«ΦΑΙΔΡΑ»

Δεκέμβριος 18, 2021
1ήμερη
40€ / άτομο

ΣΑΒΒΑΤΟ 18/12/2021

ΤηςΜαρίνα ΤΣΒΕΤΆΓΙΕΒΑ

(θέατρο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ)

ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΑΘΗΝΑ

Σκηνοθεσία: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΝΤΖΑΣ

*Κατάλληλo άνω των 15 ετών


Πρωταγωνιστούν: Μιχάλης Σαράντης, Στεφανία Γουλιώτη, Αλεξία Καλτσίκη, Κων/νος Αβαρικιώτης, Ν.Μάνεσης.

ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ: Η τραγική ιστορία του Ιππόλυτου που τον ερωτεύτηκε η μητριά του. Την απέρριψε κι εκείνη τον κατηγόρησε για βιασμό προκαλώντας την οργή του πατέρα του, Θησέα...

— Εγώ;
Με εκείνον;
Στο δάσος;
Το δέντρο θα μας μαρτυρήσει.

 

— Κόψε τα φύλλα του, δέσε τα κλαδιά και κλάδεψέ το.


Η Μαρίνα Τσβετάγιεβα, μια από τις σημαντικότερες ποιητικές φωνές του 20ού αιώνα, ποιήτρια που γεφύρωσε με μοναδικό τρόπο τον μοντερνισμό με τη λυρική συγκίνηση, ολοκλήρωσε τη «Φαίδρα» το 1927 παραδίδοντάς μας μια από τις ψυχολογικά βαθύτερες εκδοχές του μύθου, μια ποιητική αλληγορία που μας καλεί να αφυπνίσουμε τη σχέση μας με τη φύση και το ένστικτο.  

 Μια σκηνική σύλληψη για πέντε πρόσωπα που επιχειρούν σ' έναν νεκρό τόπο να ανασυνθέσουν την χαμένη μας σχέση με την ελευθερία, την ερωτική επιθυμία και την απενοχοποίηση. Δύο ισχυρά δίπολα (Τροφός – Φαίδρα / Σύντροφος Ιππόλυτου – Ιππόλυτος) διαπραγματεύονται την ανάγκη για παρέκκλιση και για μια βουτιά στο χάος της επιθυμίας και του φυσικού σώματος, μπροστά στον Θησέα, που ενώπιόν του εκπληρώνεται μια μοίρα. 

Γραμμένη από την ίδια την ποιήτρια πρωτίστως για να διαβάζεται –και όχι για να παίζεται επί σκηνής– η «Φαίδρα» έχει πλέον καθιερωθεί στο διεθνές δραματολόγιο.

 Ώρα αναχώρησης από τον Υπεραστικό Σταθμό ΚΤΕΛ ΑΧΑΪΑΣ: 10:00.

 Έναρξη παράστασης 18:00

Διάρκεια παράστασης: 80’

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο: 40,00€

Στην τιμή περιλαμβάνεται:

  • Εισιτήριο παράστασης.
  • Κόστος μετακίνησης με πολυτελές πούλμαν του γραφείου μας
  • Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας.
  • Η κράτηση θέσεων θεωρείται έγκυρη κατόπιν κατάθεσης προκαταβολής μέχρι 08/12/21.

 

 

  • Σημείωση:

Το θέατρο  λειτουργεί αμιγώς ως χώρος υποδοχής πολιτών που έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του Covid-19 ή έχουν νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου. Στην είσοδο του θεάτρου θα γίνεται ο απαραίτητος έλεγχος των πιστοποιητικών. Μάσκα μη ιατρική υποχρεωτική.