ΑΓΙΟΙ ΙΣΙΔΩΡΟΙ ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΥ 17/10/2020

Οκτώβριος 17, 2020
1ήμερη
22€ / άτομο

ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

 

Αναχωρούμε από τον Υπεραστικό Σταθμό ΚΤΕΛ Αχαΐας στις 08:00 π.μ. και μετά από σύντομες στάσεις φτάνουμε στον Ιερό Ναό Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού. Αμέσως μετά το προσκύνημα μας ελεύθερος χρόνος για φαγητό και βόλτα. Επιστροφή στην πόλη μας μετά από ενδιάμεσες στάσεις.

 

Λίγα λόγια για τον ναό:

Στη δυτική πλευρά του Λυκαβηττού υπάρχει ένα εκκλησάκι, άγνωστο στο ευρύ κοινό, που αν δεν υπήρχε η θέα σε όλη την Αθήνα, θα έκανε όποιον βρισκόταν στην αυλή της να νιώθει ότι βρίσκεται σε ένα απομακρυσμένο χωριουδάκι. Ο λόγος για τους ‘Αγιους Ισίδωρους.

Οι ‘Aγιοι Ισίδωροι είναι ένα μικρό εκκλησάκι μονόκλιτου βασιλικού ρυθμού, κολλημένο ακριβώς επάνω στον κομμένο βράχο, με ξύλινη στέγη  που καταστράφηκε από πυρκαγιά το 1930 και κτίστηκε ξανά εκ βάθρων ένα χρόνο αργότερα. Τα όρια ωστόσο του κτίσματος και του σπηλαίου είναι σε πολλά σημεία δυσδιάκριτα, αφού φαίνεται λες και ο βράχος έχει «καταπιεί» ένα μέρος της εκκλησίας. Εκτός από το ιερό, οι τοίχοι της εκκλησίας δεν είναι διακοσμημένοι με εικόνες και φαίνεται πως η λιτότητα στην εσωτερική κατασκευή ήταν πάντα το ζητούμενο.

Η καταπράσινη αυλή του σε συνδυασμό με την τοποθεσία κάνει όποιον βρίσκεται εκεί να νομίζει ότι βρίσκεται σε κάποιο χωριουδάκι στην επαρχία.

 

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο:            22,00 ευρώ  

           

Στην τιμή περιλαμβάνεται:

 

  • Αρχηγός – συνοδός του γραφείου
  • Μεταφορά με πολυτελές λεωφορείο του γραφείου μας

 

 

 

Σημείωση:

 

Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να τροποποιηθεί, αν αυτό κριθεί απαραίτητο, για την καλύτερη έκβαση της εκδρομής.