρξε στους Μέσους Χρόνους σπουδαίο θρησκευτικό και καλλιτεχνικό κέντρο. Οι πολλές εκκλησίες είναι όλες αληθινά στολίδια.

Από τη Δαβιά φτάνει κανείς στο υπέροχο Χρυσοβίτσι, ένα από τα ορεινότερα χωριά της Πελοποννήσου. Η απόστασή του από την Τρίπολη είναι μόλις 21 χιλιόμετρα. Εδώ λειτουργεί το Μουσείο δασικής ιστορίας, στο ιστορικό κτήριο που μέχρι το 1972 ήταν εργοστάσιο ξυλείας. Το Χρυσοβίτσι είναι πνιγμένο στα έλατα και η διαδρομή για να φτάσει κανείς εδώ είναι απολαυστική.

Στη Φάλανθο, βρίσκεται το μοναδικό Λιμποβίσι, το χωριό που γέννησε τον Κολοκοτρώνη. Το ανακαινισμένο πατρικό του γέρου του Μοριά και η εκκλησία του Αγίου Ιωάννου με τη μακραίωνη ιστορία της, αποτελούν Προσκυνηματικούς τόπους για ένα μεγάλο πλήθος επισκεπτών.

 

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο:             25,00 ευρώ

                                                             

Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται :

  • Μεταφορά με λεωφορείο του Patras Travel με δωρεάν σύνδεση WiFi
  • Συνοδός γραφείου