ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑ-ΚΑΡΥΤΑΙΝΑ-ΣΤΕΜΝΙΤΣΑ–ΖΑΤΟΥΝΑ-ΜΟΥΣΕΙΟ «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ»-Ι.Μ. ΑΙΜΥΑΛΩΝ-ΜΟΥΣΕΙΟ ΥΔΡΟΚΙΝΗΣΗΣ-ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ

Μάιος 12, 2018
2ήμερη
65€ / άτομο για διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο 65,00 ευρώ για διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο.

  Στην τιμή περιλαμβάνεται:

Μία διανυκτέρευση στον παραδοσιακό  ξενώνα Έλοβα στην Ζάτουνα με  πρωϊνό

1η ΗΜΕΡΑ

Αναχώρηση πρωί 07.00 από τον σταθμό του υπεραστικού ΚΤΕΛ Ν. ΑΧΑΙΑΣ.

1η   μας στάση η  ηρωική λιθόκτιστη Ανδρίτσαινα περικυκλωμένη από πολυθρύλητα φαράγγια, ορμητικά ποτάμια και καταπράσινα δάση.  Απαραίτητη στάση για να απολάυσουμε υπό την σκιά των πλατανιών και την υπέροχη θέα τον καφέ μας. Ακριβώς απέναντι βρίσκεται η χτισμένη το 1724 «Τρανή Βρύση», η παλαιότερη χρονολογημένη κρήνη της Πελοποννήσου. Συνεχίζουμε με προορισμό τον όμορφο παραδοσιακό οικισμό της  Καρύταινας το «Τολέδο της Ελλάδας» όπως είχε χαρακτηριστεί από τον Νίκο Καζαντζάκη όταν την είχε επισκεφθεί, όπου και θα απόλαυσουμε το μεσημεριανό μας και όποιος επιθυμήσει να περπατήσει έως το περίφημο κάστρο της Καρύταινας, το οποίο  βρίσκεται στα νότια του χωριού πάνω σ’ έναν απόκρημνο βράχο. Το κάστρο χτίστηκε το 13ο αιώνα, και υπήρξε ένα από τα πιο αξιόλογα φρούρια της Πελοποννήσου κατά την περίοδο της Φραγκοκρατίας και της Τουρκοκρατίας. Κατά την διάρκεια της Επανάστασης του 1821, έπαιξε σημαντικό ρόλο στην περιοχή. Εκεί εγκαταστάθηκε ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ο οποίος το οχύρωσε, έχτισε σπίτι και εκκλησία μέσα σε αυτό και το χρησιμοποιούσε σαν ορμητήριό του.

Συνεχίζουμε για την Στεμνίτσα,  ένα γραφικότατο ορεινό χωριό, από τα πιο όμορφα και ιστορικά χωριά της Αρκαδίας και της Πελοποννήσου. Χτισμένη αμφιθεατρικά, γοητεύει με την παραδοσιακή  αρχιτεκτονική της, τα αρχοντικά της, τις ωραίες βυζαντινές εκκλησίες, τα γραφικά καλντερίμια της που χάνονται μέσα στις καρυδιές και τις κερασιές, τα πέτρινα κεφαλόβρυσα κάτω από τη σκιά αιωνόβιων πλατάνων και με τη μεγαλειώδη θέα των απόκρημνων κορυφών που την περιβάλλουν.

Το απόγευμα φτάνουμε στην Ζάτουνα ένα γραφικό χωριό  που έχει τη δική του ξεχωριστή ταυτότητα με τα όμορφα σπίτια και τα παραδοσιακά λιθόστρωτα δρομάκια. Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας εξορίστηκε εκεί  ο Μίκης Θεοδωράκης. Εκεί θα τακτοποιηθούμε στον ξενώνα μας και θα ξεκουραστούμε.

 

2η ΗΜΕΡΑ

Αφού πάρουμε το πρωϊνό στο ξενώνα  μας θα επισκεφθούμε το "Διεθνές Κέντρο Μίκης Θεοδωράκης" το οποίο ιδρύθηκε προς τιμήν του κορυφαίου Έλληνα μουσικοσυνθέτη, που στεγάζεται στο παλιό δημοτικό σχολείο του χωριού.   Σήμερα σώζεται το σπίτι στο οποίο ζούσε έγκλειστος (και φρουρούμενος) με την οικογένειά του.

Επόμενη στάση μας η Ιερά Μονή Αιμυαλών. Χτισμένη στους πρόποδες της Κλινίτσας, σε μια καταπράσινη χαράδρα που σχηματίζει το Ζυγοβιστινόρεμα βρίσκεται η ιστορική Μονή Αιμυαλών αφιερωμένη στη γέννηση της Θεοτόκου. Ιδρύθηκε στα τέλη του 16ου - αρχές του 17ου αιώνα και σήμερα αποτελείται από δύο οικοδομήματα που σχηματίζουν «Τ». Στην κοιλότητα του βράχου πάνω στην οποία είναι χτισμένη η Μονή, φυλάσσονται εκκλησιαστικά κειμήλια σημαντικής αξίας και ξυλόγλυπτο τέμπλο που χρονολογείται στα 1632 μ.Χ.

 

Λίγο πριν φτάσουμε στην Δημητσάνα θα επισκεφτούμε  το Μουσείο Υδροκίνησης το οποίο δημιουργήθηκε το 1997. Είναι το μοναδικό μουσείο στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια όπου προβάλλει την τεχνολογία της προβιομηχανικής εποχής με κινητήρια δύναμη το νερό.

Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την Δημητσάνα.   Ένας οικισμός διατηρητέος γεμάτος μνήμες, ιστορία και μύθους.

Εκεί θα επισκεφθούμε την περίφημη και πλουσιότατη Βιβλιοθήκη που ιδρύθηκε το 1764 από τους μοναχούς Γεράσιμο Γούνα και Αγάπιο Λεονάρδο. Κατά την Τουρκοκρατία συγκαταλεγόταν μεταξύ των τεσσάρων βιβλιοθηκών που υπήρχαν στην Ελλάδα και περιείχε 5.000 τόμους.  Σήμερα η βιβλιοθήκη έχει ανασυγκροτηθεί και τα βιβλία της υπολογίζονται σε 15000 τόμους. Περιλαμβάνει χειρόγραφους κώδικες, παλαιότυπα βιβλία του 16ου αι. και πλούσιο ιστορικό αρχείο. Τέλος, θα δούμε το Εκκλησιαστικό Μουσείο της Δημητσάνας. Πρόκειται για μια διώροφη μονοκατοικία με υπόγειο, που διατηρεί την αρχική της παραδοσιακή αρχιτεκτονική. Στους χώρους των δύο ορόφων, που επικοινωνούν μεταξύ τους με εσωτερική πέτρινη κλίμακα, έχουν προστεθεί ειδικές προθήκες που περιέχουν τα εκθέματα, ενώ το υπόγειό της, που ήταν το κελάρι του σπιτιού, έχει διαμορφωθεί σε μικρό ναό προς τιμή του Αγίου Γρηγορίου Ε΄. Το μεσημέρι φαγητό σε κάποιο παραδοσιακό ταβερνάκι και συνεχίζουμε για τον απογευματινό μας καφέ στην όμορφη Βυτίνα.

Άφιξη στην Πάτρα αργά το απόγευμα.

 

Παρατηρήσεις:    

Η επίσκεψη των ενδιάμεσων χωριών μπορεί να γίνει με διαφορετική  σειρά για την καλύτερη προς των επιβατών εξυπηρέτηση.

Οι θέσεις είναι έγκυρες κατόπιν προκαταβολής 30% του συνολικού ποσού.

Η αρίθμηση των θέσεων στο λεωφορείο γίνεται με την σειρά κατά την οποία έχει δωθεί η προκαταβολή

Για την συμμετοχή σας καταβολή προκαταβολής έως 02/5/2018