ΒΑΛΙΑ ΚΑΛΝΤΑ

Σεπτέμβριος 13, 2019
3ήμερη
140€ / άτομο για διαμονή σε δίκλινο

1η ΗΜΕΡΑ: Πάτρα – Ιωάννινα – Σαμαρίνα – Χιον/μικό Βασιλίτσας - Φιλιππαίοι

Αναχώρηση με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο από Πάτρα για Βάλια Κάλντα στις 07:00. Περνάμε τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου και συνεχίζουμε με κατεύθυνση τα Ιωάννινα, μετά από μία στάση θα συνεχίσουμε για τα μαγευτικά χωριά της Βάλια Κάλντα (ζεστή κοιλάδα) με πρώτη μας επίσκεψη στο πιο ψηλό χωριό της Ελλάδας (1500μ. υψμ.), την υπέροχη Σαμαρίνα.  Ελεύθερος χρόνος και αναχώρηση  για το χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας. Από εκεί παίρνουμε το δρόμο για το Φιλιππαίους  όπου βρίσκεται και το ξενοδοχείο μας για διανυκτέρευση.

 

 2η ΗΜΕΡΑ: Φιλιππαίοι – Ξενάγηση με 4x4 –Περιβόλι- Βοβούσα– Φιλιππαίοι

Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε την με 4x4 (προαιρετική) περιήγηση στον Εθνικό Δρυμό της Βάλια Κάλντα. Μετά το πέρας της ξενάγησης, επιβίβαση στο πούλμαν που θα βρίσκεται στο χωριό Περιβόλι με τους υπόλοιπους που ενδεχομένως  δεν ακολουθήσουν την περιήγηση και θα συνεχίσουμε για τη Βοβούσα, το νοτιότερο χωριό των Ζαγοροχωρίων. Μπαίνοντας στο χωριό θα ακούσετε τη βοή των νερών του ποταμού που περνάει μέσα από αυτό. Μάλιστα οι ντόπιοι υποστηρίζουν ότι λόγω της «βοής των νερών» ονομάστηκε Βοβούσα. Γύρω από το ποτάμι υπάρχουν αξιόλογοι οικότοποι που φιλοξενούν σπάνια πλούσια χλωρίδα και πανίδα. Στη μέση του χωριού, θα συναντήσετε ένα πέτρινο γεφύρι, μονότοξο, που ενώνει τις δυο όχθες και γειτονιές του χωριού. Χτίστηκε το 1748 από τον Αλέξιο Μήσιο και έχει αναγνωριστεί ως νεώτερο αρχαιολογικό μνημείο.   Ελεύθερος χρόνος για φαγητό, και βόλτα.

 

 3η ΗΜΕΡΑ: Φιλιππαίοι – Ζιάκας – Σπήλαιο – Γεφύρι Πορτίτσας – Πάτρα .

Πρόγευμα και αναχώρηση με πρώτο σταθμό μας το χωριό Ζιάκας με το ομώνυμο γεφύρι. Στη συνέχεια  θα επισκεφθούμε το Σπήλαιο με το  κάστρο, όπου βρίσκεται και η Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Στα χρόνια της Τουρκοκρατίας η μονή λειτούργησε ως κρυφό σχολειό και ως νοσοκομείο για τους τραυματίες και σύμφωνα με την προφορική παράδοση την επισκέφθηκε δύο φορές ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός. Συνεχίζουμε προς την είσοδο του φαραγγιού όπου υπάρχει το δίτοξο ονομαστό γεφύρι της Πορτίτσας το οποίο κτίσθηκε το 1743. Κατόπιν αναχωρούμε για το χωριό Μηλιά Γρεβενών όπου βρίσκεται το πανέμορφο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας με τα απολιθώματα ελεφάντων κ.α..

 Εν συνεχεία παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής όπου μέσω Εγνατίας και με μερικές στάσεις θα επιστρέψουμε στην Πάτρα το βράδυ.

 

 Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο για διαμονή σε δίκλινο:                  140,00€

 

Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται:          

  • Αρχηγός – Συνοδός γκρουπ
  • Διαμονή με πρωινό στο Agnanti tou Bega Hotel 3* στους Φιλιππαίους
  • Μετακίνηση σε όλους τους παραπάνω προορισμούς με πολυτελές λεωφορείο
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Τέλος διανυκτέρευσης
  • Α.Π.Υ
  • Είσοδος στο παλαιοντολογικό μουσείο Μηλιάς.

 

Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνεται:

  • Ότι δεν αναφέρεται στα ανωτέρω ως συμπεριλαμβανόμενο.
  • Ξενάγηση με 4x4 στον Εθνικό Δρυμό της Βάλια Κάλντα 40€

 

Παρατηρήσεις:

  • Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.