ΑΓΙΟΙ ΙΣΙΔΩΡΟΙ ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΥ

Ιούλιος 10, 2022
1ήμερη
25€

ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Αναχωρούμε από τον Υπεραστικό Σταθμό ΚΤΕΛ Αχαΐας στις 08:00 π.μ. και μετά από σύντομες στάσεις φτάνουμε στον Ιερό Ναό Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού. Αμέσως μετά το προσκύνημα μας θα συνεχίσουμε για το κέντρο της Αθήνας όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό και βόλτα. Επιστροφή στην πόλη μας μετά από ενδιάμεσες στάσεις.

 

Λίγα λόγια για τον ναό:

Στη δυτική πλευρά του Λυκαβηττού υπάρχει ένα εκκλησάκι, άγνωστο στο ευρύ κοινό, που αν δεν υπήρχε η θέα σε όλη την Αθήνα, θα έκανε όποιον βρισκόταν στην αυλή της να νιώθει ότι βρίσκεται σε ένα απομακρυσμένο χωριουδάκι. Ο λόγος για τους ‘Αγιους Ισίδωρους.

Οι ‘Aγιοι Ισίδωροι είναι ένα μικρό εκκλησάκι μονόκλιτου βασιλικού ρυθμού, κολλημένο ακριβώς επάνω στον κομμένο βράχο, με ξύλινη στέγη  που καταστράφηκε από πυρκαγιά το 1930 και κτίστηκε ξανά εκ βάθρων ένα χρόνο αργότερα. Τα όρια ωστόσο του κτίσματος και του σπηλαίου είναι σε πολλά σημεία δυσδιάκριτα, αφού φαίνεται λες και ο βράχος έχει «καταπιεί» ένα μέρος της εκκλησίας. Εκτός από το ιερό, οι τοίχοι της εκκλησίας δεν είναι διακοσμημένοι με εικόνες και φαίνεται πως η λιτότητα στην εσωτερική κατασκευή ήταν πάντα το ζητούμενο.

Η καταπράσινη αυλή του σε συνδυασμό με την τοποθεσία κάνει όποιον βρίσκεται εκεί να νομίζει ότι βρίσκεται σε κάποιο χωριουδάκι στην επαρχία.

Στη συνέχεια θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στο κέντρο της Αθήνας .

 

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο:            25,00 ευρώ  

           

Στην τιμή περιλαμβάνεται:

  • Αρχηγός – συνοδός του γραφείου
  • Μεταφορά με πολυτελές λεωφορείο του γραφείου μας

 

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ COVID-19:

 

Τα λεωφορεία μας τηρούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Απολυμαίνονται πριν από κάθε αναχώρηση και διαθέτουν πιστοποιητικό απολύμανσης. Εντός των λεωφορείων υπάρχει αντισηπτικό υγρό για τους επιβάτες. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για οδηγό, συνοδό και επιβάτες. Η πληρότητα βρίσκεται στο 85%.