ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ με την ΝΕΝΑ ΜΕΝΤΗ

Ιανουάριος 27, 2024
1ήμερη
από 40€ στην Γ’ Ζώνη

27/01/2024

Γιώργος"Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας το συνέλαβα νέος, το έγραψα άντρας, το ξανάγραψα μεσόκοπος, το τελείωσα σχεδόν γέρος. Είναι το έργο όλης μου της ζωής”Το αριστούργημα της νεοελληνικής δραματουργίας, που ο ίδιος ο συγγραφέας έχει χαρακτηρίσει ως "το καλύτερο έργο της ζωής του"

ΥΠΟΘΕΣΗ

Το έργο διαδραματίζεται στη Ζάκυνθο και αποτελεί θεατρική διασκευή ενός μικρού θεατρικού διηγήματος με τον ίδιο τίτλο, από τον Γρηγόριο Ξενόπουλο. Η άλλοτε αρχοντική οικογένεια των Βαλέρηδων έχει ξεπέσει οικονομικά. Η γριά Βαλέραινα έχει μία συνταγή για τη «θέλλα» των ματιών, την οποία έχει ορκιστεί πως θα κρατήσει μυστική και θα παρέχει το φάρμακο αφιλοκερδώς σε όποιον το έχει ανάγκη. Ωστόσο, η φτώχεια και η ανέχεια κλονίζουν την οικογένεια και η Βαλέραινα δέχεται ένα σωρό δελεαστικών προτάσεων για την πώληση του μυστικού. Σε αυτή τη σύγκρουση, μεταξύ χρέους και ανάγκης, ο Ξενόπουλος δίνει μία μεγαλοφυή λύση.

Σπουδαίες ηθοποιοί του ελληνικού θεάτρου, όπως η Ευαγγελία Παρασκευοπούλου, η Μαρίκα Κοτοπούλη, η Κυβέλη και η Άννα Συνοδινού έχουν ερμηνεύσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο και το έργο έχει σημειώσει τεράστια επιτυχία.  

 

Η Βασιλική Τρουφάκου ερμηνεύει τον ρόλο της νεαρής νύφης, ο Νίκος Νίκας τον γιο Κόντε Βαλέρη, ενώ η Μαρία Κανελλοπούλου κρατά τον ρόλο της οικονόμου. Μαζί τους, οι ηθοποιοί: Δημήτρης Καπετανάκος, Δημήτρης Αριανούτσος, Μαριάννα Τουντασάκη, Γιώργος Λόξας, Φαίη Φραγκαλιώτη, Άννα-Μαρία Κατσουλάκη

 

 Έναρξη παράστασης 21:00

Αναχώρηση από Πάτρα 14:00.

 

Τιμή συμμετοχής κατά άτομο:

Ζώνη VIP : 65,00€.

Ζώνη Β’:    50,00€.

Ζώνη Γ’:     40,00€.

Στην τιμή περιλαμβάνεται:

  • Εισιτήριο παράστασης.
  • Κόστος μετακίνησης με πολυτελές πούλμαν του γραφείου μας
  • Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας.

 

 

Η κράτηση θέσεων θεωρείται έγκυρη κατόπιν κατάθεσης προκαταβολής.